Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

"Real" un "Bayern" pārstāvji dominē "Ballon d'Or" kandidātu sarakstā

"Real" un "Bayern" pārstāvji dominē "Ballon d'Or" kandidātu sarakstā
Krištianu Ronaldu
Foto: SIPA/Scanpix

FIFA un "France Football" atklāja prestižās FIFA "Ballon d'Or" balvas pretendentu sarakstu. 23 spēlētāju sarakstā iekļauti seši Vācijas izlases futbolisti, bet klubu līmenī visplašāk pārstāvēti Madrides "Real" un Minhenes "Bayern".

23 futbolistu pretendentu pulkā dominē Madrides "Real" un Minhenes "Bayern" futbolisti. Katru no abiem titulētajiem klubiem sarakstā pārstāv seši sportisti. Četri futbolisti ir no spāņu "Barcelona", bet trīs pārstāv Londonas "Chelsea". 10 no 23 futbolistiem šobrīd ir spāņu klubu sastāvos. Seši pārstāv vācu Bundeslīgu, pieci Anglijas Premjerlīgu, bet pa vienam pārstāvim ir no Francijas un Itālijas čempionātu komandām.

Ar visplašāko izlašu pārstāvniecību var lepoties Vācija. FIFA "Ballon d'Or" kandidātu sarakstā ir seši 2014. gada Pasaules kausa ieguvēji – Mario Gece, Filips Lāms, Toni Kross, Tomass Millers, Manuels Noiers un Bastians Švainštaigers. Finālisti Argentīnu pārstāv trīs futbolisti – Lionels Mesi, Anhels di Marija un Havjers Maskerano.

Ir arī futbolisti, kuru neiekļaušanu sarakstā varētu dēvēt par zināmu pārsteigumu. Ārpus 23 kandidātu pulka palikuši Urugvajas izlases uzbrucējs Luiss Svaress un viņa argentīniešu kolēģis Serhio Agvero, kuri abi iepriekšējā sezonā bija starp angļu Premjerlīgas labākajiem vārtu guvējiem – urugvajietis spīdēja ar 31 precīzu sitienu un vasarā pārcēlās uz "Barcelona", savukārt Argentīnas izlases un "Manchester City" futbolists Agvero guva 17 vārtus. Tāpat jāpiemin arī pagājušās Bundeslīgas sezonas labākais vārtu guvējs polis Roberts Levandovskis (20 vārti).

Pagājušajā gadā prestižo apbalvojumu ieguva Portugāles izlases līderis Krištianu Ronaldu, bet pirms tam trīs gadus laurus plūca argentīnietis Lionels Mesi. Līdz 2010. gadam "Ballon d'Or" pasniedza atsevišķi no FIFA labākā futbolista apbalvojuma – 2009. gadā abas balvas ieguva Mesi, bet gadu pirms tam labākais bija Krištianu Ronaldu.

Balsojumā par FIFA "Ballon d'Or" un gada labākā trenera balvu piedalīsies valsts izlašu kapteiņi un galvenie treneri, kā arī "France Football" izvēlēti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. 1. decembrī FIFA un "France Football" nosauks trīs finālistus katrā kategorijā, bet 2015. gada 12. janvārī Šveices pilsētā Cīrihē tiks paziņoti uzvarētāji. Svinīgajā ceremonijā tiks noteikta arī gada simboliskā izlase, kā arī Prezidenta, Ferenca Puškāša (skaistākais vārtu guvums) un "Fair Play" balvu ieguvēji.

FIFA "Ballon d'Or" pretendenti 2014

FutbolistsValstsKlubsFutbolistsValstsKlubs
Garets BeilsVelsaReal MadridHavjers MaskeranoArgentīnaBarcelona
Karims BenzemāFrancijaReal MadridLionels MesiArgentīnaBarcelona
Djēgu KoštaSpānijaChelseaTomass MillersVācijaBayern
Tibo KurtuāBeļģijaChelseaManuels NoiersVācijaBayern
Krištianu RonalduPortugāleReal MadridNeimārsBrazīlijaBarcelona
Anhels di MarijaArgentīnaManchester UnitedPols PogbāFrancijaJuventus
Mario GeceVācijaBayernSerhio RamossSpānijaReal Madrid
Edens AzārsBeļģijaChelseaArjēns RobensNīderlandeBayern
Zlatans IbrahimovičsZviedrijaPSGHamess RodrigessKolumbijaReal Madrid
Andress InjestaSpānijaBarcelonaBastians ŠvainštaigersVācijaBayern
Toni KrossVācijaReal MadridJaja TurēKotdivuāraManchester City
Filips LāmsVācijaBayern

FIFA gada labākā trenera balvas pretendenti 2014

TrenerisValstsKomanda
Karlo AnčelotiItālijaReal Madrid
Antonio KonteItālijaJuventus/Itālijas izlase
Peps GvardiolaSpānijaBayern
Jirgens KlinsmansVācijaASV izlase
Joakims LēvsVācijaVācijas izlase
Žuzē MourinjuPortugāleChelsea
Manuels PelegrīniČīleManchester City
Alehandro SabellaArgentīnaArgentīnas izlase
Djēgo SimeoneArgentīnaAtletico
Luiss van GālsNīderlandeNīderlandes izlase/Manchester United

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...

