Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Haiti otrajā puslaikā šokē Kostariku, Bermudai vēsturisks panākums

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Haiti otrajā puslaikā šokē Kostariku, Bermudai vēsturisks panākums
Haiti futbola izlases spēlētāji svin uzvaru pār Kostariku un pirmās vietas iegūšanu B grupā. Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

CONCACAF Zelta kausa turnīra B apakšgrupā negaidīti triumfējusi Haiti valstsvienība, otrā puslaika gaitā atspēlējot vienu vārtu deficītu un izraujot panākumu pār Kostarikas izlasi.

Lielu panākumu nakts agrākajā spēlē izcīnīja Bermudas izlase, kas savā pirmajā Zelta kausa izcīņas finālturnīrā izcīnīja pirmo uzvaru, ar 2:0 apspēlējot Nikaragvu. Šīs cīņas pirmajā puslaikā bermudieši izveidoja četrus izcilus vārtu gūšanas momentus, taču allaž veiksme stāvēja Nikaragvas pusē - vai nu bumba trāpīja pa stabu, vai nedaudz garām, vai arī to jau bezcerīgā situācijā no vārtu līnijas izsita nikaragviešu aizsargs.

Tiesa otrajās 45 minūtēs Bermuda savu veiksmi beidzot nopelnīja, Ležuanam Simonsam ātrajā uzbrukumā cauršaujot Nikaragvas aizsardzību. Savukārt vēl pēc 11 minūtēm pēc teicama Simonsa centrējuma bumbai ar galvu rezultatīvi pieslēdzās "Burnley" piederošais uzbrucējs Nahki Velss - 2:0 Bermudas labā.

Nakts otrā spēle iesākās pagalam neveiksmīgi Haiti komandai, cīņā vārtu priekšā bumbai atlecot pret Haiti aizsargu Džimiju-Bendu Aleksisu un ielecot Haiti vārtos. Cīņas gaitā liels bumbas kontroles pārsvars (71:29 (%)) piederēja kostarikāņiem, tomēr veiksme mājiniekiem pagrieza muguru. Pēc diskutabla pārkāpuma pašā soda laukuma stūrī 56. minūtē tika piespriests 11 metru soda sitiens uz Kostarikas izlases vārtiem - to pārliecinoši realizēja Dukenss Nazons (1:1).

Savukārt par mača varoni kļuva tā ievadā savos vārtos bumbu ieraidījušais Aleksiss, kurš 81. minūtē no nekurienes pieslēdzās uzbrukumam, ar rezultatīvu raidījumu no asa leņķa izraujot uzvaru Haiti labā (2:1). Līdz ar to Haiti nodrošināja ceturtdaļfināla dueli ar A grupā otrajā vietā palikušo Kanādu, kamēr Kostarikai būs jāspēlē ar turnīra galveno favorīti Meksiku.

CONCACAF Zelta kausa izcīņa, B apakšgrupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Bermuda – Nikaragva2:0 (0:0)Simonss 60` Velss 71`
Haiti – Kostarika2:1 (0:1)Nazons (11 m s. s.) 57` Aleksiss 81` - Aleksiss (s. v.) 13`

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Haiti33006:29
2.Kostarika32017:76
3.Bermuda31024:43
4.Nikaragva30030:80

  +2 [+] [-]

, 2019-06-25 11:28, pirms 5 gadiem
Kādu vēl mājinieci un kāda Sanhosē? Spēle notika Harisonā, Ņūdžersijā, ASV. Kostarika mājās aizvadīja tikai vienu spēli, tur notika arī otra spēle tajā grupā bez Kostarikas līdzdalības, pārējās spēles ASV.