Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Sampaoli atkāpjas no Čīles izlases trenera amata

Andrejs Siliņš

Sampaoli atkāpjas no Čīles izlases trenera amata
Horhe Sampaoli
Foto: AP/Scanpix

Argentīniešu speciālists Horhe Sampaoli vienojies ar Čīles Futbola federācijas vadību par līguma sadarbības neturpināšanu un vairs nebūs Čīles izlases galvenais treneris.

55 gadus vecais Sampaoli pagājušajā vasarā aizveda Čīli līdz pirmajam triumfam "Coppa America" vēsturē un tika izvirzīts FIFA balvai uz gada labākā trenera atzinību. Neraugoties uz lielo panākumu, Sampaoli nespēja atrast kopīgu valodu ar nesen ievēlēto jauno federācijas prezidentu Arturo Salahu. Sampaoli izteicās, ka vairs nejūtas pietiekami cienīts no federācijas puses. Lai gan oficiāli konkrētākas detaļas netiek izpaustas, tiek mēļots, ka runa bijusi par atalgojuma apmēru.

Pēc "Forbes" datiem Sampaoli bija 14. apmaksātākais galvenais treneris 2014. gada Pasaules kausa izcīņā, par darbu saņemot nepilnus 1,8 miljonus dolāru gadā.

Sampaoli pie Čīles izlases stūres stājās 2012. gadā un šajā laikā aizveda komandu līdz Pasaules kausam Brazīlijā, kur izcīnīja divas uzvaras, bet astotdaļfinālā spēlēja neizšķirti 1:1 ar mājinieci Brazīliju un zaudēja pēcspēles sitienu sērijā (2:3).

Līdz šim Sampaoli vadījis dažādus klubus Dienvidamerikā, bet ļoti iespējams, ka karjeras turpinājumā debitēs arī Atlantijas okeāna šinī pusē. Interesi par Sampaoli pakalpojumiem izrādot Anglijas Premjerlīgas vienības "Swansea" un Londonas "Chelsea".

Tikmēr kā viens no Čīles jaunā galvenā trenera amata kandidātiem jau izskanējis Mančestras "City" vadonis Manuels Pelegrini. Tiesa, pats Pelegrini jau noliedzis, ka būtu gatavs stāties pie savas dzimtenes galvenās komandas stūres un vēl vismaz četrus piecus gadus plāno strādāt Eiropā.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...
Forbes

     [+] [-]

, 2016-01-20 14:50, pirms 8 gadiem
Gan jau kur strādāt atradīs pēc veiksmīgā snieguma "Coppa America"