Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Pirlo kļūst par A sērijas pametušās "Sampdoria" galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pirlo kļūst par A sērijas pametušās "Sampdoria" galveno treneri
Andrea Pirlo. Foto:REUTERS/Scanpix

LETA. Itālijas futbola leģenda Andrea Pirlo otrdien apstiprināts par A sērijas pametušo "Sampdoria" kluba galveno treneri, pavēstīja vienība.

Kluba paziņojumā teikts, ka vienošanās ar Pirlo panākta līdz 2025.gada 30.jūnijam.

44 gadus vecais Pirlo pagājušajā mēnesī trīs kārtas pirms čempionāta noslēguma atstāja Turcijas klubu Stambulas "Fatih Karagumruk", kas turnīru noslēdza superlīgas septītajā pozīcijā.

Pirms tam Pirlo vienu sezonu strādāja ar Itālijas A sērijas futbola klubu Turīnas "Juventus".

Finansiāli nomocītā "Sampdoria", kura 1991.gada izcīnīja savu vienīgi A sērijas čempiontitulu, aizvadītajā sezonā spēcīgāko divīzijā ierindojās pēdējā, 20.vietā un bija spiesta pārcelties uz B sēriju.

"Sampdoria" bija palikusi parādā spēlētājiem un personālam vairāku mēnešu atalgojumu un bija bažas, ka klubs bankrotēs, tomēr tam šomēnes izdevies atrast jaunus investorus, to vidū arī Anglijas premjerlīgas kluba Līdsas "United" īpašnieku Andrea Radridzani, kas pārņems klubu no Massimo Ferrero.

Ferrero no "Sampdoria" prezidenta amata bija jāatkāpjas jau 2021.gada decembrī, pēc tam, kad viņš tika arestēts par tīšu bankrota izraisīšanu.

Futbolista karjeras laikā Pirlo ar Itālijas izlasi 2006.gadā tika kronēti par pasaules čempioniem, bet "Juventus" sastāvā viņam bez četriem A sērijas tituliem izdevies izcīnīt arī vienu Itālijas kausu un divus Superkausus. Tāpat Pirlo spēlējis "Brescia", Milānas "Inter", "AC Milan" un ASV klubā Ņujorkas "City".

Ar "AC Milan" Pirlo divas reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā, A sērijā un UEFA Superkausā, bet pa reizei arī Itālijas kausā un FIFA Pasaules klubu kausā.

Itālijas izlasē bijušais pussargs aizvadīja 116 spēles un guva 13 vārtus.

Izmantotie resursi:
LETA