Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Argentīnas pašiznīcināšanās – atkāpjas arī treneris, neziņa par dalību Rio

Agris Suveizda

Argentīnas pašiznīcināšanās – atkāpjas arī treneris, neziņa par dalību Rio
Herardo Martino pie Argentīnas stūres bija divus gadus, zaudējot abos "Copa America" finālos
Foto:AFP/Scanpix

Argentīnas izlases galvenais treneris Herardo Martino paziņojis par demisiju, apstiprina informācija Argentīnas Futbola asociācijas mājaslapā.

"Ņemot vērā neziņu par Argentīnas Futbola asociācijas jauno vadību un nopietnās problēmas, veidojot Argentīnas olimpisko izlasi, nacionālās izlases treneru štābs ir pieņēmis lēmumu kopš šodienas atkāpties no amata," sacīts asociācijas mājaslapā.

Pagājušajā mēnesī Argentīnas izlase otro gadu pēc kārtas zaudēja "Copa America" finālā, atkal Čīlei piekāpjoties pēcspēles sitienu sērijā. Pēc mača par karjeras beigām valstsvienībā šokējoši paziņoja tās kapteinis un lielākā zvaigzne Lionels Mesi, kuram varētu sekot vēl virkne pieredzējušo spēlētāju. Tāpat no amata atkāpās Argentīnas Futbola asociācijas prezidents Luiss Segura. Tomēr neveiksme simtgades "Copa America" finālā bija tikai viena no milzīgām problēmām, kuras Argentīnas futbola vadība pārdzīvo pēdējo gadu laikā.

Jau pēc nepilna mēneša Argentīnas olimpiskajai izlasei jāaizvada pirmā spēle Riodežaneiro olimpisko spēļu turnīrā pret Portugāli (4. augustā), taču Argentīnas Olimpiskās komitejas galva Herardo Verteins vakar paziņoja, ka ir 50% iespēja, ka komanda sacensībās nemaz nepiedalīsies. "Tā notiek, ja pie teikšanas ir Argentīnas Futbola asociācija," sacīja Verteins. Šīs nedēļas sākumā olimpiskajai izlasei bija jāuzsāk gatavošanās Riodežaneiro spēlēm, bet galvenā trenera Herardo Martino rīcībā nebija pat 11 spēlētāju. Tā kā Argentīnas un Eiropas klubi viens pēc otra paziņo par atteikumiem laist savus spēlētājus uz olimpiskajām spēlēm, arī Martino pacietības mērs beidzot bija pilns un arī viņš atkāpās no amata.

Izlasēm olimpiskajām spēlēm jāpaziņo 18 spēlētāju sastāvs – 15 futbolisti, kuri dzimuši ne agrāk par 1993. gada 1. janvāri, un trīs futbolisti, kuri drīkst būt arī vecāki – un četri rezervisti. Pēc Martino demisijas olimpiskā izlase uzticēta U20 valstsvienības galvenajam trenerim Hulio Olartikoečeam, kurš iepriekš publiski komentēja haosu asociācijā, sakot, ka neesot līdzekļu pat tam, lai izlases bāzē nodrošinātu jaunajiem spēlētājiem pienācīgu ēdināšanu.

2014. gada 30. jūlijā 82 gadu vecumā mira tobrīdējais Argentīnas Futbola asociācijas prezidents Hulio Grondona, un viņa vietā par pagaidu vadītāju kļuva jau pieminētais Segura. Pagājušā gada decembrī pēc 36 gadu pārtraukuma pirmoreiz notika demokrātiskas asociācijas prezidenta vēlēšanas, kurās piedalījās Segura un televīzijas zvaigzne un "San Lorenzo" viceprezidents Marselo Tinelji, taču tās noslēdzās ar farsu un apkaunojumu. Lai arī vēlēšanās balsoja 75 biedri, to rezultāts bija…38 pret 38.

Pēdējo mēnešu laikā asociāciju pametusi virkne viceprezidentu, kuri saistīti ar Argentīnas lielajiem futbola klubiem, kuri savukārt vēlas panākt elites Superlīgas izveidi. Bet pēc Seguras atkāpšanās no amata iesaistīties nācās pat FIFA, kura haosa apstākļos asociācijas pārvaldīšanu nodeva īpašas komitejas rokās. Par asociācijas pagaidu vadītāju kļuvis tās sekretārs Damjans Dupeljē.

Izmantotie resursi:
Gerardo Werthein, sobre la selección de fútbol...
Convocados para Río 2016 - SITIO OFICIAL...
FIFA puts troubled Argentine FA under...
Comunicado de Gerardo Martino - SITIO OFICIAL...

     [+] [-]

, 2016-07-06 09:18, pirms 8 gadiem
Argentiinas futbola vadiiba pashi sev kapu izrakushi,jo vairaak shaadu staastu,jo driizaak vinjus fani iznesiis ar kaajaam pa priekshu,ne velti Messi jau Copas laikaa kritizeeja federaaciju,tagad to visi pieminees

     [+] [-]

, 2016-07-06 09:55, pirms 8 gadiem
nu nez,man šķiet, ka Martino kā treneris ir galīgi garām

     [+] [-]

, 2016-07-06 10:09, pirms 8 gadiem
tas ka treneris bija Martimo,treneris bez olaam,ar shobriid nedaudz paglaabj federaaciju,visu var noveelt uz Messi ietekmi un ka tieshi vinjsh ir veeleejies vinju kaa galvano,bet nu tagad izskataas ka gan fani,gan pati izlase ir pret vadiibu un Messi savu lomu nospeeleejis ideaali,atliek vinjam pateikt ka atgieziisies,ja tas un tas zaudees darbu

     [+] [-]

, 2016-07-06 14:51, pirms 8 gadiem
NilsK rakstīja: tas ka treneris bija Martimo,treneris bez olaam,ar shobriid nedaudz paglaabj federaaciju,visu var noveelt uz Messi ietekmi un ka tieshi vinjsh ir veeleejies vinju kaa galvano,bet nu tagad izskataas ka gan fani,gan pati izlase ir pret vadiibu un Messi savu lomu nospeeleejis ideaali,atliek vinjam pateikt ka atgieziisies,ja tas un tas zaudees darbu
Messi zog naudu, tapēc notinās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-07-06 20:04, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: Ärpráts káds bardaks Krievijas sportá!!! Citur né...
Argentīna nav krievija, puis. Par ko Tu te?

  +1 [+] [-]

, 2016-07-07 01:43, pirms 8 gadiem
Synco rakstīja: Messi zog naudu, tapēc notinās
Vēl stulbāku tekstu nevarēji izvēlēties?!