Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Jamaika ar tiešo brīvsitienu izrauj uzvaru un negaidīti iekļūst Zelta kausa finālā

Agris Suveizda

Jamaika ar tiešo brīvsitienu izrauj uzvaru un negaidīti iekļūst Zelta kausa finālā
Jamaika līksmo
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Otro Zelta kausu pēc kārtas finālā spēlēs Jamaika, kas pusfinālā negaidīti pārspēja Meksiku (1:0), kas pēdējo četru turnīru laikā bija triumfējusi trīs reizes un tikai otro reizi pēdējo sešu turnīru laikā apstājās finālā.

Abas vienības Zelta kausā spēlē eksperimentālos virknējumos. Meksikāņiem laukumā bija daudz jaunu un perspektīvu spēlētāju, un gados un kadru ziņā jauns sastāvs bija arī Jamaikai, kurai nepalīdzēja neviens futbolists no Eiropas klubiem. Diskvalifikācijas dēļ tehniskajā zonā joprojām nedrīkstēja būt Meksikas galvenais treneris Huans Karloss Osorio.

Līdzīgi kā grupu turnīrā, kad Meksika un Jamaika izspēlēja bezvārtu neizšķirtu, arī šoreiz meksikāņiem vārtu gūšana nekādi nevedās. Meksika bumbu kontrolēja 64% laika, izdarīja vairāk sitienu (12:8, rāmī 7:5) un stūra sitienu (7:2), bet vienīgos vārtus guva Jamaika. Divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām ar lielisku tiešo brīvsitienu izcēlās Ņujorkas "Red Bull" aizsargs Kemārs Lorenss (1:0).

Jamaika grupu turnīrā ar pieciem punktiem ieņēma otro vietu un ceturtdaļfinālā apspēlēja Kanādu (2:1), bet Meksika grupā uzvarēja ar septiņiem punktiem un līdz pusfinālam izsita Hondurasu (1:0). Jamaika finālā iekļuva otro reizi vēsturē un otro reizi pēc kārtas, pirms diviem gadiem pusfinālā pieveicot ASV (2:1) un tad finālā zaudējot Meksikai (1:3).

Šoreiz finālā pretī stāsies mājiniece ASV, kas otrā pusfinālā ar 2:0 pārspēja Kostariku. Fināls paredzēts Santaklārā, Kalifornijā, ceturtdien plkst. 4:30 pēc Latvijas laika. Spēle par trešo vietu netiks aizvadīta.

Izmantotie resursi:
Gold Cup

  +1 [+] [-]

, 2017-07-24 14:49, pirms 7 gadiem
Pirmajā puslaikā Meksika bija labāka bet Jamaikas vārtsargs vārtos rādīja brīnumus, otrajā puslaikā Meksikas spēle kaut kā nojuka, Jamaika pat bija labāka un uzvarēja. Savā dzīvē tik labu Jamaiku redzēju pirmo reizi. Bet Meksikai kā favorītkomandai iznāca pamatīgs aplauziens.