Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

U20 PK: Brazīlija pēcspēles sitienos pieveic Urugvaju

U20 PK: Brazīlija pēcspēles sitienos pieveic Urugvaju
Brazīlijas izlase priecājas pēc uzvaras pār Urugvaju
Foto: AFP/Scanpix

U20 Pasaules kausā futbolā tika izspēlētas atlikušās astotdaļfināla spēles. Dienas pirmajā spēlē Austrija ar 0:2 piekāpās Uzbekistānai, Vācija ar 1:0 uzvarēja Nigēriju. Portugāle ar 2:1 pieveica Jaunzēlandi, bet Brazīlija tikai pēcspēles sitienus spēja uzveikt Urugvaju.

Austrija - Uzbekistāna 0:2

Spēlē valdīja līdzīga spēkošanās. Pirmajā puslaikā Austrija uzbruka aktīvāk, taču ievērības cienīgus momentus neizveidoja. 39. minūtē dzelteno kartīti nopelnīja uzbeku rezultatīvākais spēlētājs Dostonbeks Hamdamovs, kuram nākošā spēle būs jāizlaiž. Spēles 47. minūtē Austrijas aizsardzību ‘’uzlauza’’ Hamdamovs, kurš vienatnē izgāja pret vārtsargu un sita nekļūdīgi. Pēc desmit minūtē Hamdamovs izmantoja rikošetu no vārtu staba, raidot bumbu vārtos otro reizi mačā. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Vācija – Nigērija 1:0

Šis bija kārtas centrālais duelis, jo abas komandas tika pieskaitītas turnīra favorītēm. Vācija iesāka ļoti apņēmīgi un diktēja spēles ritējumu. Jau pirmajās minūtēs vācieši bīstami apdraudēja afrikāņu vārtus, un viens no uzbrukumiem noslēdzās ar vārtu guvumu. 19. minūtē Marks Stendera atņēma bumbu Kingslijam Sokari un atdeva precīzu piespēli Levinam Oztunali, kurš savu iespēju izmantoja. Atlikušajā spēles laikā Vācijai bija vairākas labas iespējas rezultātu palielināt, bet gala rezultātā Vācija ar 1:0 uzvar Nigēriju.

Portugāle - Jaunzēlande 2:1

Mājinieki iesāka spēli aktīvi, kontrolējot notikumus laukumā. Pēc pirmajām 15 minūtē Portugāle atguvās no mājinieku sākuma spiediena, novirzot spēli pie Jaunzēlandes vārtiem. 24. minūtē spēles rezultātu atklāja Rafaels Guzzo. Pēc gūtajiem vārtiem portugāļiem bija vairākas labas iespējas palielināt pārsvaru, bet šīs iespējas netika izmantotas. Par šīm paviršībām eiropiešus sodīja Stjuarts Holthusens, kurš 64. minūtē izlīdzināja rezultātu. Vēl pēc mirkļa mājinieku varonim bija iespēja izvirzīt jaunzēlandiešu vadībā, taču šoreiz sitiens lidoja garām vārtiem. Uzvaras vārtus Portugāles labā guva Gelsons Martins trīs minūtes pirms spēles beigām, ievedot Portugāli ceturtdaļfinālā.

Brazīlija - Urugvaja 0:0 un 5:4 11m

Dienvidamerikas duelī bija nepieciešama 11 metru sitienu sērija, lai noskaidrotu uzvarētāju. Brazīlija visu spēli bija pārāka par pretiniekiem no Urugvajas, bet tas netika pārvērsts vārtu guvumos. Brazīlieši radīja bīstamas epizodes vienu pēc otras, bet Urugvaja aizsargājās teicami. Pēc spēlētām 120 minūtē rezultāts nebija atklāts, tādēļ sekoja pēcspēles sitienu sērijā. Ar 5:4 uzvarēja Brazīlija, kas iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā. Vienīgo sitienu nerealizēja Urugvajas spēlētājs Rodrigo Almarals, kurš raidīja bumbu pāri vārtiem.

Astotdaļfināla spēļu rezultāti

SpēleRez.Vārtu guvēji
Austrija - Uzbekistāna0:2 (0:0)Hamdamovs 47’ 57’
Vācija - Nigērija1:0 (1:0)Oztunali 19’
Portugāle - Jaunzēlande2:1 (1:0)Guzzo 24’ Martins 87’ – Holthusens 64’
Brazīlija - Urugvaja0:0 (0:0) 11m 5:4

Ceturtdaļfināla pāri

KomandaKomandaSpēles laiks
BrazīlijaPortugāle14.jūnijs 4:00
UzbekistānaSenegāla14.jūnijs 7:30
ASVSerbija14.jūnijs 7:30
MaliVācija14.jūnijs 4:00

Resursi:
FIFA U-20 World Cup New Zealand 2015 - Matches...

  -1 [+] [-]

, 2015-06-11 13:54, pirms 9 gadiem
Vai tad nevareja piemineet 1/4 finalu parus?

Brazilija - Portugale,
Uzbekistana - Senegala,
ASV - Serbija,
Mali - Vacija.