Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA soda Horvātiju un piespriež Grieķijai tehnisko zaudējumu

Rolands Eliņš

FIFA soda Horvātiju un piespriež Grieķijai tehnisko zaudējumu
Horvātijas futbola izlases līdzjutēji
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā futbola federācijas (FIFA) Disciplinārlietu komisija horvātu līdzjutēju homofobisku saukļu dēļ likusi Horvātijas izlasei nākamās divas izlases aizvadīt slēgtu tribīņu priekšā, kamēr Grieķija saņēmusi tehnisko zaudējumu 0:3 pret Turcijas izlasi.

Grieķijas un Turcijas izlašu pārbaudes spēle 2015. gada novembrī noslēdzās ar rezultātu 0:0, tomēr izrādījās, ka grieķi nav nokārtojuši visas nepieciešamās formalitātes Apostola Jannu lietā. Viņš iepriekš bija aizvadījis oficiālas spēles Austrālijas jauniešu izlasē, un grieķu futbola federācija nebija pieprasījusi FIFA atļauju viņam mainīt futbola pilsonību, kas savukārt automātiski kvalificējas kā neatļauta spēlētāja pieteikšana.

Līdz ar to Turcija ieguvusi tehnisko uzvaru 3:0, kamēr Grieķija sodīta ar 4000 Šveices franku lielu soda naudu. Ņemot vērā, ka tā bija tikai pārbaudes spēle, rezultāta izmaiņa ietekmēs tikai abu izlašu situāciju FIFA rangā. Grieķija jau tā nevarēja lepoties ar panākumiem futbola laukumā, bet pēc šī FIFA lēmuma tās bilance pēdējās 17 spēlēs kļuvusi vēl vājāka - divas uzvaras, četri neizšķirti un 13 zaudējumi.

FIFA komisija lēmusi arī par vairāku citu izlašu sodīšanu, tikai šajā gadījumā līdzjutēju rīcības dēļ. Oficiālu spēļu laikā ar diskriminējošiem un homofobiskiem saukļiem izcēlušies Meksikas, Hondurasas, Salvadoras, Paragvajas, Peru un Horvātijas līdzjutēji.

Bargākos sodus saņēmušas Čīles un Horvātijas izlases. Čīle nedrīkstēs savu nākamo mājas spēli aizvadīt savā mājas stadionā Santjāgo, kamēr Horvātija divas pirmās mājas spēles – pret Turciju un Islandi - PK 2018 atlasē aizvadīs tukšu tribīņu priekšā. Horvātijai arī būs jānomaksā 150 tūkstošu Šveices franku liels naudas sods (apmēram 135 tūkstoši eiro).

Horvātija sodīta par tās fanu izgājieniem pārbaudes spēlēs pret Izraēlu un Ungārija šajā pavasarī. Horvātija jau iepriekš tikusi sodīta par līdzjutēju pārkāpumiem tribīnēs

Izmantotie resursi:
Greece sanctioned for fielding ineligible...
FIFA sanctions several football associations...

     [+] [-]

, 2016-05-28 10:23, pirms 8 gadiem
Šitais man patīk. Fani draudzīgi izkliedz visādus sūd.us, federācija maksā 100 štukas soda naudu. Samaksā un nākamajā spēlē fani izkliedz visādus sūd.us, federācija maksā

     [+] [-]

, 2016-05-29 14:52, pirms 8 gadiem
Lai paklausās labāk Tamazu - visi girieķi + turki un kas vēt tur bija = sīki pintiķi !