Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lietuvas izlase izsauc divus Virslīgas pussargus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lietuvas izlase izsauc divus Virslīgas pussargus
Mindaugs Grigarāvičs
Foto: Raitis Supe, synottipvirsliga.lv

2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā Lietuvas izlasei oktobra pirmajā pusē paredzēti dueļi ar Skotiju un Maltu. 23 spēlētāju kandidātu sarakstā iekļauti divi pussargi no Latvijas Virslīgas – Simons Pauļus un Mindaugs Grigarāvičs.

4. septembrī Lietuvas valstsvienība pēc pirmā puslaika bija izvirzījusies vadībā ar divu vārtu pārsvaru cīņā ar slovēņiem, tomēr, ielaižot 77. un 93. minūtē, tika spēlēts neizšķirti 2:2 un 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikls sākts ar vienu punktu.

8. oktobrī lietuvieši izbraukumā spēkosies ar Skotiju, bet trīs dienas vēlāk paredzēts mačs savā laukumā pret Maltas izlasi. Abas komandas pirmajā kārtā aizvadīja savstarpējo dueli, skotiem viesos ņemot virsroku ar 5:1. Trīs vārtus guva Anglijas Premjerlīgā spēlējošais pussargs Roberts Snodgrāss.

Lietuviešu galvenais treneris Edgars Jankausks nosaucis 23 futbolistus, kuri gatavosies diviem mačiem, un kandidātu sarakstā iekļauti divi pussargi no Latvijas Virslīgas – centra pussargs Simons Pauļus no "Ventspils" un malējais pussargs Mindaugs Grigarāvičs no "Jelgavas".

Abiem tas ir otrais izsaukums uz valstsvienību. Grigarāvičs aizvadīja pēdējās 20 minūtes spēlē ar Slovēnijas izlasi, kamēr Pauļus nebija pēdējā izsaukumā, bet pirms tam aizvadīja otro puslaiku pārbaudes spēlē pret Poliju (0:0) un spēlēja astoņas minūtes Baltijas kausā pret igauņiem.

Pauļus Ventspilī spēlē kopš 2012. gada. Pirmajās trīs sezonās viņš kopā guva 11 vārtus, bet pēdējās divās – tikai viens precīzs sitiens. 17. septembrī no soda laukuma līnijas lietuvietis trāpīja augšējā stūrī un nodrošināja uzvaru ar 1:0 pret "Riga".

Savukārt Grigarāvičs sezonu sāka "Metta/Latvijas Universitātē", bet vēlāk pievienojās "Jelgavai". 11 mačos viņa kontā trīs rezultatīvi sitieni. Pussargs bija viens no jelgavnieku līderiem Eirokausos, piemēram, Islandē izcīnītajā uzvarā viņš piedalījās visos trīs vārtu guvumos – divas rezultatīvas piespēles un viens trāpījums.

Divi spēlētāji izsaukti arī no Nīderlandes, Kazahstānas un Polijas līgām, bet pa vienam ir no Izraēlas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Krievijas, Horvātijas, Vācijas un Rumānijas.

Izmantotie resursi:
Futbolas.lt - Naujienos, Apžvalgos, Rezultatai,...

     [+] [-]

, 2016-09-28 08:43, pirms 8 gadiem
Broļukām laba izlases spēlētāju ģeogrāfija.