Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Eiropas U21 finālā atkal tiksies Vācija un Spānija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiropas U21 finālā atkal tiksies Vācija un Spānija
Borha Majorals. Foto: PA Pictures/Scanpix

Eiropas U21 čempionātā futbolā šodien finālu sasniedza Vācijas (4:2 pret Rumāniju) un Spānijas (4:1 pret Franciju) jaunā maiņa. Gan viena, gan otra komanda savā pusfinālā iesita četrus vārtus.

Vācijas futbolistiem nācās atspēlēties, lai gan tieši viņi atklāja rezultātu. Rumānija aizvadīja veiksmīgāku pirmā puslaika izskaņu, un pēc Džordžes Puškaša realizētās pendeles un precīzā sitiena ar galvu rumāņi pārtraukumā devās labā noskaņojumā – 2:1.

Tomēr jau 51. minūtē tablo atkal vēstīja par neizšķirtu, jo arī vācieši tika pie iespējas izpildīt 11 metru soda sitienu, kuru izmantoja Džanluka Valdšmits. 2:2 turējās līdz pat pēdējai minūtei, kad vācieši tika pie soda sitiena no izdevīgas pozīcijas. Turnīra labākais vārtu guvējs Valdšmits sita cauri mūrim, un bumba pēc atsišanās pret stabu atrada ceļu vārtos, sagraujot rumāņu cerības – 3:2. Beigās Vācija no teju identiskas pozīcijas izmantoja vēl vienu soda sitienu.

Arī Spānijai nācās atspēlēties – 16. minūtē Žans Mateta aukstasinīgi bija precīzs no 11 metru atzīmes. Tomēr puslaika pārtraukumā vadībā devās spāņi. Izlīdzinājumu pēc stūra sitiena panāca Marks Roka, kurš bija pirmais pie atlēkušās bumbas pēc sava sitiena, bet 2:1 jau kompensācijas laikā ar pendeles palīdzību panāca Mikels Ajarzabals.

Turpinājumā teicami izspēlētu pretuzbrukumu ar rezultatīvu sitienu pabeidza Dani Olmo, bet punktu 67. minūtē pielika Borha Majorals, kurš pēc piespēles gar vārtiem trieca bumbu zem pārliktņa – 4:1.

Spānija pa ceļam piedzīvoja vienu zaudējumu, savā pirmajā spēlē ar 1:3 piekāpjoties itāļiem, savukārt Vācija cīnījusies bez zaudējumiem, tiesa, apakšgrupas pēdējā spēlē tika fiksēts 1:1 neizšķirts pret Austriju.

Jāizceļ, ka arī 2017. gada Eiropas čempionāta finālā tikās Vācija un Spānija, un vācieši bija pārāki ar 1:0.

  -3 [+] [-]

, 2019-06-28 00:11, pirms 5 gadiem
Vācijai jāņem vēlreiz Spāņi.. Franči vnk nav rādītājs par Spāņu spēku, viņiem tikai 4 gūti vārti 4 spēles.

Jāsaka ka Vācijas - Rumānijas spēle krietni interesantāka, nekā Spānijas, bet tas jau saprotams Franči ļoti švaki šai čempī.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-28 00:13, pirms 5 gadiem
Nunu.... tā pendele pret Franciju visu sabojāja un spēle būtu bijusi pavisam cita!
Tur vajadzēja dot nevis pendeli , bet gan dzelteno par tēlošanu. spānis kā stirna uzleca gaisā kuram pat nepieskārās!

  -1 [+] [-]

, 2019-06-28 11:08, pirms 5 gadiem
RAGNARS rakstīja: Nunu.... tā pendele pret Franciju visu sabojāja un spēle būtu bijusi pavisam cita!
Tur vajadzēja dot nevis pendeli , bet gan dzelteno par tēlošanu. spānis kā stirna uzleca gaisā kuram pat nepieskārās!
..taisnība. moments izšķīra visu. ilgi brīnījos, kāpēc šis negāja pats apskatīties.