Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

U-20 PK: pusfinālā Dienvidamerikas un Eiropas izlašu dueļi

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

U-20 PK: pusfinālā Dienvidamerikas un Eiropas izlašu dueļi
Venecuēla šokējusi visus ar savu pārliecinošu futbolu, esot dominējoša gan aizsardzībā, gan uzbrukumā.

Foto: AP/Scanpix

Spraigi noslēdzies FIFA Pasaules U-20 čempionāta ceturtdaļfināls. Trijos mačos bija vajadzīgs papildlaiks, tai skaitā Urugvajas un Portugāles mačā (2:2), kur viss beidzās tikai pēc 11 metru soda sitienu sērijas (Urugvaja 5:4). Zambijas lieliskais stāsts beidzies pret Itāliju (2:3), kur āfrikāņi divas reizes zaudēja pārsvaru, esot vairākumā visu otro puslaiku un papildlaiku.

Venecuēla pārliecinoši dominē pret ASV un iekļūst pusfinālā (2:1 PPL).

Venecuēlai tika paredzēta labākajā gadījumā trešā vieta grupā, bet tā visus pārsteidza un sausā uzvarēja visas trīs spēles. Izslēgšanas spēlēs Venecuēlai pretī stājās Japāna, un garā 120. minūšu spēlē Dienvidamerikas valsts pirmoreiz iekļuva Pasaules U-20 čempionāta ceturtdaļfinālā. Arī ASV triumfēja savā grupā, gan daudz nepārliecinošāk, gūstot tikai vienu uzvaru. Tomēr astotdaļfinālā visas šaubas par izlases gatavību tika izkliedētas, kad tā iznīcināja Jaunzēlandi (6:0).

Lai arī rezultāts liek domāt, ka spēle bija spraiga un līdzvērtīga, tā īsti nebija, Venecuēlai dominējot jau no pirmajām minūtēm. Tā arī sākumā iesita vārtus, kas gan netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Venecuēla turpināja kontrolēt spēli un otrajā puslaikā pēc spēcīga sitiena ar galvu no labas pozīcijas bumba trāpīja pa vārtu konstrukciju. Tomēr neticami neizmantota izdevība bija nedaudz vēlāk Adalberto Penarandam, kuram pilnībā priekšā tukšiem vārtiem pretī atleca bumba, bet kaut kādā veidā venecuēlietis sita gaužām neprecīzi, aizsitot garām.

''Watford'' jaunekļa neveiksme gan papildlaika sākumā tika aizmirsta, pašam izvirzot Venecuēlu vadībā – 1:0. Piecas minūtes pirms beigām pēc stūra sitiena izpildes pārsvars tika palielināts (2:0), lai gan tikai uz divām minūtēm, jo ASV vienus atguva, Vuilkeram Farnesam ielaižot pirmos vārtus turnīrā – 2:1. Pat ASV atbalstītāji atzina, ka rezultāts varēja būt daudz pamatīgāks.

Iepriekš sausā Urugvaja ielaiž divus, bet pendelēs aizsūta Portugāli mājās (2:2 - 5:4 11m)

Arī Venecuēlas nākamā pretiniece Urugvaja pirms ceturtdaļfināla nebija ielaidusi nevienus vārtus, kas gan mainījās 55. spēles sekundē , kad Aleksandre Silva guva astotos ātrākos Pasaules U-20 čempionātu vārtus – 1:0. 16. minūtē pēc stūra sitiena ''Barcelona'' akadēmijas audzēknis Santjagu Bueno izlīdzināja rezultātu – 1:1. Savukārt nedaudz pirms pārtraukuma Urugvajas vārtsargs Santjagu Mele kapitulēja otrreiz, kad Diego Gonkalvess no distances skaisti šāva augšējā stūrī – 2:1.

Otrā puslaika sākumā uz Portugāles vārtiem tika nosvilpts diskutabls 11 metru soda sitiens, ko urugvajietis izpildīja veiksmīgi, lai arī vārtsargs leca pareizajā virzienā – 2:2. Papildlaikā eiropieši turpināja minimāli dominēt, bet vārtus gūt nespēja. Pēcspēles sitienu sērijā abas komandas bija precīzas pirmajās četrās reizēs, kamēr tad izlases apmainījās ar diviem netrāpījumiem. Septītais sitiens izrādījās liktenīgs, jo Portugāles Andrē Riberio raidījums tika atvairīts, kamēr pirmo Urugvajas vārtu guvējs Santjagu Bueno trieca vārtu augšējā labajā stūrī un nokārtoja Dienvidamerikas izlašu dueli pusfinālā.

Itālija divreiz atspēlējas un varonīgi uzveic Zambiju, spēlējot mazākumā 77 minūtes (3:2 PPL)

Grūti teikt, ka no Zambijas nekas turnīrā netika gaidīts, ka viņi tiktu salīdzināti ar Vanuatu, jo tā noteikti nebija, vismaz no cilvēkiem, kas kaut ko par jaunatnes izlasi zināja. Zambija uz PČ sūtīja cienījamu sastāvu, kas bija konkurētspējīgs un tālu neatpalika no Eiropas komandām. Pirmajā spēlē tā uzveica Portugāli, beigās arī paliekot pirmā grupā. Izslēgšanas spēlēs Zambija izslēdza Vāciju (4:3 PPL) un pirmo reizi vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, spēlējot pret Itāliju.

