Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Zaudējums pret amerikāņiem maksā darbu Meksikas izlases galvenajam trenerim

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Zaudējums pret amerikāņiem maksā darbu Meksikas izlases galvenajam trenerim
Djego Koka. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

LETA--DPA. Četras dienas pēc graujošā zaudējuma Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona futbola asociāciju konfederācijas (CONCACAF) Nāciju līgas pusfinālā no Meksikas izlases galvenā trenera atbrīvots Djego Koka, pirmdien pavēstīja Meksikas Futbola federācija (FMF).

51 gadu vecais argentīnietis Koka pie Meksikas izlases stūres stājās vien šī gada februārī. Viņa vadībā komanda aizvadīja septiņus mačus, kuros izcīnīja trīs uzvaras, trīs reizes spēlēja neizšķirti un reizi zaudēja.

Meksikas izlase CONCACAF Nāciju līgas pusfinālā piedzīvoja sakāvi ar 0:3 pret ASV, bet svētdien cīņā par trešo vietu ar 1:0 apspēlēja Panamu, kas izrādījās pēdējā meksikāņu spēle Kokas vadībā.

FMF jau paziņojusi, ka pagaidu galvenā trenera amatu ieņems Haime Losano.

44 gadus vecais Losano iepriekš kā galvenais treneris strādājis ar meksikāņu klubiem "Queretaro" un "Necaxa", kā arī vadījis valsts U-23 izlasi, palīdzot tai izcīnīt Tokijas olimpisko spēļu bronzas godalgas.

Kā vēsta FMF, tad par Meksikas nacionālās izlases, kas FIFA rangā ieņem augsto 15. pozīciju, galvenā trenera amatu tiks spriests jau pēc CONCACAF Zelta kausa, kas no 24. jūnija līdz 6. jūlijam norisināsies ASV un Kanādā.

Meksikas izlase Zelta kausā ielozēta B grupā, kur tiksies ar Haiti, Hondurasas un Kataras valstsvienībām.