Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kakā atgriežas, Mesi neiesit pendeli, Brazīlija īpašā jubilejā pieveic Argentīnu

Rolands Eliņš

Kakā atgriežas, Mesi neiesit pendeli, Brazīlija īpašā jubilejā pieveic Argentīnu
Lionels Mesi un Brazīlijas futbolisti pēc neiesistās pendeles
Foto: AP/Scanpix

Draudzības spēlē starp Brazīlijas un Argentīnas futbola izlasēm ar 2:0 uzvarēja pirmā. Abus vārtus guva Djēgu Tardeli, bet Lionels Mesi nerealizēja 11 metru soda sitienu. Mačs īpašs arī ar to, ka savu atgriešanos izlasē pēc 18 mēnešu pārtraukuma pieredzēja Kakā, kurš devās laukumā uz maiņu, bet tieši pirms simts gadiem notika pirmā Brazīlijas un Argentīnas izlašu cīņa futbola laukumā.

Šodien aprit 100 gadi kopš Dienvidamerikas futbola smagsvaru Brazīlijas un Argentīnas pirmās oficiālās cīņas savā starpā. Šīs divas izlases šo jubileju atzīmēja ar draudzības spēli Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, turklāt papildus interesi par to raisīja Brazīlijas galvenā trenera Dungas lēmums pēc pusotra gada pārtraukuma uz izlasi izsaukt Kakā. Bijušais "Milan" pussargs pēc pārcelšanās uz MLS nu ir izīrēts dzimtās Brazīlijas klubam "Sao Paolo".

Argentīnas izlases sastāvā netrūka tās lielāko zvaigžņu Lionela Mesi un Anhela di Marijas, kuri spēles pirmajās pusēs regulāri apdraudzēja brazīliešu vārtus. Mesi neizmantoja pāris pietiekami labas izdevības no standartsituācijām, bet Brazīlija atbildēja ar vārtu guvumu 26. minūtē, kad Djegu Tardeli pēc stūra sitiena izmantoja soda laukumā valdošo haosu un atklāja rezultātu.

Argentīnai radās lieliska iespēja panākt neizšķirtu, kad pirmā puslaika izskaņā soda laukumā tika nogāzts di Marija, taču Džefersons slaidā lēcienā atvairīja Mesi izpildīto 11 metru soda sitienu. Vēl viena laba iespēja bija Agvero, taču viņš pamanījās aizsist garām.

Otrajā puslaikā abas izlases sāka spēlēt arvien atklātāku futbolu, tiesa, savas iespējas neizmantoja ne Neimārs, ne di Marija, ne Oskars, taču atkal izcēlās "Atletico Mineiro" pārstāvis Tardeli - viņš pēc stūra sitiena atkal bija īstajā vietā un panāca 2:0.

Atlikušajā laikā Neimārs tā arī neprata izmantot savas iespējas, taču nozīmīgs brīdis bija 82. minūtē, kad mača varoni Tardeli nomainīja Kakā, oficiāli atgriežoties izlases rindās. Tieši viņam pēc Neimāra nomaiņas tika pasniegts kapteiņa apsējs, bet rezultāts vairs nemainījās.

Abas šīs izlases Pasaules kausa finālturnīrā tika līdz pusfinālam, taču Brazīlija tajā saņēma pērienu no Vācijas (pēc tam arī no Nīderlandes), kamēr Argentīna finālā piekāpās tikai papildlaikā.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Fédération Internationale de Football...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-10-11 17:37, pirms 10 gadiem
lkm nav motivācijas iesist pendeles

  -2 [+] [-]

, 2014-10-11 17:39, pirms 10 gadiem
Šitā pendeli bija praktiski izzīsta no pirksta, tā ka viss ir godīgi, ka Messi neiesita. Futbola dievs visu redz. Kas attiecas uz goliem , tur izcēlās argentīniešu aizsardzība. Pirmajā gadījuma aizsargs faktiski iedeva rezultatīvu piespēli, bet otrajā neviens nesedza Tardelli stūra izpildes laikā un viņš mierīgi ar galvu iesita no metra.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-11 17:39, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Messi no pēdējām četrām pendelēm nav iesitis trīs
acim redzams ir tas ka futbolu viņš ir atēdies.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-11 17:47, pirms 10 gadiem
Nu, Kaka bija pelnījis spēlēt PK, bet nu Skolari nolaida greizi... Cerams, ka Dunga uzticēsies viņam vairāk.

     [+] [-]

, 2014-10-11 18:44, pirms 10 gadiem
Diemžēl Kakā līdz nākamajam PK,visticamāk,būs beidzis karjeru

EriksVil rakstīja: Nu, Kaka bija pelnījis spēlēt PK, bet nu Skolari nolaida greizi... Cerams, ka Dunga uzticēsies viņam vairāk.

     [+] [-]

, 2014-10-11 18:55, pirms 10 gadiem
Fredža rakstīja: Diemžēl Kakā līdz nākamajam PK,visticamāk,būs beidzis karjeru
Tas gan, bet kādu Copa America gan jau vēl uzspēlēs.

     [+] [-]

, 2014-10-11 19:31, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Messi no pēdējām četrām pendelēm nav iesitis trīs
Messi kā jau Messi

     [+] [-]

, 2014-10-11 20:07, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: Messi no pēdējām četrām pendelēm nav iesitis trīs
messed up, that's all