Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Brazīlija viesos pārspēj Vāciju, Spānija iesit sešus un pazemo Argentīnu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Brazīlija viesos pārspēj Vāciju, Spānija iesit sešus un pazemo Argentīnu
Vācija pret Brazīliju
Foto: Srdjan Suki/EPA/Scanpix

Izlašu pārbaudes spēļu futbolā epicentrā šovakar bija nonācis mačs Berlīnē, kur vietējā Vācijas izlase ar 0:1 piekāpās Brazīlijai. Vienīgos vārtus pieckārtējās Pasaules kausa ieguvējas labā guva Gabriels Hesuss.

Mačā neliels teritoriāls pārsvars (58:42) piederēja Vācijas futbolistiem, tomēr vairāk patiešām bīstamu momentu šovakar izveidoja brazīlieši, kas vienu no tiem pārvērta vārtu guvumā, kad 37. minūtē pēc Viliana centrējuma ar galvu pieslēdzās Gabriels Hesuss. Vāciešu vārtsargs Kevins Traps bumbu spēja atsist, tomēr no viņa skatu punkta tā lidoja atpakaļejošā virzienā, pārkrītot pāri vārtu līnijai.

Hesusam bija iespējas savas komandas pārsvaru arī dubultot, tomēr tās palika neizmantotas. Vācija spēles kompensācijas laikā teju izrāva neizšķirtu, Juliāna Drakslera šāvienu no soda laukuma robežas atvairot vārtsargam Alisonam. Brazīlija nosargāja uzvaru ar 1:0.

Neticami graujošu panākumu guvusi Spānijas valstsvienība, kas ar 6:1 iznīcināja bez Lionela Mesi nevarīgu sniegumu rādošo Argentīnas izlasi. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Madrides "Real" futolists Isko. Interesanti, ka pēdējā abu komandu savstarpējā cīņā pirms teju astoņiem gadiem argentīnieši izcīnīja uzvaru ar 4:1.

Citā ļoti intriģējošā cīņā Anglija Vemblija stadionā nenoturēja uzvaru pār FIFA Pasaules kausa finālturnīrā sensacionāli neiekļuvušo Itālijas izlasi - 1:1. Mājiniekus ar spēcīgu raidījumu vārtu augšējā stūrī 26. minūtē vadībā izvirzīja Džeimijs Vārdijs. Savukārt līdzsvaru itāļi panāca vien 87. minūtē, kad pendeli sekmīgi realizēja Lorenco Insinje.

Otro pārbaudes spēli pēc kārtas trīs bumbas savā cietoksnī ielaida gaidāmā Pasaules kausa finālturnīra rīkotājvalsts Krievija, kas Sanktpēterburgā ar 1:3 atzina Francijas izlases pārākumu.

Seši dažādi futbolisti Lucernā kaldināja Šveices komandas bezierunu uzvaru pār Panamu - 6:0. Tikmēr par divām reizēm mazāk līksmot varēja Beļģija, kas Briselē neatstāja cerības Saūda Arābijai - 4:0. Divus vārtus beļģu labā guva Romelu Lukaku.

Jautra spēle tika aizvadīta Hožuvā, kur Polija mačā ar Dienvidkoreju pamatlaika pēdējās piecās minūtēs izlaida pirmajā puslaikā iekrāto divu vārtu pārsvaru (2:0), tomēr kompensācijas laikā atkārtoti pārņemot vadību un izcīnot dramatisku uzvaru ar 3:2. Uzvaras raidījums Itālijas kluba "Napoli" pussarga Pjotra Zeļinska rēķinā.

12:0 - šāda gūto un zaudēto vārtu attiecību pēdējās trīs spēlēs ar Baltijas valstu izlasēm sasniegusi Gruzija, kas šovakar ar 2:0 apspēlēja Igauniju. Baltijas godu saglāba Lietuva, kas pēc kaunpilnās kapitulācijas gruzīniem (0:4) šovakar viesos ar 1:0 pieveica Armēniju.

Spožu uzvaru šodien guva vēl viena Latvijas kaimiņvalsts - Baltkrievija. Sābri izbraukumā ar 2:0 pārspēja spēcīgo Slovēnijas izlasi. Jāatzīmē, ka baltkrievi iesāka divu uzvaru sēriju - pirms četrām dienām viesos tika pieveikta sīkstā Azerbaidžānas izlase (1:0).

Vēl labāka uzvaru sērija padevusies necilajai Kosovai, kas ar 2:0 apspēlēja Burkinafaso. Eiropas jaunākajai valstij šī bija jau trešā uzvara pēc kārtas.

Starptautiskās futbola izlašu pārbaudes spēles, 27. februāris

SpēleRezultāts
Kirasao - Bolīvija1:0
Mongolija - Maurīcija0:2
Laosa - Bangladeša2:2
Seišelas - Svazilenda0:0
Japāna - Ukraina1:2
Tanzānija - Kongo DR2:0
Uganda - Malavi0:0
Armēnija - Lietuva0:1
Gruzija - Igaunija2:0
Kenija - Centrālāfrikas Republika2:3
Krievija - Francija1:3
Azerbaidžāna - Maķedonija1:1
Irāna - Alžīrija2:1
Irāka - Sīrija1:1
Šveice - Panama6:0
Kosova - Burkinafaso2:0
Melnkalne - Turcija2:2
Bosnija un Hercegovina - Senegāla0:0
Dānija - Čīle0:0
Grieķija - Ēģipte1:0
Ungārija - Skotija0:1
Kotdivuāra - Moldova2:1
Tunisija - Kostarika1:0
Slovēnija - Baltkrievija0:2
Luksemburga - Austrija0:4
Rumānija - Zviedrija1:0
Beļģija - Saūda Arābija4:0
Vācija - Brazīlija0:1
Polija - Dienvidkoreja3:2
Austrālija - Kolumbija0:0
Namībija - Lesoto2:1
Maroka - Ubekistāna2:0
Anglija - Itālija1:1
Nigērija - Serbija0:2
Spānija - Argentīna6:1

     [+] [-]

, 2018-03-28 00:29, pirms 6 gadiem
Apsveicu Isko ar pirmo hettriku pieaugušo futbolā. Argentīna šajā spēlē spēlēja pilnīgi bez aizsardzības, tādas kļūdas ielaistajos golos...

  -4 [+] [-]

, 2018-03-28 00:39, pirms 6 gadiem
Brazīļiem nav par ko īsti baigi priecāties, apspēlēja Vācijas izlasi, kur bija septiņas izmaiņas sastāvā, atpūtināti līderi un varēja manīt, ka šis sastāvs nav saspēlējies. Tikmēr brazīļi spēlēja būtībā ar savu labāko sastāvu. Īpaši neiespringstu uz šo zaudējumu, galvenais, ka bez traumām Bayern spēlētāji, jo tuvojas ļoti svarīgas spēles. Vienīgi Boatengam kaut kas bija, bet laikam viss kārtībā. Bet par Argentīnu esmu pārsteigts, lai gan izņemot jaudīgu uzbrukumu tajā komandā nekā vairāk nav.

  -3 [+] [-]

, 2018-03-28 00:54, pirms 6 gadiem
Trapps neveiksmīgi atvairija sitienu tā ka bumba vārtos ielidoja.
Itāļiem pendeli uzdāvināja pēc atkārtojuma noskatīšanās, man jau liekas ,ka pats itālis zaudēja līdzvaru un faktiski būtu nokritis tā pat, bet anglis uzskāpa vai uzsita pa kāju šim ,kad padarija ticamu pendeli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-03-28 01:00, pirms 6 gadiem
Matlss rakstīja: Brazīļiem nav par ko īsti baigi priecāties, apspēlēja Vācijas izlasi, kur bija septiņas izmaiņas sastāvā, atpūtināti līderi un varēja manīt, ka šis sastāvs nav saspēlējies. Tikmēr brazīļi spēlēja būtībā ar savu labāko sastāvu. Īpaši neiespringstu uz šo zaudējumu, galvenais, ka bez traumām Bayern spēlētāji, jo tuvojas ļoti svarīgas spēles. Vienīgi Boatengam kaut kas bija, bet laikam viss kārtībā. Bet par Argentīnu esmu pārsteigts, lai gan izņemot jaudīgu uzbrukumu tajā komandā nekā vairāk nav.
Kaut kādi rezervisti Argentīnai atkal spēlēja . Messi ,Aguero un Di maria nespēlēja

     [+] [-]

, 2018-03-28 01:04, pirms 6 gadiem
Bet nu Vāciešu rotācijas spēlētāji bija labāki par Brazīļu faktiski optimālo sastāvu. Ar Neymaru šie būs krietni labāki, kad pēc traumas atgriezīsies viņš

     [+] [-]

, 2018-03-28 07:04, pirms 6 gadiem
Ja spāņi tāpat spēlēs PČ, pretiniekiem nav variantu.

     [+] [-]

, 2018-03-28 08:00, pirms 6 gadiem
Namībija un Tanzānija aiziet mums garām!?

