Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Robens: "Šodien pretspars nebija nekāds īpašais"

Rolands Eliņš

Robens: "Šodien pretspars nebija nekāds īpašais"
Arjens Robens
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc zaudējuma Nīderlandei 0:6 izteicies, ka Latvijai nav paveicies ar brīdi, kad jāspēkojas ar pretiniekiem, savukārt pretinieku līderis Arjens Robens norādījis, ka uzvara vēl nenozīmē visu Nīderlandes problēmu atrisinājumu un ka šodien saņemtais pretspars nebijis nekāds īpašais.

"Šis nebija īstais brīdis, lai spēlētu pret Nīderlandi," preses konferencē izteicās Marians Pahars, atsaucoties uz pretinieku iepriekšējām neveiksmēm, kas bija radījušas milzīgu spiedienu uz pretiniekiem. "Nīderlandei ir ļoti spēcīga izlase, taču 6:0 tomēr ir pārāk liels rezultāts," vērtēja Pahars. "Mums laukumā jādarbojas daudz disciplinētāk. Ja ļaujam brīvi spēlēt tādiem futbolistiem kā Arjens Robens, Robins van Pērsijs un Memfiss Depajs, tad grūtības sagaidāmas pavisam noteikti."

"Mēs visi labi zinājām, ka tam (uzvarai) ir jānotiek," bezkaislīgi pēc spēles vietējiem medijiem sacīja Nīderlandes līderis Arjens Robens. "Tas bija labs mačs, taču nākotnē mums jāparāda kas vairāk."

"Mums jābūt reālistiskiem un noteikti nav jāsāk celt deguns gaisā," turpināja Minhenes "Bayern" futbolists. "Šodien pretspars nebija nekāds īpašais, taču mēs tam piegājām ar pareizo noskaņu." Robens arī neatzina, ka galvenā trenera Gūsa Hidinka solījumam zaudējuma gadījumā atkāpties būtu bijusi kāda nozīme: "Tā bija tikai viena spēle, un vairāk mēs (šādu trenera motivāciju) izmantot nevaram."

Pats Gūss Hidinks pēc spēles apstiprinājis, ka izlasi viņš atstāt negatavojas: "Joprojām esmu Nīderlandes galvenais treneris, darbā mani pieņēmusi valsts futbola federācija. Neko vairāk šajā sakarā piebilst nevaru. Savukārt par nākamo gadu - nevēlos to šobrīd paredzēt un pārrunāt. Tagad svarīgākā ir šodienas spēle."

"Turklāt mans nodoms nemaz nebija motivēt spēlētājus," Hidinks sacīja par savu nu jau neaktuālo solījumu. "Man nav par ko sūdzēties futbolistu noskaņošanās ziņā. Tas būtu smieklīgi, ja izlases spēlēs būtu tāda problēma. Jau pirms spēles jutu, ka parādīsim labu sniegumu. Kārtīgi izanalizējām spēli pret Meksiku un bijām labi sagatavojušies Latvijas mačam."

Lai cik nosvērti bija Robens un Hidinks, cita Nīderlandes zvaigzne Robins van Pērsijs tomēr atzina, ka likmes bijušas augstas: "Pirms spēles uz mums bija spiediens no visām pusēm. Es biju nedaudz vairāk satraucies nekā pirms citiem mačiem, galu galā, mēs visi esam tikai cilvēki."

Spēles laikā traumu guva Mančestras "United" pārstāvošais Delijs Blinds, kurš nogādāts slimnīcā. Pirmās mediķu prognozes liecina, ka viņam būs jāizlaiž četras līdz sešas nedēļas.

Izmantotie resursi:
Letse bondscoach: 'Troffen Oranje op het...
Robben: 'Niet meer van maken' | Oranje |...
Metronieuws.nl: Het laatste nieuws van dagblad...

1 2 37 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2014-11-16 22:27, pirms 9 gadiem
Būsim reālisti un nenoliksim Robenu par šiem vārdiem, jo tā nu gluži ir - ar tādiem milžiem mēs varam cīnīties reizi piecos gados.
Slēpts komentārs: angelos33
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-16 22:29, pirms 9 gadiem
tas tak ir tikai logiski! ar tadiem CB viens virsligā otrs nespēle nekur nevar talu tikt pret pasaules zvaigzneem

  +1 [+] [-]

, 2014-11-16 22:31, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Interesanti par ko viņš būtu jānoliek. Taisnība vien ir
Latviešu bieža parādība - nespēja paskatīties uz lietām no reāla skatu punkta.

  +6 [+] [-]

, 2014-11-16 22:33, pirms 9 gadiem
Nu turks pēc spēles mūs nosauca par amatieriem un vienu no sliktākajām izlasēm kuru viņs ir redzējis,  šeit vismaz bija pieklājīgāk

     [+] [-]

, 2014-11-16 22:35, pirms 9 gadiem
Ar šo izlases modeli nekas prātīgs ar nebūtu, nu nevar tā būt ka esam tik nožēlojama vāja izlase, kas nespēj pat 2-4 precīzas piespēles pēc kārtas izveidot.
Vaina ir vainu trenerī vai arī komandas iekšienē.

