Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Par tiesnešu kritizēšanu UEFA uz trim mēnešiem diskvalificē "Roma" īpašnieku

Rolands Eliņš

Par tiesnešu kritizēšanu UEFA uz trim mēnešiem diskvalificē "Roma" īpašnieku
Džeimss Palota
Foto: Forza Italian Football

Itālijas futbola kluba „Roma” īpašnieks Džeimss Palota uz trim mēnešiem diskvalificēts no UEFA spēļu apmeklēšanas. Šāds sods viņam piespriests par medijos sniegto komentāru pēc Čempionu līgas pusfināla mača pret „Liverpool”, kad Palota nosauca tiesāšanu par pilnīgu joku.

Pēc otrā maija spēles, kurā „Roma” uzvarēja ar 4:2, taču divu spēļu summā tomēr piekāpās „Liverpool” ar 6:7, Itālijas galvaspilsētas kluba īpašnieks Džeimss Palota medijiem izteicās, ka tiesāšana bijis pilnīgs joks. Nākamajā dienā radio ēterā viņš no saviem vārdiem neatkāpās un runāja par interesantiem brīžiem, kad klusējusi tiesneša svilpe.

Šodien UEFA Disciplinārlietu komisija izvērtējusi pret Palotu ierosināto lietu un nolēmusi viņu diskvalificēt uz trim mēnešiem no Eirokausu spēlēm, kurās viņš būtu piedalījies. Palotam piespriestais sods stāsies spēkā no „Roma” pirmās spēles Čempionu līgas sezonā, kurā „Roma” kā aizvadītās sezonas trešās vietas ieguvēja startēs grupu turnīrā.

Palota diskvalifikācijas laikā Eirokausu spēļu laikā nevarēs būt komandas tehniskajā zonā un ģērbtuvēs, kā arī viņam būs liegums sazināties ar spēlētājiem un citiem komandas darbiniekiem. ČL grupu turnīra sezona sāksies septembra vidū un ilgs līdz decembra vidum, līdz ar to diskvalifikācija principā attieksies uz visu grupu turnīru.

„Roma” arī saņēmusi 19 tūkstošu eiro lielu soda naudu no UEFA par spēles organizācijas trūkumiem.

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja