Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Āzijas kausa pusfinālu sasniedz Japāna un Irāna, izslēdzot Vjetnamu un Ķīnu

Rolands Eliņš

Āzijas kausa pusfinālu sasniedz Japāna un Irāna, izslēdzot Vjetnamu un Ķīnu
Vjetnamas izlases futbolisti pēc minimālā zaudējuma Japānai. Foto: Reuters/Scanpix

Šodien aizvadītas divas pirmās ceturtdaļfināla spēles Āzijas kausa izcīņā futbolā. Japāna ar 1:0 tika galā ar Vjetnamas pretestību, bet Irāna ar 3:0 apspēlēja Ķīnu.

Vjetnama astotdaļfinālā bija iekļuvusi kā ceturtā labākā trešās vietas ieguvēja savā apakšgrupā, proti, knapi iespraucoties izslēgšanas spēļu dalībnieču lokā. Tā pārspēja Libānu, tikai pateicoties labākam disciplināro soda punktu skaitam (saņēma mazāk dzelteno kartīšu).

Astotdaļfinālā Vjetnama pendelēs spēja tikt garām Jordānijai, bet ceturtdaļfinālā veiksmei pienāca beigas. Viena no turnīra favorītēm Japānas izlase daudz vairāk kontrolēja bumbu un izvirzījās vadībā 63. minūtē, kad pendeli realizēja 20 gadus vecais pussargs Ritsu Doans no Nīderlandes kluba „Groningen”. Tie izrādījās uzvaru nesošie vārti.

Otrā ceturtdaļfinālā PK 2018 dalībniece Irāna savu pārākumu apliecināja krietni pārliecinošāk, jau spēles pirmajā pusstundā iesitot divus vārtus pret Ķīnu, bet beigās uzvarēja ar 3:0.

Irāna un Japāna savā starpā tiksies pusfinālā, bet otrs pusfināla pāris tiks noskaidrots rītdienas spēlēs.

Ceturtdaļfināli

DatumsSpēleLaiks (LV)/Rez.
24.01.Vjetnama – Japāna0:1
24.01.Ķīna – Irāna0:3
25.01.Dienvidkoreja – Katara15:00
25.01.AAE – Austrālija18:00

     [+] [-]

, 2019-01-24 22:54, pirms 5 gadiem
Irāna šajā turnīrā nav ielaidusi nevienus vārtus.