Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Savainotais Grīzmans izlaidīs pirmo Francijas izlases spēli gandrīz septiņu gadu laikā

Agris Suveizda

Savainotais Grīzmans izlaidīs pirmo Francijas izlases spēli gandrīz septiņu gadu laikā
Antuāns Grīzmans. Foto: Sebastian El-Saqqa/Scanpix

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns vakar veica piespiedu maiņu kandidātu sarakstā pirms pārbaudes spēlēm pret Vāciju un Čīli, savainoto Madrides "Atletico" uzbrucēju Antuānu Grīzmanu aizvietojot ar Romas "Lazio" pussargu Mateo Genduzī.

Savainojumā iedzīvojies gandrīz pirms mēneša, Grīzmans pagājušajā nedēļā atgriezās laukumā un svarīgās spēles pret Milānas "Inter" (2:1, uzvara pendelēs, Grīzmanam 105 minūtes un izlīdzinājuma vārti) un "Barcelona" (0:3, Grīzmanam otrais puslaiks) aizvadīja par spīti sāpēm. Vakar franču futbolists ieradās arī uz izlases treniņnometni, tomēr valstsvienības ārsti spēlēšanu vicekapteinim liedza – labās potītes sastiepums, kā dēļ varētu nākties izlaist līdz pat sešām nedēļām.

Tādējādi Grīzmanam visdrīzāk ies secen Čempionu līgas ceturtdaļfināls pret Dortmundes "Borussia", aprīļa vidū gaidāma arī mājas spēle pret tiešo konkurenti "Girona", taču nepatīkama būs arī izlases pārbaudes spēļu izlaišana. Savainojuma dēļ ir beidzies Grīzmana ceļš pretī 100 spēlēm izlasē pēc kārtas – kaut uz brīdi laukumā viņš bija devies 84 mačos pēc kārtas. Iepriekšējoreiz uz soliņa viņš bija palicis 2017. gada 13. jūnija pārbaudes spēlē pret Angliju (3:2), bet spēles pieteikumā iepriekšējoreiz nebija ticis 2016. gada 15. novembra pārbaudes spēlē pret Kotdivuāru (0:0).

Francija ar 22 no 24 iespējamajiem punktiem pārliecinoši uzvarēja kvalifikācijas grupā, apsteidzot Nīderlandi (18), Grieķiju (13), Īriju (6) un Gibraltāru (0) un finālturnīrā tiksies ar Austriju, Nīderlandi un A līgas pārspēļu turnīra uzvarētāju. Grīzmans atlasē atzīmējās ar 1+1. Spānijas čempionātā "Atletico" ar diviem zaudējumiem pēc kārtas noslīdējusi uz piekto vietu, bet Grīzmanam 25 spēlēs ir 11+6.

Izmantotie resursi:
https://www.fff.fr/article/12154-gu...