Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vinisiuss izplūst asarās un apgalvo, ka rasisma dēļ zaudē vēlmi spēlēt futbolu

Emils Ozerinskis

Vinisiuss izplūst asarās un apgalvo, ka rasisma dēļ zaudē vēlmi spēlēt futbolu
Brazīlijas izlases uzbrucējs Vinisiuss. Foto: Zumapress/Scanpix

Otrdien savstarpējo draudzības spēli aizvadīs Spānijas un Brazīlijas futbola izlases. Pirmsspēles preses konferencē Madrides "Real" uzbrucējam Vinisiusam tika uzdots jautājums par saskaršanos ar rasismu Spānijā. Brazīlijas futbolists, atbildot uz jautājumu, izplūda asarās un atklāja, ka zaudē motivāciju turpināt spēlēt.

Vinisiuss personīgi kļuvis par rasistu uzbrukuma upuri. Brazīliešu futbola talantam spēlējot Spānijā, notikuši desmit dažādi gadījumi, kad pret uzbrucēju vērsti rasistiski apvainojumi vai žesti. 2022. gada septembrī Madrides derbijā pret "Atletico" līdzjutēju grupa veica nepieņemamus saukļus futbolista virzienā. Tāpat brazīlietis vairākkārt saskāries ar rasismu pie komandas treniņbāzes, kā arī stadionos izbraukuma spēlēs Seviljā, Barselonā, Valensijā un nesen kā Pamplonā.

Vinisiuss Spānijā saskāries ar nosodījumu par savu iestāšanos pret rasisma izpausmēm. 23 gadus vecais spēlētājs pirmdien preses konferencē izplūda asarās: "Es tikai gribu spēlēt futbolu, bet ir grūti tā turpināt... Jūtu aizvien mazāk vēlmi spēlēt."

Prasīts vai rasisma dēļ futbolists taisās atstāt Spāniju, brazīlietis uzsvēra: "Tas man nenāk prātā. Ja es pametīšu Spāniju, tad došu rasistiem tieši to, ko viņi vēlas."

"Es palikšu, jo tad rasisti turpinās redzēt manu seju vairāk un vairāk. Esmu drosmīgs spēlētājs un pārstāvu Madrides "Raal". Mēs izcīnām daudz titulus un to daudzi nespēj paciest," stāstīja Vinisiuss.

Madrides "Real" sastāvā Visisiuss šajā sezonā 20 "La Liga" spēlēs guvis 12 vārtus, būdams komandas otrais naskākais vārtu krājējs, un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles. Čempionu līgā piecās aizvadītās spēlēs uzbrucējs ticis pie statistikas 3+3.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.skysports.com/football/...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 00:02, pirms mēneša
Tieši šādu nepatīkamu, un īdošu gailēnu dēļ, rasisms vispār ir iespējams.. Kaut kā neatceros, ka ar ko tādu būtu saskāries, teiksim, Džordans, un daudzi citi..

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 00:45, pirms mēneša
Džonijs Bī rakstīja: Tieši šādu nepatīkamu, un īdošu gailēnu dēļ, rasisms vispār ir iespējams.. Kaut kā neatceros, ka ar ko tādu būtu saskāries, teiksim, Džordans, un daudzi citi..
Tu jau pēc definīcijas šauj galīgi garām. Rasismam neinteresē, vai tu esi īdošs vai neīdošs, rasismam nepatīk RASE.
Toties, ja tev melnais nepatīk tāpēc, ka viņš ir "nepatīkams un īdošs", tad tev viņš nepatīk šo īpašību dēļ un tikpat labi viņa vietā varēja būt arī baltais, tāpēc tu neesi rasists.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 00:49, pirms mēneša
Džonijs Bī rakstīja: Tieši šādu nepatīkamu, un īdošu gailēnu dēļ, rasisms vispār ir iespējams.. Kaut kā neatceros, ka ar ko tādu būtu saskāries, teiksim, Džordans, un daudzi citi..
Laikam neesi daudz par Džordanu interesējies. Tieši rasisma dēļ viņš par šādām tēmām izvairījās runāt savas karjeras laikā. Ja viņš būtu stāstījis par savu bērnību un skolas laiku, kuru nācās pavadīt štatā, kur bija milzīga KKK klātbūtne un ietekme, viņš nekad nebūtu kļuvis par tādu ikonu. Tad viņu noēstu tā pat, kā Vinisiusu tagad. Tagad jau, kad kļuvis par miljardieri, viņš arī runā par rasismu. Kad bija nauda uz līnijas, tad neatļāvās to darīt. Viņam pat bija slavenais citāts "Republicans buy sneakers too".

