Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Francija droši pieveic Bolīviju, Luksemburga minūtes laikā atspēlē 1:3 deficītu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Francija droši pieveic Bolīviju, Luksemburga minūtes laikā atspēlē 1:3 deficītu
Francijas izlases futbolisti svin vārtu guvumu spēlē ar Bolīviju. Foto: EPA/Scanpix

Pašreizējā pasaules čempione Francijas futbola izlase, gatavojoties nākamajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām, pārbaudes spēlē Nantē ar 2:0 apspēlēja Bolīvijas valstsvienību.

Francijas izlase gatavojās 8. un 11. jūnijā gaidāmajām 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cīņām, kas tiks aizvadītas attiecīgi Turcijā un Andorā. Francūži vadībā izvirzījās jau piektajā minūtē, kad vienatnē ar bolīviešu vārtsargu nonāca Tomā Lemārs, kuram nebija ērti sist bumbu pa taisno, tāpēc Madrides "Atletico" pussargs to veiksmīgi pārcēla vārtsargam pāri (1:0). 43. minūtē izcelties spēja arī Lemāra komandas biedrs "Atletico" Grīzmans, kurš cīņā Bolīvijas izlases vārtu priekšā bija īstajā laikā un vietā, no tuvas distances dubultojot Francijas izlases pārsvaru (2:0).

Otrajā puslaikā Francijas sastāvā laukumā devās vairāki rezervisti, francūžiem teritoriālā ziņā turpinot dominēt pār pretiniekiem, tomēr nespējot gūt vēl kādus vārtus. Francijas rindās lieliskas iespējas neizmantoja Kingslijs Komans, Visams Ben Jeders un Tomā Lemārs, rezultātam saglabājoties 2:0.

Citās spēlēs

Dramatiska spēle šovakar tika aizvadīta Luksemburgā, kur vietējā izlase izrāva neizšķirtu 3:3 ar Madagaskaru. Rezultātu jau otrajā minūtē Luksemburgas labā atklāja 19 gadus vecais Vensāns Tijs. Tomēr gaidītais luksemburgiešu vārtu birums izpalika, 35. minūtē Polēnam Voavī un 37. minūtē Fanevam Imam Andriatsimam panākot 2:1 Madagaskaras labā.

Pēc pārtraukuma 61. minūtē pirmo vārtu autors Tijs nerealizēja 11 metru soda sitienu, jau nākamajā uzbrukumā Madagaskaras izlasei mājiniekus par to sodot un 3:1 panākot Andrijam. Mačs neizbēgami tuvojās tā noslēgumam, Madagaskarai arvien tuvāk pietuvojoties uzvarai. Tomēr kompensācijas laikā Vahids Selīmovičs un Lorēns Janss minūtes laikā no Luksemburgai nelabvēlīgā 1:3 izrāva mājiniekiem neizšķirtu 3:3. Jāpiebilst, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas ietvaros Luksemburga 7. jūnijā viesosies Lietuvā, kamēr 10. jūnijā izbraukumā centīsies atņemt punktus Ukrainai.

Savukārt Francijas nākamā pretiniece Turcija Antaljā ar 2:0 pārspēja Uzbekistānu. Abus vārtus 17. un 57. minūtēs turku labā iesita Francijas kluba "Lille" aizsargs Zeki Čeliks. Turcijai bija lieliska iespēja savu uzvaru palielināt, tomēr pamatlaika pēdējā minūtē pendeli nespēja realizēt Irfans Kahveči. Turcija Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēs jūnijā spēkosies ne tikai ar Franciju, bet arī viesos ar Islandi.

Pārbaudes mačus, gatavošanās periodā leģendārajam "Copa America" turnīram, uzsākušas arī Dienvidamerikas izlases. Tā Venecuēla mājās nospēlēja 1:1 ar Ekvadoru. Venecuēliešus 38. minūtē ar sekmīgu 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Roberto Rozaless, kamēr Ekvadoras labā neizšķirtu mača kompensācijas laika pirmajā minūtē izrāva savulaik Anglijas Premjerlīgā spēlējušais Eners Valensija.

Venecuēla savā "Copa America" apakšgrupā spēkosies ar Peru, Brazīliju un Bolīviju, savukārt Ekvadora - ar Urugvaju, Čīli un uzaicināto viesi Japānu.

Starptautiskās izlašu pārbaudes spēles, 2. jūnijs

SpēleRez.
Venecuēla - Ekvadora1:1
Malaizija - Nepāla2:0
Luksemburga - Madagaskara3:3
Turcija - Uzbekistāna2:0
Francija - Bolīvija2:0
Salvadora - Haiti1:0

     [+] [-]

, 2019-06-03 00:56, pirms 5 gadiem
Ar madagaskaru mēs vēl laiksm neesam spēlējuši🌝

  +1 [+] [-]

, 2019-06-03 09:57, pirms 5 gadiem
andzis rakstīja: Ar madagaskaru mēs vēl laiksm neesam spēlējuši🌝
Labāk arī nevajag, pasarg dievs vēl tiem zaudētu