  +1 [+] [-]

, 2018-03-28 08:11, pirms 6 gadiem
Ja šitā var Argentīna.tad Starkovam ir alibi neatkāpties...

  -1 [+] [-]

, 2018-03-28 09:08, pirms 6 gadiem
Jānis Alilujevs rakstīja: Interesanti arī, ka kopš manas eksistences Argentīna spējusi uzvarēt Vāciju tikai draudzības spēlēs, kamēr Vācieši nekad nav zaudējuši nevienā ''īstajā mačā''
Argentīna uzvarēja Vāciju Pasaules Kausa finālā 1986 gadā Mehiko ar 3:2 - Argentīnu parstāvēja Maradona, Batistuta, Kanidža un citi!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-28 09:23, pirms 6 gadiem
izskataas ka Sanpauli veel joprojaam sastaava mekleejumos,izmanto paarbaudes speeles,lai paarbaudiitu tuvaako rezervi nevis lai iespeeleetu saakumsastaavu,vismaz labi,ka neuzstaaja uz speeleetaaju ieshanu laukumaa,kam mikrotraumas,kaa Messi un Aguero.Par Ikardi un Dibala vispaar nepiesaistiishanu ar rodas jautaajumi.

     [+] [-]

, 2018-03-28 09:47, pirms 6 gadiem
Prieks par Igauniem un Lietuviesiem!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-28 09:55, pirms 6 gadiem
Argentīnu 1986.gadā pārstāvēja tikai Maradona. Kanidža un vēl jauns gurķis Batistuta Argentīnu pārstāvēja tikai 1990.gadā.

     [+] [-]

, 2018-03-28 10:17, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: izskataas ka Sanpauli veel joprojaam sastaava mekleejumos,izmanto paarbaudes speeles,lai paarbaudiitu tuvaako rezervi nevis lai iespeeleetu saakumsastaavu,vismaz labi,ka neuzstaaja uz speeleetaaju ieshanu laukumaa,kam mikrotraumas,kaa Messi un Aguero.Par Ikardi un Dibala vispaar nepiesaistiishanu ar rodas jautaajumi.
Tak Argentīnā neviens negrib redzēt izlasē, Ikardi jo viņš ņēmās ar Maxi Lopeza sievu kamēr šie bija precējušies. Reāli viņš var sabojāt mikroklimatu ātri komandā tāpēc neaicina uz izlasi

     [+] [-]

, 2018-03-28 10:33, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Tak Argentīnā neviens negrib redzēt izlasē, Ikardi jo viņš ņēmās ar Maxi Lopeza sievu kamēr šie bija precējušies. Reāli viņš var sabojāt mikroklimatu ātri komandā tāpēc neaicina uz izlasi
nu tas par Ikardi,bet kaa izskaidrosi Dibalas gadiijumu?Tik ar to,ka peec visu speciaalistu sprieduma ir paaraak liidziigs Messi un vairaak maisiisies pa kaajaam,jo izveelas taas pashas poziicijas,kaa paliidzees?

     [+] [-]

, 2018-03-28 10:36, pirms 6 gadiem
Mesi vakar saprata, ka sapnis par pasaules kausu nav reāls.

  -1 [+] [-]

, 2018-03-28 10:39, pirms 6 gadiem
Visiem vienalga par sūda maxi lopezu, kurš ir musars, tāpat Ikardi paņems uz PK, jo šobrīd labāka straikera par viņu Argentīnai nav. Un Sanpauli noteikti nav labākais variants Argentīnai, ātri izlidos ārā PK.

     [+] [-]

, 2018-03-28 11:16, pirms 6 gadiem
elgarz rakstīja: Visiem vienalga par sūda maxi lopezu, kurš ir musars, tāpat Ikardi paņems uz PK, jo šobrīd labāka straikera par viņu Argentīnai nav. Un Sanpauli noteikti nav labākais variants Argentīnai, ātri izlidos ārā PK.
Ikardi nebuus uz PK,jau briinums bija ka vinju izsauca uz dazaam speeleem,tomeer lielaakaas daljas Argentiinas vadosho speeleetaaju negatiivaa attieksme pret vinju nostraadaa,lai cik labs vinjsh buutu

     [+] [-]

, 2018-03-28 11:17, pirms 6 gadiem
elgarz rakstīja: Visiem vienalga par sūda maxi lopezu, kurš ir musars, tāpat Ikardi paņems uz PK, jo šobrīd labāka straikera par viņu Argentīnai nav. Un Sanpauli noteikti nav labākais variants Argentīnai, ātri izlidos ārā PK.
Tas, ka Tev Latvijā Maksi Lopess šķiet otršķirīga persona, neko nenozīmē. Maxi Lopess ir labs čoms Mesi. Gan Lopess, gan Mesi noliedz, ka tas ietekmētu sastāva izvēli, bet pat ja Mesi neko nav nevienam neko teicis, ka viņam būtu pretenzijas pret ir pašsaprotami, ka šitā ziepju opera to ietekmēs.