Lai nu kā iesaku LV futbola izlasei pirms nakamās EČK spēles paskatīties filmu ko šodien rādīja par EURO 2004 , ja jau mani nenormāli iedvesmoja šī filma tad noteiktu arī viņu iedvesmotu, un arī jāsāk pašiem sev noticēt, noticēt ka var gan gūt vārtus, gan iegūt punktus, gan uzvarēt. Viss ir galvās, lai pārmaiņām, citādi ar šādu spēli, Rīgā spēlējot, drīz būs tik pat līdzjutēji cik vidēji uz virslīgas mačiem.

  +5 [+] [-]

, 2014-11-16 22:39, pirms 9 gadiem
Kamēr nekļūsim paškritiski, rezultātu nebūs.
Kopš Starkova atgriešanās, to vien darām, kā žēlojamies

     [+] [-]

, 2014-11-16 22:41, pirms 9 gadiem
C.Ronaldo#7 rakstīja: Gribēju redzēt filmu, bet nesanāca. Kā viņu sauca?
Futbolā sīkumu nav.

     [+] [-]

, 2014-11-16 22:43, pirms 9 gadiem
EU!! Bet nu okey, jā tā arī bija...

  -3 [+] [-]

, 2014-11-16 22:44, pirms 9 gadiem
Pahar atkāpies! pirms spēles vienu muld,pēc spēles citu!

  -1 [+] [-]

, 2014-11-16 22:44, pirms 9 gadiem
percussi0 rakstīja: http://i.imgur.com/TSBw56P.jpg
4. klase augstākais.

  +4 [+] [-]

, 2014-11-16 22:50, pirms 9 gadiem
Te ir , pirmāmkārtām jāstrādā svaru zālē. Jākačājas, jākačājas un vēlreiz jākačājas . Viegli jau no malas mācīt, bet tā tas ir .

  +4 [+] [-]

, 2014-11-16 22:52, pirms 9 gadiem
Rudnevs apdirsās - Nīderlande baidās no LV..!!! Tā ir ka ar muti brauc pirms darbiņš nav padarīts..! Vakar vēl viens mutes braucējs dabūja pa rīkli no Kļičko!!!

Iesaku visiem padomāt pirms, ko tādu teikt..!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-16 22:54, pirms 9 gadiem
biedrinjsh#15 rakstīja: tas tak ir tikai logiski! ar tadiem CB viens virsligā otrs nespēle nekur nevar talu tikt pret pasaules zvaigzneem
Tas jau nekas, ka 4 spēlēs neesam guvuši nevienus ''tīrus'' vārtus.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-16 23:35, pirms 9 gadiem
Protams, tāds rezultāts neiepriecina, es teiktu ,ka notika tieši tas no kā visvairāk baidījos - nebija kārtīgas pašatdeves, nearām zemi, pietrūka sportiskās rupjības, varētu teikt pat necieņas, pārāk daudz respektējām pretinieku, nebijām pārliecināti par saviem spēkiem, domāju, ka varējām nospēlēt labāku spēli, nerunāju par pozitīvu rezultātu, bet par spēli kā tādu...

  -1 [+] [-]

, 2014-11-16 23:46, pirms 9 gadiem
Kā lai cīnās Moskvič ar Mersi ...???...!!! Rudņevs īsta nulle !!!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-16 23:49, pirms 9 gadiem
Kas tiesa, tas tiesa - pietrūka uzņēmības un sportiskās nekaunības, pārāk respektējām pretiniekus. Ar to arī zāģis tapa ielaists saknēs, pārējās jau bija tikai sekas. Bet nu 0:6 nav gluži objektīvs spēku atspoguļojums. Šajā mačā varbūt jā, bet - ja mēs būtu spēlējuši pret 'to citu" Holandes izlasi, tad rezis varēja būt pavisam cits. Nav teikts, ka mums par labu (kaut gan arī tas nav izslēgts - vienā mačā var notikt jebkas!), bet nu katrā gadījumā ne šāds.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-16 23:56, pirms 9 gadiem
denebs rakstīja: Kas tiesa, tas tiesa - pietrūka uzņēmības un sportiskās nekaunības, pārāk respektējām pretiniekus. Ar to arī zāģis tapa ielaists saknēs, pārējās jau bija tikai sekas. Bet nu 0:6 nav gluži objektīvs spēku atspoguļojums. Šajā mačā varbūt jā, bet - ja mēs būtu spēlējuši pret 'to citu" Holandes izlasi, tad rezis varēja būt pavisam cits. Nav teikts, ka mums par labu (kaut gan arī tas nav izslēgts - vienā mačā var notikt jebkas!), bet nu katrā gadījumā ne šāds.
Nu jā, varēja arī būt 0-8

  -3 [+] [-]

, 2014-11-17 00:06, pirms 9 gadiem
Nesaprotu, kāpēc Nīderlandes izlase spēlēja savā optimālā sastāvā,jo pret tik vāju komandu mierīgi nospēlētu otrais sastāvs un uzvarētu ar 3-0, būtu labāk saviem līderiem devuši iespēju atpūsties no profesionālās spēlēšanas pamatklubos!

