Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Armēnijas ukraiņu treneris par 4:2 Velsā: "Smaidīšu tad, kad manā valstī beigsies karš"

Agris Suveizda

Armēnijas ukraiņu treneris par 4:2 Velsā: "Smaidīšu tad, kad manā valstī beigsies karš"
Oleksandrs Petrakovs. Foto: ffa.am

Latvijas vīriešu futbola izlases nākamo pretinieci Armēniju vada ukraiņu speciālists Oleksandrs Petrakovs, kurš 10 gadus trenēja Ukrainas jaunatnes izlases, bet pēc "Euro 2020" kļuva par pieaugušo valstsvienības treneri. Šoziem viņš pārņēma Armēnijas stūri – Armēnijas rindās netrūkst arī Krievijā dzimušu, augušu un Krievijas klubos spēlējošu etnisko armēņu.

Piektdien Armēnija ar 4:2 šokēja Velsu, taču Petrakova sejā gan pēcspēles preses konferencē, gan arī šovakar preses konferencē pirms Latvijas spēles smaida nebija pat tuvu. "Smaidu manā sejā redzēsiet tad, kad manā valstī beigsies karš," savu preses konferences daļu, atbildot uz jautājumu, sāka bijušais Ukrainas izlases galvenais treneris, kurš pagājušajā gadā Nāciju līgā Armēniju sakāva ar 3:0 un 5:0.

Vietējie žurnālisti bažījās, vai izlase pēc lielas uzvaras spēs koncentrēties mājas spēlei pret Latviju: "Man no pieredzes ir teikuši, ka armēņu futbolisti spēj noskaņoties tikai uz vienu spēli un uz otru savākties vairs nespēj. Veikt lielu rotāciju pašlaik nevaru, taču redzu, ka visi uzmanīgi manī klausās, kas ir ļoti patīkami, un progresē Sākumā tā nebija – citi teorētiskajās nodarbībās aizgrieza sejas, klausījās pavirši, bet tagad ir ienākuši jauni puiši un pamazām labo kļūdas. Rīt redzēsim, cik ļoti mani vārdi būs viņus sasnieguši."

"Latvija ir ļoti sabalansēta, disciplinēta komanda – tādu Latvijas komandu sen nebiju redzējis. Labs trenera darbs, un rīt mūs gaida ļoti smaga spēle – noskaņoju tam arī savus futbolistus. Tas, ka Latvijai nav punktu…Uzskatu, ka Turcijai tā zaudēja nepelnīti – tā sanāca. Rītdienas spēle būs ļoti sarežģīta," brīdināja Petrakovs, kurš izvairīgi atbildēja uz jautājumu, kura komanda būs spēles favorīte. "Par to labāk parunāsim rīt. Noskaņoju puišus, bet man ir teikuši, ka otrajā spēlē ar Armēnijas futbolistiem notiek kaut kas neaprakstāms un ir jātaisa masīva rotācija."

Savainojumu dēļ no kandidātu pulka jau tika svītroti Horens Bajramjans un Tarons Voskanjans, Kamo Hovhannisjana nebija Velsas spēles pieteikumā, bet Andrē Kalisirs tika savainots otrajā puslaikā. "Arī Kamo Hovhannisjans savainojuma dēļ ir pametis izlasi, bet Kalisirs trenēsies un mēģinās. Arī Harojans trenējas – vakar brauca uz atjaunošanās treniņu. Galīgo atbildi varēšu dot tikai rītvakar," teica treneris. Kopš Petrakova ierašanās daudz runāts par vārtsargu tēmu, un Velsā debitēja naturalizētais serbs Ogņens Čančarevičs. Vaicāts, vai tagad vārtsarga pozīcija vismaz uz gadu ir skaidra, Petrakovs pārmeta krustu: "Labāk neko neteikšu."

Ar četriem vārtiem divās spēlēs Armēnijas izlasē debitējis armēņu izcelsmes vācu jaunais uzbrucējs Grānts Ranoss, kurš pēc ļoti labas sezonas "Bayern" otrajā komandā Vācijas 4. līgā ticis pie līguma Bundeslīgas klubā Menhengladbahas "Borussia": "Rīt būs smaga spēle – kā pret Velsu. Latvija ir ļoti laba komanda – veicām analīzi un esam gatavi." Runājot par Argentīnas armēņiem Lukasu Selarajanu un Norbertu Briasko, Petrakovs atzina, ka Briasko radies neliels konflikts ar "Boca Juniors" vadību, kas negribēja viņu laist uz izlasi un atteikuma dēļ iepriekšējā mačā neiekļāva viņu pieteikumā, bet Selarajans izlasē vēl tikai mācoties spēlēt aizsardzībā: "Amerikā aizsardzībā nespēlē. Arī viņi klubā spēlē ar 3-4-3, taču tur atpakaļ atgriežas tikai balsta pussargi un pieci aizsargi. Viņš brīnījās, ka pie mums vajag atgriezties. Teicu: ko gan tu gribēji – šis ir Eiropas futbols." Petrakovs abus argentīniešus paslavēja par vēlmi spēlēt izlasē un pārciest arī ilgus un nepatīkamus pārlidojumus pāri okeānam.