Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Viltīgais Dempsijs panāk rekordu, ASV iekļūst Zelta kausa finālā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Viltīgais Dempsijs panāk rekordu, ASV iekļūst Zelta kausa finālā
Klints Dempsijs
Foto: AP/Scanpix

Par 2017. gada CONCACAF Zelta kausa pirmo finālisti šonakt kļuva laukuma saimniece Amerikas Savienotās Valstis, kas ar 2:0 pieveica Kostariku, abus vārtus gūstot pēdējo 20 minūšu laikā.

Amerikāņi, kuri atklāšanas spēlē izlaida uzvaru pret Panamu un nākamajā mačā pamatīgi mocījās ar Martiniku, ieskrējās un turpinājumā izcīnīja divas sausās uzvaras, sasniedzot Zelta kausa pusfinālu. Pretī stājās Kostarika, kas visas trīs uzvaras bija izcīnījusi sausā, bet punktus zaudēja tikai par neizšķirtu pret Kanādu.

Skaidrs, ka favorīti bija laukuma saimnieki, kuri spēlējuši četros no pēdējiem pieciem fināliem, un viņiem pirmā momenta izveidošanai bija nepieciešamas tikai 15 sekundes, taču Džordans Moriss trāpīja pa vārtu tuvo stabu. Lai gan Kostarika pēc divām minūtēm atbildēja ar bīstamu Davida Guzmana sitienu garām tālajam stūrim, spēles tempu kontrolēja amerikāņi.

Tas gan nedeva rezultātu, līdz 66. minūtē laukumā devās veterāns Klints Dempsijs, un viņš kļuva par izšķirošo spēlētāju. Vien sešas minūtes vēlāk Dempsijs laukuma centrā veica lielisku solo, apspēlējot vairākus pretiniekus, un ar teicamu piespēli vienatnē pret vārtsargu izveda Džoziju Altidoru. Uzbrucējs nepievīla, panākdams 1:0 un sajūsmā atbrīvodamies no krekla.

Vēl pēc desmit minūtēm Dempsijs dubultoja pārsvaru un rakstīja vēsturi. Amerikas Savienotās Valstis tika pie soda sitiena, un pussargs bija viltīgs – viņš sagaidīja, kad spēlētāju mūris palēksies, raidīja bumbu pa apakšu un trāpīja tuvajā stūrī, panākdams 2:0.

34 gadus vecajam Dempsijam tas bija 57. vārtu guvums valstsvienības rindās, tādējādi viņš panāca rekordistu Landonu Donovanu. Taču Dempsijs izcēlās 136. spēlē izlases kreklā, kamēr Donovanam bija nepieciešami 153 mači. Vēl jāizceļ, ka Dempsijs rekordu panāca dzimtajā Teksasas štatā.

Finālā amerikāņi, kuri Zelta kausu pēdējoreiz ieguva 2013. gadā, tiksies ar Meksikas vai Jamaikas izlasi, kuras titulu dalīja pirms diviem gadiem, toreiz ar 3:1 uzvarot meksikāņiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-23 10:54, pirms 7 gadiem
Kāds zinošāks cilvēks var pastāstīt, cik vispār skatītāji ASV nāk uz šīm spēlēm?

     [+] [-]

, 2017-07-23 12:17, pirms 7 gadiem
Vairāk ka uz Positivus. https://en.wikipedia.org/wiki/Socce...

     [+] [-]

, 2017-07-23 14:00, pirms 7 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-07-23 17:31, pirms 7 gadiem
Ernijzz rakstīja: Kāds zinošāks cilvēks var pastāstīt, cik vispār skatītāji ASV nāk uz šīm spēlēm?
Kad skatījos citas spēles, skatītāju bija maz. Bet uz šo - viss pilns. Amerikāņi ir ļoti patriotiska nācija un vienmēr atbalstīs savējos. Un arī eiropas futbols tur tomēr ir jau daudz populārāks kā tas bija agrāk.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-23 23:03, pirms 7 gadiem
Ļoti iespaidīgs apmeklētāju skaits, un atbalsts pēc iesistajiem vārtiem fantastisks, arī uz MLS ļoti nāk.