Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Latvijas potenciālajai pretiniecei Azerbaidžānai jāmeklē jauns galvenais treneris

Andrejs Siliņš

Latvijas potenciālajai pretiniecei Azerbaidžānai jāmeklē jauns galvenais treneris
Roberts Prosinečki
Foto: imago / Bildbyran / Scanpix

Azerbaidžānas futbola izlases galvenā trenera amats kļuvis vakants - līdzšinējais stūrmanis Roberts Prosinečki darbu ar valstsvienību neturpinās. Azerbaidžāna ir potenciālā Latvijas izlases pretiniece Nāciju līgā.

Azerbaidžāna Pasaules kausa kvalifikāciju noslēdza ar trim uzvarām, vienu neizšķirtu, desmit punktiem un priekšpēdējo piekto vietu C grupā. Horvātu speciālista Prosinečki līgums par izlases vadīšanu pēc šī kvalifikācijas cikla beidzās, un nu kļuvis zināms, ka abas puses vienojušās sadarbību neturpināt.

2017. gadā Azerbaidžāna piedzīvojusi septiņus zaudējumus - visus Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā. Vienīgie panākumi ir uzvara pārbaudes spēlē pār Kataru (2:1) un Pasaules kausa kvalifikācijā pār grupas pastarīti Sanmarīno (5:1).

Prosinečki Azerbaidžānas izlasi vadīja kopš 2014. gada decembra. 48 gadus vecais horvāts iepriekš bijis Turcijas kluba "Kayserispor" un Belgradas "Red Star" galvenais treneris, kā arī asistents Horvātijas izlasē. Spēlētāja karjeras laikā Prosinečki stiprināja vidējo līniju tādās slavenās komandās kā Madrides "Real" un "Barcelona", kā arī ar Horvātijas izlasi izcīnīja bronzu 1998. gada Pasaules kausa izcīņā.

Pagaidām nav zināms, kurš pārņems Azerbaidžānas izlases vadību.

2018. gada septembrī sāksies UEFA Nāciju līga - jauns turnīrs, kas notiks reizi divos gados. Valstsvienības tiks sadalītas četrās lielās divīzijās, kuras dalīsies mazākās grupās, labākajām cīnoties par uzvaru, bet citām cīnoties par soli augšup. Latvijas izlasei būs jāspēlē D divīzijā, kas sastāvēs no 16 izlasēm un četrām grupām.

A divīzija: Vācija, Portugāle, Beļģija, Spānija, Francija, Anglija, Šveice, Itālija, Polija, Islande, Horvātija, Nīderlande.
B divīzija: Austrija, Velsa, Krievija, Slovākija, Zviedrija, Ukraina, Īrija, Bosnija un Hercegovina, Ziemeļīrija, Dānija, Čehija, Turcija.
C divīzija: Ungārija, Rumānija, Skotija, Slovēnija, Grieķija, Serbija, Albānija, Norvēģija, Melnkalne, Izraēla, Bulgārija, Somija, Kipra, Igaunija, Lietuva.
D divīzija: Azerbaidžāna, Maķedonija, Baltkrievija, Gruzija, Armēnija, Latvija, Fēru salas, Luksemburga, Kazahstāna, Moldova, Lihtenšteina, Malta, Andora, Kosova, Sanmarīno, Gibraltārs.

  -1 [+] [-]

, 2017-10-27 14:56, pirms 7 gadiem
Zemākajā līgā esam. Tur jau tikai atlaiž.

     [+] [-]

, 2017-10-27 16:07, pirms 7 gadiem
Vismaz mūsu treneru sastāvs būs iespēlēts un darbosies ka labi ieeļļota mašīna. Ja būs jāspēlē ar azeriem, paņemsim tīri uz treneru faktora! Ko teiks jaunais azeru treneris? Tev, kā tevi tur sauc, jāpiespēlē bumbu šitam te mazajam, melnajam, ar ūsām, un viņš tad...
Kamēr Starkovs teiks: Gol, bļ@! un komanda izpildīs! Gols būs kā likts!

Un lai tas Vaņins tur nesprēgā, ka negribot golu.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-27 16:42, pirms 7 gadiem
Grigorčuks?