Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

R. de Būrs kritizē Hidinka sastāva izvēli spēlē pret Latviju

Rolands Eliņš

R. de Būrs kritizē Hidinka sastāva izvēli spēlē pret Latviju
Ronalds de Būrs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Bijušais Amsterdamas "Ajax" un Nīderlandes izlases futbolists Ronalds de Būrs pēc Latvijas un Nīderlandes mača "Euro 2016" atlases turnīrā ļoti asi kritizēja pašreizējo izlases treneri Gūsu Hidinku un uzstāja uz viņa aiziešanu.

"Gūss Hidinks ir zaudējis vadību pār izlasi," medijiem izteicies Ronalds de Būrs. "Parasti trenerim ir kāda ideja, viņš vēlas komandu līdz kaut kam novest. Taču Hidinks maina virzienus uz pilnīgi pretējiem. Pret Meksiku viņš spēlēja ar aizsardzību, kuru pēc nolēma kā neatbilstošu mačam ar Latviju. Kas gan tā par loģiku?"

"Ja komandai ir problēmas, tad treneris cenšas to attīstīt pamazām," turpināja de Būrs. "Taču Hidinks nākamajā spēlē izlaida pavisam citu sastāvu. Piemēram, Memfiss Depajs spēlēja pret Meksiku, un Nīderlande nekad nebūtu spējīga zaudēt Latvijai, līdz ar to vajadzēja vienkārši atstāt Depaju sākumsastāvā. Viņš ir viens no spožākajiem talantiem, kādi vien Nīderlandei ir, un došanās sākumsastāvā ir ļoti svarīga viņa pārliecībai par saviem spēkiem. Manuprāt, bija ļoti dīvaini nelaist viņu spēlēt pret Latviju."

De Būrs arī skaidri norāda, ka Nīderlandes izlases vadību vajadzētu pārņemt pašreizējajam Hidinka palīgam Denijam Blindam: "Ir tikai loģiski, ka viņam dotu iespēju. Esmu drošs, ka Denijs ar to tika galā."

Nīderlandes izlase svētdien ar 6:0 sagrāva Latvijas izlasi, tādējādi nedaudz kliedējot runas par Hidinka iespējamo aiziešanu no izlases, kuru viņš pats bija apsolījis. Hidinkam pret Latviju nācās iztikt bez vairākiem traumētajiem aizsargiem, kas arī daļēji izskaidro de Būra piesauktās izmaiņas, taču 22 gadus vecā "Eindhoven" spēlētāja neiekļaušana pamatsastāvā raisīja pāris jautājumus. Kā jau minēts, Nīderlandes sekmes pret Latviju gan tas pārāk neietekmēja.

Latvijas atbildes spēle pret Nīderlandi paredzēta nākamā gada 12. jūnijā.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Čehija440010:512
2.Islande43019:29
3.Nīderlande420210:56
4.Turcija41125:74
5.Latvija40221:102
6.Kazahstāna40134:101

Izmantotie resursi:
Ronald de Boer: Messi is geniaal vanaf rechts -...

  +1 [+] [-]

, 2014-11-19 18:10, pirms 9 gadiem
Atzīmējās...bet par oranžo spēli varēs spriest nākošo gadu, kad būs beigušās paģiras pēc mundiāla...

     [+] [-]

, 2014-11-20 09:25, pirms 9 gadiem
Guss vāji kļūdījās, ja Holande pārbrauca pāri Latvijas izlasei