1 2 43 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2014-10-28 12:32, pirms 10 gadiem
Gada treneris Lēvs.

     [+] [-]

, 2014-10-28 12:45, pirms 10 gadiem
Nominēti gana daudz spēlētāji, bet galveno balvu iegūst.....................Messi.
Interesanti kāpēc treneru kandidātu sarakstoā nav kostarikas izlases treneris Luis Pinto, un Meksikas izlases galvenais treneris Migels Erera, kuri ar savām izlasēm PČ brazīlijā rādija super sniegumu.

  +5 [+] [-]

, 2014-10-28 12:48, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nominēti gana daudz spēlētāji, bet galveno balvu iegūst.....................Messi.
Interesanti kāpēc treneru kandidātu sarakstoā nav kostarikas izlases treneris Luis Pinto, un Meksikas izlases galvenais treneris Migels Erera, kuri ar savām izlasēm PČ brazīlijā rādija super sniegumu.
ZIn, nebrīnīšos par Messi! Jau Pasaules kausā no krēsla nogāzos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-28 12:50, pirms 10 gadiem
Tomēr dīvaini, ka Suaress nav. Droši vien skandāla dēļ

  +2 [+] [-]

, 2014-10-28 12:55, pirms 10 gadiem
Svaresam tiešām vajadzēja būt. Teiksim, Benzemā vietā.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-28 13:02, pirms 10 gadiem
Kur tad Pahars?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-28 13:07, pirms 10 gadiem
Starp citu, vai kadam ir kadi pamatoti argumini, kadel lai teiksim - M.Noiers nevaretu iegūt šo balvu? Ir protams melnas dienas, taču Noiers ir vienk tada forma, tik labu vārtusargu sen neesmu redzejis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-28 13:14, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Bayern nekas nemainītos,pamainot Noieru teiksim uz Reinu ! pie tam ar ko Noiers ir labāks par Kānu,Buffonu,Ikeru savos top gados? viņi zelta bumbu nedabūja
Tas nav arguments, ka citi vartusargi nav dabūjuši !
Un ari tas, ka vins aizietu, bet nekas nemainitos ar nav vartusargs, jo ar to jau ir jarekinas, ka ja ir superklubs, tad tur bus ari super aizsargi un viss parejais, tam nav sakara ar pašu Noieru, vins savu darbu dara vienk izcili !

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 13:14, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Kur tad Pahars?
Ikaunieks ar nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-28 13:23, pirms 10 gadiem
Aguero#16 rakstīja: Mana prognoze.

Ballon'dor - Yaya Toure
Gada treneris - Manuels Pelegrini

p.s. protams, ka kandidātu sarakstā vajadzēja būt labākajam uzbrucējam pašlaik pasaulē - Serhio Aguero, bet gan jau nākamgad, ja nebūs traumas.

  +5 [+] [-]

, 2014-10-28 13:24, pirms 10 gadiem
Ronaldu savaaks labaakaa balvu 2. gadu peec kartas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-28 13:36, pirms 10 gadiem
T.G.H. rakstīja: Starp citu, vai kadam ir kadi pamatoti argumini, kadel lai teiksim - M.Noiers nevaretu iegūt šo balvu? Ir protams melnas dienas, taču Noiers ir vienk tada forma, tik labu vārtusargu sen neesmu redzejis...
Protams, ka vins to ir pelnijis, bet si ir uzbruceju balva un pedejos gados nomineti parsvara uzbruceji, kas gust daudz vartus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-28 13:38, pirms 10 gadiem
Ja skatas kalendaro gadu kopuma,tad protams CR,bet ja skatas kalendaro gadu,bet par atskaites punktu nem PC tad balva sanems Messi!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 13:41, pirms 10 gadiem
Ronaldu PK bija blāvs. Domāju, ka šogad varētu būt laiks iedot Lāmam vai Milleram. Bet tomēr RM 5:0 Bayern ta kā izvēle nebūs viegla

     [+] [-]

, 2014-10-28 13:49, pirms 10 gadiem
Varbuūt Robbens? PC bija labs un šogad gan bundaslīgā spridzina, gan čL

  -2 [+] [-]

, 2014-10-28 14:51, pirms 10 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ronaldu savaaks labaakaa balvu 2. gadu peec kartas.
Ja nav noslēpums, tad par kādiem nopelniem?

  -2 [+] [-]

, 2014-10-28 14:58, pirms 10 gadiem
Mani favorīti:

Spēlētāji: Lāms, Noiers, Neimārs

Treneri: Simeone, Lēvs

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:01, pirms 10 gadiem
Namej,ja sekotu kaut mazliet lidzi futbolam,tad nerastos tadi jautajumi!