  +8 [+] [-]

, 2024-03-26 01:02, pirms mēneša
Visi kas man nepatīk ir rasisti. Mūsdienās melnajiem viegla dzīve.

  +9 [+] [-]

, 2024-03-26 02:06, pirms mēneša
Neesmu rasists, bet nu es pat bērēs vairāk spēju savaldīties, tā kā nezinu par ko tur piņņāt. Esmu resns, un ja kāds mani sauc par resnuli, man ar vaidzētu raudāt? Es labāk piemetu kādu joku par to un arī, tas kurš ko sacītu, vairs neietu tālāk. Vajadzētu šitiem saņemties un šitā netaisīt medijiem ziņas ne no kā....

  +5 [+] [-]

, 2024-03-26 03:35, pirms mēneša
tak lai spēlē Brazīlijā ja jāraud par to ka kāds tevi nosauc nesmukā vārdā

  +2 [+] [-]

, 2024-03-26 04:38, pirms mēneša
kāda patreiz cena banāno?Laikām aug?Tāpēc raud?

  -3 [+] [-]

, 2024-03-26 06:57, pirms mēneša
El Shaarawy rakstīja: Neesmu rasists, bet nu es pat bērēs vairāk spēju savaldīties, tā kā nezinu par ko tur piņņāt. Esmu resns, un ja kāds mani sauc par resnuli, man ar vaidzētu raudāt? Es labāk piemetu kādu joku par to un arī, tas kurš ko sacītu, vairs neietu tālāk. Vajadzētu šitiem saņemties un šitā netaisīt medijiem ziņas ne no kā....
Resnais, nedrīkst pieļaut nekādu toleranci ne pret rasistiem, ne resnistiem! Tādas izpausmes nav pieļaujamas 21. gadsimtā! It kā liekas sīkums, ka kāds tumšas ādas krāsas cilvēkam parāda banānu (vai resnajam desas luņķi), bet patiesībā tas ir nepieļaujams un cilvēka cieņu aizskarošs žests.

  -4 [+] [-]

, 2024-03-26 07:13, pirms mēneša
El Shaarawy rakstīja: Neesmu rasists, bet ---
šis ir veids, kā visi rasisti sāk savus komentārus. Otrs veids ir pieminēt ka 'man ir draugs kurš ir melnādains'.

  +4 [+] [-]

, 2024-03-26 07:57, pirms mēneša
superjanka rakstīja: Visi kas man nepatīk ir rasisti. Mūsdienās melnajiem viegla dzīve.
Tā mums tagad ir, visus kas tev nepatīk melnie sauc par rasistiem, bet baltie par fašistiem.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 08:09, pirms mēneša
Nabaga sniegpārsliņa

  +2 [+] [-]

, 2024-03-26 08:30, pirms mēneša
ja negribas spēlēt futbolu, var nespēlēt futbolu. Nav tak spiesta lieta.

     [+] [-]

, 2024-03-26 08:36, pirms mēneša
superjanka rakstīja: Visi kas man nepatīk ir rasisti. Mūsdienās melnajiem viegla dzīve.
Var redzet ka tu neesi redzējis kas ir noticis tieši pirms Atletico spēlēm.
Entie desmiti varbūt pat vairāk pie arēnas vārtiem saka rasistiskas lietas utt.Paņemam sezonu atpakaļ kur Vinija lelle ir pakārta zem tilta.Kur pat policija ir iesaistīta un beigās vēl tiesa.
Pāris nedēļas atpakaļ ESPN vai La Liga žurnāliste tribīnēs nofilmē kā mazs puik sēž mātei klēpī un saka rasistiskas lietas un viņai pie vienas vietas.Sāk vēl uzbrukt žurnālistei par to ka filmē.

  +5 [+] [-]

, 2024-03-26 08:54, pirms mēneša
Te neliels "izrāvums" no filmas. tīri par Vinicius:
https://www.youtube.com/watch?v=M1W...
rasisms nav protams pieļaujams, bet attieksme pret šo brazīli visos gandrīz Spānijas stadionos būtu tāda pati, ja viņš būtu balts, dzeltens vai rozā..

