Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Mēnesi pirms turnīra sākuma pamatīgs haoss Itālijas B Sērijā

Rolands Eliņš

Mēnesi pirms turnīra sākuma pamatīgs haoss Itālijas B Sērijā
"Chievo" futbolisti trenējas, bet vēl droši nezina, kam - A vai B Sērijai
Foto: Lapresse/Scanpix

Itālijas komanda „Avellino” nav spējusi izpildīt licences iegūšanas finansiālos noteikumus un netiks pielaista B Sērijai, kuras haoss līdz ar to kļuvis tikai lielāks. Šobrīd B Sērijā ir skaidrība par 17 no 20 komandām, turklāt vēl nav pabeigta divu lietu izskatīšana, kas varētu ietekmēt B Sērijas klubu „Palermo” un „Crotone” pacelšanos uz augstāko līgu.

Itālijas B Sērijā šobrīd ir neskaidras jau trīs pozīcijas – no 20 līgas komandām trīs nav spējušas saņemt licenci. „Bari” un „Cesene” finansiālu apstākļu dēļ nevarēja izpildīt saistības, un tām drīzumā tiks piemērots maksātnespējas process, un klubi varēs savu dalību Itālijas čempionātā atsākt tikai D sērijā.

Šīm divām komandām šodien pievienojās „Avellino”, kas arī neizpildīja licencēšanas nosacījumus. Šis klubs gan nav bankrotējis, bet nespēja uzrādīt divus garantiju sniedzējus, ko pieprasa līgas noteikumi. „Avellino” savā pieteikumā bija norādījis uzņēmumu „Finworld” kā savu finansiālo līdzekļu garantu, taču pats uzņēmums nesaņēma Itālijas Centrālās bankas atļauju reģistrācijai. „Avellino” prezidents gan centās nomierināt līdzjutējus, solot ātri atrast citu sponsoru, taču acīmredzot nepaspēja.

„Avellino” gan vēl būs laiks iesniegt apelāciju, taču pašreizējā situācija ir tāda, ka B Sērijā trūkst trīs komandu, un nav skaidrības, kas šīs vietas varētu ieņemt. Itālijas mediji min, ka uzaicinājumu varētu saņemt no B Sērijas izkritušās komandas („Ternana”, „Novara”, „Virtus Entella” un „Pro Vercelli”) vai arī C Sērijas pārspēļu fināliste „Siena”.

Tās gan nav vienīgās B Sērijas organizētāju rūpes gaidāmās sezonas sakarā, jo vēl nav saņemts verdikts divu lietu izmeklēšanā, kas skar A Sērijas komandas „Parma” un „Chievo”.

„Parma”, ar kuru līgums ir Latvijas vārtsargam Kristapam Zommeram, iejaukta maču sarunāšanas skandālā, un apsūdzība pieprasa, lai „Parma” tiktu noņemti divi punkti no iepriekšējās sezonas kopvērtējumā. Ja tā notiks un B Sērijā otro vietu ieguvusī „Parma” tiks atzīta par vainīgu, tad tā zaudēs tiesības pacelties uz A Sēriju „Palermo” komandai, tiesa, arī „Palermo” šobrīd iesaistīta krimināllietā par finanšu krāpšanos.

Savukārt „Chievo” tiek apsūdzēta par dokumentu viltošanu, savās atskaitēs izveidojot 25 miljonus eiro viltus ienākumu. Šajā lietā tiek pieprasīts sodīt klubu ar sešu punktu atņemšanu no pagājušās sezonas A Sērijas kopvērtējuma, kas nozīmētu, ka tā izkristu no A Sērijas „Crotone” vietā.

Itālijas B Sērijā līdz ar to šobrīd konkrēta skaidrība ir tikai par 75% komandu, proti, 15 no 20. Taču sezonas sākums paredzēts jau pēc mēneša – 25. augustā.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/124...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-21 13:19, pirms 6 gadiem
Vai tam, kas centīsies ievest kārtību Itālijā Neapskaužu atbildīgās instances.

Vācijā tikmēr jau gadu desmitiem ir skaidrs, ka licences iegūšana ir galvenais kluba vadības uzdevums. Bez licences noteikumu izpildīšanas futbola nebūs un punkts. Un pēc tam ārzemnieki brīnās, ka visi klubi var izmaksāt algas. Un brīnās, kāpēc pie viņiem tā nevar būt. Ordnung, baby!