Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Fēru salas pirms vizītes Rīgā zaudē Lietuvai, Malta sakauj Lihtenšteinu

Rolands Eliņš

Fēru salas pirms vizītes Rīgā zaudē Lietuvai, Malta sakauj Lihtenšteinu
Foto: Rokas Lukosevicius/Scanpix

Latvijas futbola izlases nākamā pretiniece Fēru salu izlase šodien Viļņā ar 1:2 piekāpās Lietuvai. Cita Latvijas konkurente Nāciju līgā Maltas izlase ar 3:0 pārspēja Lihtenšteinu, bet Rumānija pārbaudes mačā ar 5:3 apspēlēja Baltkrieviju, spēles gaitā nonākot vadībā ar 5:0.

Fēru salu futbola izlase ir Nāciju līgas D1 grupas līdere, kas sestdienas mačā Rīgā var nodrošināt pirmo vietu un pacelšanos uz C līgu. Spēlē pret Latviju Fēru salu izlasei gan nebūs vairāku ierasti vadošo spēlētāju, kuri nespēlēja arī šodien pret Lietuvas izlasi. Fēru salu sastāvā toties debitēja Hilmars Jākobsens, 23 gadus vecs futbolists, kurš futbolu sāka spēlēt tikai nesen un vēl gada sākumā spēlēja Fēru salu handbola izlasē.

Lietuvas izlase šajā mačā guva divus vārtus pirmā puslaika izskaņā. Ar vārtiem izcēlās Ukrainā spēlējošais Donāts Kazlausks un Kauņas "Žalgira" spēlētājs Grats Sirgeds. Fēru salu izlase neizšķirta panākšanai tā arī nepietuvojās, un savus vienīgos vārtus guva kompensācijas laikā. Lietuva līdz ar to turpinājusi savu veiksmīgo rezultātu ciklu, izvairoties no zaudējuma piektajā spēlē pēc kārtas (trīs uzvaras un divi neizšķirti).

Pie uzvaras toties tika cita Latvijas konkurente D1 grupā Nāciju līgā – Maltas izlase jau pirmajās 20 minūtēs iesita divus vārtus pret Lihtenšteinu un beigās ar pendeles palīdzību panāca arī 3:0. Arī Malta var lepoties ar piecām nezaudētām spēlēm pēc kārtas un šajā laikā gūtām trim uzvarām, ieskaitot vienu pret Latviju. Pirms tam Maltai bija desmit zaudējumu sērija.

Vēl starp agrajām pārbaudes spēlēm šodien jāatzīmē Rumānijas un Baltkrievijas cīņa, kurā rumāņi jau pirmajā puslaikā panāca vadību 4:0. Otrā puslaika sākumā Rumānija tika arī pie 5:0, taču Baltkrievija no tik trakas izgāšanās paspēja izvairīties, spēles pēdējā pusstundā iesitot trīs vārtus, turklāt vēl viena laba iespēja tika palaista garām, nerealizējot 11 metru soda sitienu.

Pārbaudes spēles

KomandasRez.KomandasRez.
Grieķija – Kipra2:1Albānija – Kosova2:1
Lietuva – Fēru salas2:1Malta – Lihtenšteina3:0
Melnkalne – Kazahstāna0:0Rumānija – Baltkrievija5:3
Sanmarīno – Latvija0:3Bulgārija – Gibraltārs3:0
Turcija – Horvātija3:3Dānija – Zviedrija
Luksemburga – AustrijaBeļģija – Šveice
Vācija – ČehijaItālija – Igaunija
Nīderlande – SpānijaPolija – Ukraina
Portugāle – AndoraSlovēnija – Azerbaidžāna
Francija – Somija

Izmantotie resursi:
The official website for European football |...