Un Sampaoli ir labākais pieejamais variants Argentīnai no treneriem šobrīd.

     [+] [-]

, 2018-03-28 11:18, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: Ikardi nebuus uz PK,jau briinums bija ka vinju izsauca uz dazaam speeleem,tomeer lielaakaas daljas Argentiinas vadosho speeleetaaju negatiivaa attieksme pret vinju nostraadaa,lai cik labs vinjsh buutu
Tieši tā. Tur puskomandai ir jānomainās, pirms Ikardi varēs parādīties tuvumā izlasei. Tā tikai mums Eiropā liekas, ko viņi dulli, tik labu uzbrucēju neņem - a kā ņems, ja potenciālajiem komandas biedriem pret viņu pretenzijas.

     [+] [-]

, 2018-03-28 11:36, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: nu tas par Ikardi,bet kaa izskaidrosi Dibalas gadiijumu?Tik ar to,ka peec visu speciaalistu sprieduma ir paaraak liidziigs Messi un vairaak maisiisies pa kaajaam,jo izveelas taas pashas poziicijas,kaa paliidzees?
varbūt Dybala negrib nākt no rezervistu soliņa laukumā uz kādām 15-20 tikai . Citu iemeslu neredzu kāpēc šis nebūs PK

     [+] [-]

, 2018-03-28 13:05, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Mesi vakar saprata, ka sapnis par pasaules kausu nav reāls.
Mazāk Marca vajag lasīt, un pacensties kādreiz izdomāt kādu domu pašam.

     [+] [-]

, 2018-03-28 20:26, pirms 6 gadiem
Ja es būtu brazīliešu fans, tad sāktu satraukties, jo šim sastāvam bija jāparāda kas daudz labāks. Ja nu vienīgi kaut kāda paslēpju spēlēšana. Par angļiem joprojām nav komentāru, jo šī nav čempionu izlase. Uz Itāliju nav nekāda spiediena, bet Vācija tradicionāli pārbaudes spēlēs laiž luni, turklāt vēl ar otro sastāvu spēlējot. Ak jā, vēl jau bija Argentīnas katastrofālā spēle aizsardzībā, ja kādu vēl tā spēja pārsteigt. Spāņi, protams, līmenī. Noteikti vieni no galvenajiem favorītiem.

     [+] [-]

, 2018-03-29 15:32, pirms 6 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja es būtu brazīliešu fans, tad sāktu satraukties, jo šim sastāvam bija jāparāda kas daudz labāks. Ja nu vienīgi kaut kāda paslēpju spēlēšana. Par angļiem joprojām nav komentāru, jo šī nav čempionu izlase. Uz Itāliju nav nekāda spiediena, bet Vācija tradicionāli pārbaudes spēlēs laiž luni, turklāt vēl ar otro sastāvu spēlējot. Ak jā, vēl jau bija Argentīnas katastrofālā spēle aizsardzībā, ja kādu vēl tā spēja pārsteigt. Spāņi, protams, līmenī. Noteikti vieni no galvenajiem favorītiem.
Nu, ja Vācija neatklāj kārtis, tad kāpēc lai arī Brazīlija to nedarītu. Kaut arī teju optimālā sastāvā.
Un kāpēc uztraukties? Pusfinālam, es domāju, ka pietiks. Kopā ar Vāciju, Franciju un Spāniju.

     [+] [-]

, 2018-03-30 18:50, pirms 6 gadiem
march_2k rakstīja: Tieši tā. Tur puskomandai ir jānomainās, pirms Ikardi varēs parādīties tuvumā izlasei. Tā tikai mums Eiropā liekas, ko viņi dulli, tik labu uzbrucēju neņem - a kā ņems, ja potenciālajiem komandas biedriem pret viņu pretenzijas.
Principā, Ikardi izlasi neredzēt kā savas ausis, ja vien pēc šī Pasaules kausa Messi nebeigs karjeru izlasē. Jo reāli Messi, ja nebūs traumas, vēl varēs spēlēt arī nākamajā PK, kad Ikardi būs jau 28-29 gadi un simt punkti,ka Argentīnai tad jau būs citi, labāki smailes uzbrucēji. Līdzīgi kā ar Benzemā Francijā.