Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Parma" pirms atgriešanās sezonas A sērijā zaudē piecus punktus par spēļu sarunāšanu

Andrejs Siliņš

"Parma" pirms atgriešanās sezonas A sērijā zaudē piecus punktus par spēļu sarunāšanu
Foto: parmacalcio1913.com

Itālijas Futbola federācija pirmdien ziņo, ka futbola klubam "Parma", kas aizvadītajā sezonā nodrošināja atgriešanos A sērijā, jaunā sezona būs jāsāk ar piecu punktu deficītu, kā arī uz diviem gadiem diskvalificēts viens no komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem.

"Parma" pēc bankrota paziņošanas no A sērijas nonāca D sērijā, taču katrā no trim iepriekšējām sezonām mācēja izcīnīt vietu augstākā līgā un jaunajā sezonā atgriezīsies A sērijā. Maijā, kad norisinājās izšķirošais mačs par tikšanu elitē, pieredzējušais "Parma" uzbrucējs Emanuele Kalajo pirms spēles esot "WhatsApp" īsziņu aplikācijā aicinājis savus bijušos komandas biedrus, kas tagad pārstāvēja pretinieku komandu, nespēlēt ar pilnu atdevi. Parmas komanda uzvarēja tanī mačā ar 2:0 un nopelnīja vietu A sērijā.

Federācija veica izmeklēšanu pēc aizdomu parādīšanās par sarunātu spēli un konstatēja Kalajo sūtītās ziņas pretinieku spēlētājiem, kā arī izdarīja slēdzienu, ka šie spēlētāji pēc tam mačā cīnījušies ar nepilnu atdevi. 36 gadus vecais Kalajo saņēmis diskvalifikāciju uz diviem gadiem, kā arī 20 000 eiro lielu naudas sodu. Savukārt "Parma" atņemti pieci punkti, sākot jauno sezonu.

Klubs noliedzis gan savu, gan spēlētāja vainu un gatavojas pārsūdzēt lēmumu.

Jaunā A sērijas sezona sāksies 19. augustā.

Līgums ar "Parma" klubu aizvien ir spēkā latviešu vārtsargam Kristapam Zommeram. 21 gadu vecais futbolists gan pagājušo sezonu pavadīja īrē un sagaidāms, ka arī jaunajā sezonā varētu tikt izīrēts kādam citam klubam zemākā līgā.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/124...

     [+] [-]

, 2018-07-23 17:22, pirms 6 gadiem
Serie B pēdējos gados ir kāda sezona bez desmitiem spēļu sarunāšanas skandāliem???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja