Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Milan" ultimāts talantīgajam Donnarummam: "Pagarini līgumu vai sēdi rezervē!"

Rolands Eliņš

"Milan" ultimāts talantīgajam Donnarummam: "Pagarini līgumu vai sēdi rezervē!"
Džanluidži Donnarumma
Foto: LaPresse/Scanpix

Itālijas futbola klubs „AC Milan” ļoti vēlas pagarināt līgumu ar savu lielāko talantu Džanluidži Donnarummu, kuram esot izteikts ultimāts – vai nu līguma pagarināšana šovasar vai sēdēšana rezervē nākamajā sezonā.

18 gadus vecais vārtsargs Džanluidži Donnarumma, kuru uzskata par Itālijas futbola šobrīd spožāko cerību, jau pirms divām sezonām izcīnīja sev vietu „Milan” pamatsastāvā A Sērijas mačos un paspējis arī jau debitēt Itālijas izlasē. Lielie panākumi piesaistījuši vairāku Eiropas grandu uzmanību, bet „Milan” noliegusi, ka izskatītu piedāvājumus par Donnarummu.

Donnarumma pilngadīgs kļuva tikai pirms pāris mēnešiem, līdz ar to viņa pašreizējais līgums uz A Sērijas sākumsastāva futbolistu fona ir niecīgs, proti, 250 tūkstoši eiro sezonā. Šis līgums beigsies nākamā gada jūlijā. „Milan”, protams, piedāvājusi jaunu ilgtermiņa līgumu, kurā gada alga būtu trīs līdz 3.5 miljoni eiro, taču sarunas ar Donnarummas slaveno aģento Mino Raiolu pagaidām nav nesušas konkrētus rezultātus.

Vairāki Itālijas mediji vēsta, ka „Milan” vadība, redzot pārrunu attīstību, nolēmusi ķerties pie daudz asākiem paņēmieniem un uzstādījusi Donnarummam ultimātu – vai nu viņš līdz jūnija beigām piekrīt jaunam ilgtermiņa līgumam vai arī nākamajā sezonā sēdēs rezervē.

Donnarumma ir milzīgs „Milan” līdzjutēju favorīts un pozitīvākais faktors, ko „Milan” var atcerēties no pēdējo trīs sezonu viduvējā snieguma A Sērijā. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, „Milan” šosezon spējusi izmocīt sesto vietu A Sērijā, kas ļaus atgriezties Eirokausos, un šajā panākumā ļoti svarīgs bija Donnarummas sniegums. Viņa apzināta nosēdināšana rezervē noteikti raisītu milzīgu protesta vilni ne tikai "Milan", bet visas Itālijas futbola līdzjutēju vidū.

Talantīgā vārtsarga vēl nepagarinātais līgums ar „Milan” pievērsis īpašu Mančestras „City” uzmanību, kas saskaņā ar Itālijas mediju ziņoto esot gatava piedāvāt 70 miljonus eiro. Ja šāds vai līdzīgs darījums notiktu, tas būtu transfēra summas rekords, kas izdots par vārtsargu, pārspējot pirms 16 gadiem veikto Džanluidži Bufona 53 miljonus vērto pāreju no „Parma” uz „Juventus”. Tāpat Donnarummas kārotāju vidū tiek minēta Mančestras "United", ja tā realizēs Davida de Hejas pāreju uz "Real".

Donnarumma par futbolistu kļuva „Milan” jauniešu akadēmijā, līdz ar to viņa transfērs „Milan” sniegtu milzīgu peļņu, taču kluba jaunie īpašnieki no Ķīnas, kas pārņēma kluba vadību no Silvio Berluskoni, vēlas paturēt viņu sastāvā, ļaujot Donnarummam realizēt savu potenciālu Milānā.

Izmantotie resursi:
Milan set Donnarumma ultimatum | Football Italia

  +2 [+] [-]

, 2017-05-27 12:27, pirms 7 gadiem
Tikai ne uz city, labāk tad lai paliek Itālijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-05-27 12:52, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: City ir planētas spēcīgākais klubs un izvēle pāriet uz City būtu tikai loģiska
Šitas bija labs!

  +6 [+] [-]

, 2017-05-27 12:56, pirms 7 gadiem
Planētas spēcīgākais klubs ir tas, kurš attiecīgajā sezonā uzvar FIFA Klubu Pasaules kausā. City pat tuvu nav bijis šai trofejai.

  +5 [+] [-]

, 2017-05-27 13:06, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: City ir planētas spēcīgākais klubs un izvēle pāriet uz City būtu tikai loģiska
Un cik reizes šis planētas spēcīgākais klubs ir ieguvis Čempionu līgas titulus? Vai vismaz spēlējis finālā? Apaļļu nulli.

  +3 [+] [-]

, 2017-05-27 13:14, pirms 7 gadiem
Pēc izskata nepateiksi, ka tikai 18 gadi...

  +3 [+] [-]

, 2017-05-27 13:32, pirms 7 gadiem
elfs rakstīja: Pēc izskata nepateiksi, ka tikai 18 gadi...
Aha, pēc izskata šķiet, ka čalis jau 10 gadus Irākā un Sīrijā pret amerikāņiem izkarojies

  +1 [+] [-]

, 2017-05-27 13:46, pirms 7 gadiem
Uz Juvi - Bufonam normāls aizstājējs būs.

  +1 [+] [-]

, 2017-05-27 13:55, pirms 7 gadiem
tik pat labi , viņš var mierīgi lauzt līgumu ar Milan un viņi nedabūs no transfēriem ne kapeiku

  -1 [+] [-]

, 2017-05-27 14:10, pirms 7 gadiem
JimmyBr rakstīja: Un cik reizes šis planētas spēcīgākais klubs ir ieguvis Čempionu līgas titulus? Vai vismaz spēlējis finālā? Apaļļu nulli.
Ņam, ņam, ņam un trollēns tik ēd.

     [+] [-]

, 2017-05-27 23:19, pirms 7 gadiem
Milan īpašnieku maiņa izmantotās metodes nemaina - itāļu vai ķīniešu bosi, mafija paliek mafija...