  +4 [+] [-]

, 2024-03-26 08:57, pirms mēneša
Ja man maksatu tik pat cik vinam ,man butu pilnigi vienalga, ka lidzjuteji mani sauc, vai tad lidzjuteji vainigi, ka vins izskatas pec merkaka.
Vind spele vis nistakaja kluba Eiropa, nevienam nepatik karaliskais klubs , lai iet uz kadu citu.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 09:57, pirms mēneša
Aktieris ar krokodila asarām.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 09:57, pirms mēneša
Raudošais puisēns. Kur palikuši vīrieši, kas nečīkst pie pirmajām grūtībām.

  +3 [+] [-]

, 2024-03-26 10:21, pirms mēneša
Atradies nabadziņš, kurš izplūdīs asarās… Šis ir ļoti talantīgs futbolists un tik pat liels mudaks, ne jau dēļ rasisma vai mērkaķa izskata viņu nemīl fani… Dēļ tā, ka šim liekas, ka viņš ir pasaules naba un pārējiem var uzspļaut…

Tiem, kam interesē vairāk, palasiet kāpēc Flamengo klubam ir uzlikts bans spēlēšanai Botafago stadionā.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 10:23, pirms mēneša
Onka rakstīja: Te neliels "izrāvums" no filmas. tīri par Vinicius:
https://www.youtube.com/watch?v=M1W...
rasisms nav protams pieļaujams, bet attieksme pret šo brazīli visos gandrīz Spānijas stadionos būtu tāda pati, ja viņš būtu balts, dzeltens vai rozā..
Prezīci, viņš būtu lielisks deputāts, galvenās īpašības piemīt - cinisms un aktiermāksla

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 10:23, pirms mēneša
....nu, kurš ir sēdējis tribīnēs, tad zin, ka vislielākais kaifs fanam ir troļļot pretinieku spēlētājus...un, ja vēl kāds uz to pavelkas un sāk protestēt, tad tam nebūs gala....kā saka, tad pats vainīgs un vajag no savas mega lielās algas paņemt personisko psihoanalītiķi, kurš spēles pārtraukumā viņu uz dīvāniņa uzklausīs un mierinās!
Rasisms būtu, ja Real fani viņu šādi apsauktu...tad tas būtu reāli...nu, kaut viens īsts Real fans viņam ir rasistiski piesējies?...nu, ja šis aizies uz Atletico, tad gan būs!

     [+] [-]

, 2024-03-26 10:36, pirms mēneša
dakots rakstīja: ....nu, kurš ir sēdējis tribīnēs, tad zin, ka vislielākais kaifs fanam ir troļļot pretinieku spēlētājus...un, ja vēl kāds uz to pavelkas un sāk protestēt, tad tam nebūs gala....kā saka, tad pats vainīgs un vajag no savas mega lielās algas paņemt personisko psihoanalītiķi, kurš spēles pārtraukumā viņu uz dīvāniņa uzklausīs un mierinās!
Rasisms būtu, ja Real fani viņu šādi apsauktu...tad tas būtu reāli...nu, kaut viens īsts Real fans viņam ir rasistiski piesējies?...nu, ja šis aizies uz Atletico, tad gan būs!
Ko? Es izlasīju pareizi? Tikai ja savi fani nodarbojas ar rasismu, tikai tad tas skaitās rasisms? Tu

  -1 [+] [-]

, 2024-03-26 10:52, pirms mēneša
TinderDtae rakstīja: Ko? Es izlasīju pareizi? Tikai ja savi fani nodarbojas ar rasismu, tikai tad tas skaitās rasisms? Tu
jā, pareizi saprati - viss pārējais ir pretinieku fanu trollings, lai palīdzētu savai komandai pret Real...tur nav nekā personīga un nav rasisma

  +2 [+] [-]

, 2024-03-26 11:10, pirms mēneša
kā ar rasismu pret baltajiem?

  +1 [+] [-]

, 2024-03-26 13:14, pirms mēneša
cik var bimbāt

     [+] [-]

, 2024-03-26 17:02, pirms mēneša
Smagi būt vienīgajam melnajam futbolā...