     [+] [-]

, 2014-11-17 03:00, pirms 9 gadiem
Vnk ''super''- divi zaudējumi vienā spēlē- Latvija tiek pazemota un MU izkrīt ārā jau piektais potenciālais aizsargs

  +1 [+] [-]

, 2014-11-17 03:04, pirms 9 gadiem
kristapstabu rakstīja: Nesaprotu, kāpēc Nīderlandes izlase spēlēja savā optimālā sastāvā,jo pret tik vāju komandu mierīgi nospēlētu otrais sastāvs un uzvarētu ar 3-0, būtu labāk saviem līderiem devuši iespēju atpūsties no profesionālās spēlēšanas pamatklubos!
Varēji paskatīties situāciju tabulā un pēdējo NED spēļu rezultātus- varbūt tad ieviestos skaidrība, kapēc NED vnk nevarēja atļauties riskēt ar punktu zaudējumu. Pēc spēles jau visi gudri, bet to pašu varēja padomāt arī pirms spēles ar Islandi- kas tajā spēlē iznāca visi labi zinam.

  -2 [+] [-]

, 2014-11-17 03:22, pirms 9 gadiem
Te jau jāmaina kaut kas fundamentāli. Baltijas valstis futbolā reāli ie.ūkā. LVA-NED 0:6, LTU-SUI 0:4, SNM-EST 0:0. Un nav tā ka citos sporta veidos mēs būtu tik atpalikuši. Reāli nav naudas futbolā.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-17 03:33, pirms 9 gadiem
Būtu Ņiživijs, viss būtu čotka.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-17 04:52, pirms 9 gadiem
Ronaldi rakstīja: Te jau jāmaina kaut kas fundamentāli. Baltijas valstis futbolā reāli ie.ūkā. LVA-NED 0:6, LTU-SUI 0:4, SNM-EST 0:0. Un nav tā ka citos sporta veidos mēs būtu tik atpalikuši. Reāli nav naudas futbolā.
Baltijas valstis nav un nebūs bagātas, tapēc lielākais jautājums ir- kā sadalīt naudu sportam?- Lietuva spiež uz basketbolu- mēs savukārt dalam tā, lai visiem tiek pa bišķiņam, kā rezultātā tikai epizodiski parādās atsevišķi talanti vai panākumi vienā vai otrā sportā. Var jau nogriezt kādam naudu un iedot futbolam vairāk, bet tad atkal tiks mazāk kādam citam.
Kas ir labāk? Hvz! Es balsotu par Lietuvas variantu- labāk reāli cīnīties kaut vai par Eiropas čempionu tituliem nekā būt ''it kā ok'' daudz kur.
Iedotu piemēram visu slēpotāju naudu biatlonistiem- ok- slēpošana nomirtu, bet vismaz biatlonā mūsējie varētu pilnvērtīgi gatavoties un būt pasaules klasē.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-17 10:13, pirms 9 gadiem
viss ok, Nīderlandei šo uzvaru vajadzēja daudz vairāk, galu galā viņiem taču ir jātiek uz to finālturnīru. mēs futbolā esam tikai peškas

     [+] [-]

, 2014-11-17 10:15, pirms 9 gadiem
fingaz rakstīja: Būtu Ņiživijs, viss būtu čotka.
ņiživijs tikai dvieļus var pienest un arī par to viņaqm labi maksā

  +1 [+] [-]

, 2014-11-17 10:16, pirms 9 gadiem
Ronaldi rakstīja: Te jau jāmaina kaut kas fundamentāli. Baltijas valstis futbolā reāli ie.ūkā. LVA-NED 0:6, LTU-SUI 0:4, SNM-EST 0:0. Un nav tā ka citos sporta veidos mēs būtu tik atpalikuši. Reāli nav naudas futbolā.
varbūt vnk baltijas valstīm fūzis ir pie pakaļas

  +2 [+] [-]

, 2014-11-17 10:30, pirms 9 gadiem
Lieciet mieru Paharam, jo vins ir labakais treneris, kads Latvija futbola izlasei pedeja laika bijis! Nu, nav ta materiala vinam, no ka buvet komandu, kas pasaules TOP blicei Holandei, kaut vai tikai ta butu ar treso sastavu, preti likt. Nav! Un beigsim sapnot. EC finalturnirs musejiem toreiz bija laimigu apstaklu sakritiba, par to nevajadzetu aizmirst, tas bija iznemums, kas tikai apstiprina likumsakaribu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-17 12:39, pirms 9 gadiem
mūsu krieva vadītā izlase turās godam ';

     [+] [-]

, 2014-11-17 12:40, pirms 9 gadiem
!

     [+] [-]

, 2014-11-17 14:33, pirms 9 gadiem
cieniga speele-cienigs zaude... i naf ko stresot - zupu pirms speeles uzkarzeeja Sporta studijas guru..

     [+] [-]

, 2014-11-17 16:11, pirms 9 gadiem
A.ROBBEN 11
1 2 37 komentāri