Jau ceturtajā minūtē Zambija izvirzījās vadībā, kad Patsons Daka skaisti pārcēla vārtsargam –1:0. Viss gan tikai uzlabojās 43. minūtē, kad itāliešu Džuzepe Pecela tieši pie sava soda laukuma nogāza pretinieku, iegūstot sarkano un atstājot eiropiešu mazākumā. Otrajā puslaikā Rikardo Orsolīni pēc lieliska centrējuma ar galvu trieca bumbu vārtos un negaidīti izlīdzināja rezultātu – 1:1. Turnīra pārsteigums Feši Sakala Itālijas soda laukumā ar spēcīgu sitienu trāpīja mērķī, 84. minūtē izvirzot Zambiju vadībā – 2:1. Bet arī šoreiz pārsvaru noturēt neizdevās, un pašās beigās precīzs brīvsitiens no liela attāluma atrada vārtu tīklu – 2:2.

Sākoties papildlaikam, Zambija varēja trešoreiz pārņemt vadību, bet no tuvas distances izdarīts sitiens lidoja centimetrus garām vārtiem. 111. minūtē Itālija pēc stūra sitiena izvirzījās vadībā, noturot to un iekļūstot savā pirmajā Pasaules U-20 čempionāta pusfinālā. Zambijas turnīrs nu bija beidzies, sāpīgi, jo pusfināls bija tik tuvu, bet Āfrikas valsts nelika vilties saviem atbalstītājiem, kas var būt lepni.

Anglija minimāli pieveic Meksiku un sasniedz pirmo pusfinālu kopš 1993. gada (1:0)

Pirms šī turnīra sākuma Anglija U-20 izlase nebija uzvarējusi pēdējās 17 Pasaules čempionāta spēlēs. Tomēr jau pirmajā mačā eiropieši visus pārsteidza ar graujošu uzvaru pret Argentīnu (3:0), iesitot visus izdarītos sitienus rāmī. Anglija uzvarēja grupu un ceturtdaļfinālā izslēdza Kostariku (2:1), kamēr tagad pretī stājās bīstamā Meksika.

Spēle iesākās ļoti neizteiksmīgi, abām komandām nevēloties riskēt ar pārsteidzīgiem uzbrukumiem. Lai arī uz pirmā puslaika beigām Meksika minimāli pārņēma kontroli, nopietnas vārtu gūšanas izdevības izveidot neizdevās. Pēc pārtraukuma gan Anglija sāka krietni pārliecinošāk, un jau otrajā puslaika minūtē ''Chelsea'' jauneklis Dominiks Solanke ar neapturamu sitienu izvirzīja izlasi vadībā – 1:0. Eiropas komandai tikai mirkli vēlāk bija iespēja pārsvaru palielināt, kad Kīrans Dovels ar galvu sita pāri vārtiem. Uzreiz pēc tam arī Džošua Onamā sitiens neatrada mērķi, spēcīgi trāpot pa konstrukciju. Meksika pēc tā pamazām uzņēma apgriezienus, Anglijai nosēžoties aizsardzībā.

Onamā 72. minūtē nopelnīja otro spēles dzelteno kartīti, pametot laukumu. Arī pēc tā Meksikai uzlauzt Anglijas aizsardzību nebija pa spēkam, un pusfinālā satiksies divas Eiropas komandas.

Ceturtdaļfināli

SpēleRezultāts
Venecuēla - ASV2:1 (0:0) (PL)
Portugāle - Urugvaja2:2 (4:5 11m) (2:1)
Itālija - Zambija3:2 (0:1) (PL)
Meksika - Anglija0:1 (0:0)

Ceturtdaļfinālu spēļu pāri

Datums (laiks)KomandaUNZVAAV*KomandaUNZVAAV*
8. jūnijs (11:00)Venecuēla50013:112.Urugvaja3206:22.
8. jūnijs (14:00)Itālija3119:67.Anglija4108:23.

Pie komandas norādīta turnīra līdzšinējā bilance, kamēr AV ir izlase augstākā vieta Pausaules U-20 čempionātu vēsturē*

Rezultatīvākie spēlētāji

#SpēlētājsValstsKlubsVārti
1.Serhio KordovaVenecuēla''Caracas''4
Džošua SerdžentsASVAkadēmija4
Žans - Kevins OgustinsFrancijaPSG4
Rikardo OrsolīniItālija''Juventus''4
Feši SakalaZambijaMaskavas ''Spartak''3
6.Reza ŠekariIrāna''Rostov''3
Ritsu DoansJapānaOsakas ''Gamba''3
Bongs KaloVanuatuBrīvais aģents3
Diego GonkalvessPortugāle''Benfica''3

Izcelti spēlētāji, kuru komandas vēl ir turnīrā

Izmantotie resursi:
https://en.wikipedia.org/wiki/2017_...
FIFA U-20 World Cup Korea Republic 2017 -...
U20 World Cup live score, fixtures and results...

     [+] [-]

, 2017-06-06 09:44, pirms 7 gadiem
vismaz jaunie angļi varētu paņemt titulu