Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Francijas U21 izlase neiesit divas pendeles, taču izcilā trillerī salauž Angliju

Agris Suveizda

Francijas U21 izlase neiesit divas pendeles, taču izcilā trillerī salauž Angliju
Dīns Hendersons atvaira Musas Dembelē pendeli. Foto: imago images/Gribaudi/ImagePhoto/Scanpix

Itālijā un Sanmarīno turpinās Eiropas U21 čempionāts futbolā. Sanmarīno notikušajā spēlē Rumānijas lieliskā jaunā paaudze ar 4:1 sakāva Horvātiju, bet Itālijas pilsētā Čezēnā Francijas U21 izlase vairākumā izrāva trīs punktus pret Angliju (2:1).

Spēli aktīvāk sāka angļi, taču puslaika vidū pēc sāncenšu spēles ar roku lielisku iespēju izšķērdēja Francija – Šefīldas "United" pamatvārtsargs Dīns Hendersons atvairīja Lionas "Olympique" uzbrucēja Musas Dembelē 11 metru soda sitienu. Francija pamazām iespēlējās, Dembelē neizmantoja vēl divas iespējas, un angļi 54. minūtē pretiniekus sodīja – lieliskus individuālus vārtus guva Mančestras "City" pussargs Fils Foudens, izrēķinoties ar virkni aizsargu un trāpot apakšējā stūrī (1:0).

Jau pēc astoņām minūtēm angļi pasvieda pretiniekiem glābšanas riņķi. "Leicester" pussargs Hamza Čudurī savā soda laukumā agresīvi ieleca kājās "Lille" uzbrucējam Žonatanam Bambā, kurš piespiedu kārtā tika nomainīts. Tiesnesis devās skatīties video, taču ne jau par 11 metru soda sitienu, bet gan kartīti viņam bija šaubas, un serbs Srdžans Jovanovičs dzeltenās kartītes vietā futbolistam parādīja sarkano. Šoreiz pendeli neizpildīja Dembelē, taču spriedzi neizturēja arī viņa kluba biedrs Husems Avārs, trāpot pa vārtu stabu.

Arī vairākumā Francijai bumba nekādi negāja vārtos, un pēc viena uzbrukuma, kurā angļi bloķēja pat četrus sitienus, šķita, ka francūžu iespējas kļūst arvien niecīgākas. Un tomēr fantastiskā galotnē Fortūna smaidīja Francijai. Vispirms pamatlaika priekšpēdējā minūtē izlīdzinājumu nopelnīja "Lille" malējais pussargs Žonatans Ikonē, trāpot tuvajā apakšējā stūrī (1:1), bet Francija turpināja spiest un kompensācijas laika ceturtajā minūtē pat izrāva uzvaru. Žans Filips Matetā pēc stūra sitiena izdarīja elegantu sitienu ar papēdi, un "Crystal Palace" aizsargs Ārons Vanbisakā neveiksmīgi ieraidīja bumbu savos vārtos (1:2).

Grupas pirmajā spēlē Rumānija guva divus agrus vārtus un ar 4:1 sakāva Horvātiju. Pirmos vārtus rumāņi guva 11. minūtē, kad pēc video skatīšanās tika piespriesta pendele par spēli ar roku un "Palermo" uzbrucējs Džeordže Puškašs bija precīzs no 11 metru atzīmes (1:0).Trīs minūtes vēlāk Rumānijas futbola leģendas Georges Hadži dēls Janis Hadži raidīja vārtos no līnijas izsisto bumbu (2:0), bet vēl pēc četrām minūtēm intrigu atjaunoja Maskavas CSKA pussargs Nikola Vlāšičs, kurš no distances panāca 1:2. Otrā puslaika vidū horvātu rupja kļūda pie sava soda laukuma neziņu par iznākumu gan kliedēja – Hadži kluba biedrs no "Viitorul" Tudors Beluce atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1), bet kompensācijas laikā punktu no vārtu priekšas pielika Dānijas "Esbjerg" uzbrucējs Adrians Petre (4:1).

Rīt pirmo spēli šā gada finālturnīrā tiesās Latvijas vadošais arbitrs Andris Treimanis, kurš kopā ar saviem asistentiem Haraldu Gudermani un Alekseju Spasjonņikovu apkalpos Beļģijas un Spānijas cīņu. Tās sākums plkst. 19:30 pēc Latvijas laika.

"Euro U21", C apakšgrupas pirmās spēles

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Rumānija – Horvātija4:1 (2:1)Puškašs 11'(11m) Hadži 14' Beluce 66' Petre 90' – Vlāšičs 18'
Anglija – Francija1:2 (0:0)Foudens 54' – Ikonē 89' Vanbisakā 90'+4(s.v.)

     [+] [-]

, 2019-06-19 08:14, pirms 5 gadiem
Ja jau latviskojam, tad līdz galam - nevis Fortūna, bet veiksme smaidīja.