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:47, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja nav noslēpums, tad par kādiem nopelniem?
Paseko vairaak La Ligai un Chempionu Liigai, tad sapratiisi. Bet ko nu es te ieshu skaidrot kaut ko aklam Messi fanelim. Ronaldu nespiideeja PK, jo bija traumets un pat mieriigi neriskejot deelj veseliibas vareja to izlaizt, tachu zinaja, ka pat traumu nomociits buus paliigs izlasei. Klubu sezonaas tur ir liels parsvars Ronaldu pusee - gan statistikas, gan titulu zinjaa. Ja 2010. g. Messi dabuuja, pat nespiidot PK un kopumaa, manuprat, vairak pelniiji labaakaa titulu bija Sneiders, tad shogad neiedot Ronaldu, buutu vispaar unikums. Izlasee par vinja lomu atkal nesen parliecinaajaamies - bez vinja zaudejums Albanijai, vinjs atbgriezhas - uzvaras varti ljoti svariigaa speelee pret Daaniju.

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:54, pirms 10 gadiem
Protams, esmu Ronaldu pusee, tachu esmu vienmer novertejis Messi speeli un nekad dziivee nejautaashu stulbiibas - par ko Messi nopelniijis 4 labaakaa futbolista balvas? Tur atbildes sniedz pati speele un statistika. Saprotams, ja cilveks neskataas futbolu, tad jau taa ir cita lieta un nevajag ar stulbiibaam izcelties komentaru sadaljaa.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-28 16:01, pirms 10 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paseko vairaak La Ligai un Chempionu Liigai, tad sapratiisi. Bet ko nu es te ieshu skaidrot kaut ko aklam Messi fanelim. Ronaldu nespiideeja PK, jo bija traumets un pat mieriigi neriskejot deelj veseliibas vareja to izlaizt, tachu zinaja, ka pat traumu nomociits buus paliigs izlasei. Klubu sezonaas tur ir liels parsvars Ronaldu pusee - gan statistikas, gan titulu zinjaa. Ja 2010. g. Messi dabuuja, pat nespiidot PK un kopumaa, manuprat, vairak pelniiji labaakaa titulu bija Sneiders, tad shogad neiedot Ronaldu, buutu vispaar unikums. Izlasee par vinja lomu atkal nesen parliecinaajaamies - bez vinja zaudejums Albanijai, vinjs atbgriezhas - uzvaras varti ljoti svariigaa speelee pret Daaniju.
Es pietiekoši daudz skatos futbolu, un pat ļoti labi zinu,kas ir kas. Ja es neko nerakstu SC futbola sadaļā, tad tas nenozīmē, ka es nesekotu Ronaldu, Messi un citu pasaules Top spēlētāju gaitām.
Man personiski nekas nav pret Ronaldu, vai arī es pārlieku aizrautos ar Messi cildināšanu, bet tas man ir skaidrs,ka Ronaldu var Messi pienest ūdeni. Tāpat kā to dara visa Real komanda, lai izvirzītu priekšplānā savas komandas līderi. Atšķirībā no Messī, kurš strādā uz visu komandu. Un tā ir ļoti būstiska atšķirība.

     [+] [-]

, 2014-10-28 16:26, pirms 10 gadiem
>>To Namejs, Uzrakstit to ka Ronaldo Messi var pienest udeni,tas nozime,neuzrakstit neko!

     [+] [-]

, 2014-10-28 16:30, pirms 10 gadiem
Namej,nepaliec par futbola sadalas trolli! Paliec pie Dinamo rakstiem,tas tev tuvak!

     [+] [-]

, 2014-10-28 16:45, pirms 10 gadiem
top 3 - Ronaldo,Messi,Robbens(Noiers)

  +2 [+] [-]

, 2014-10-28 16:52, pirms 10 gadiem
Aguero#16 rakstīja: Mana prognoze.

Ballon'dor - Yaya Toure
Gada treneris - Manuels Pelegrini

p.s. protams, ka kandidātu sarakstā vajadzēja būt labākajam uzbrucējam pašlaik pasaulē - Serhio Aguero, bet gan jau nākamgad, ja nebūs traumas.
Kad man ir slikts garīgais, parasti ienāku sportacentra, lai tavu stulbumu izlasītu, pēc tā uzreiz garīgais paceļās! Paldies, Rob4ik jeb Salvatorre un sazin kas vel!

     [+] [-]

, 2014-10-28 17:36, pirms 10 gadiem
Vairak kaa skaidrs ,ka balva iegus messi vai ronaldo. Zlatans varetu 3.vieta iekartoties.

     [+] [-]

, 2014-10-28 17:46, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es pietiekoši daudz skatos futbolu, un pat ļoti labi zinu,kas ir kas. Ja es neko nerakstu SC futbola sadaļā, tad tas nenozīmē, ka es nesekotu Ronaldu, Messi un citu pasaules Top spēlētāju gaitām.
Man personiski nekas nav pret Ronaldu, vai arī es pārlieku aizrautos ar Messi cildināšanu, bet tas man ir skaidrs,ka Ronaldu var Messi pienest ūdeni. Tāpat kā to dara visa Real komanda, lai izvirzītu priekšplānā savas komandas līderi. Atšķirībā no Messī, kurš strādā uz visu komandu. Un tā ir ļoti būstiska atšķirība.
Lūdzu vairs nekomentē pie futbola rakstiem, paliec pie sava mīļotā Dinamo.
1 2 43 komentāri