Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

papildināts Itālijas kausa izcīņa: ''Inter'' un ''Juventus'' iekļūst ceturtdaļfinālā

Itālijas kausa izcīņa: ''Inter'' un ''Juventus'' iekļūst ceturtdaļfinālā
Foto: digitale/Scanpix

Noslēgušās četras no astoņām Itālijas kausa (''Coppa Italia'') izcīņas 1/8 fināla spēlēm. Vienā no tām pašreizēja kausa īpašniece Milānas ''Inter'', pateicoties diviem Samuela Eto'o vārtiem, savā laukumā ar 3:2 uzvarēja ''Genoa'', bet Sicīlijas ''Palermo'' ar 1:0 bija pārāka par ''Chievo''. Savukārt Turīnas ''Juventus'' savā laukumā ar 2:0 pieveica ''Catania''.

Par izspēles sistēmu

Kā jau kausa izcīņas turnīrs arī Itālijas kauss tiek aizvadīts pēc izslēgšanas spēļu principa. ''Coppa Italia'' kopā ir astoņas izslēgšanas kārtas. Izcīņa sākas katra gada augustā, un otrajā kārtā cīņā iesaistās otrās spēcīgākas līgas ''Serie B'' komandas, bet trešajā – 12 komandas no augstākā čempionāta ''Serie A'', kuras iepriekšējā sezonā ieņēmušas 9. -20. vietu. Savukārt pārējās astoņas vienības no ''Serie A'' kausa izcīņu uzsāk no 5.kārtas jeb 1/8 fināla. Visās kārtās dueļa uzvarētājs tiek noteikts pēc vienas spēles, bet vienīgi pusfināla stadijā uzvarētājs tiek noteikts pēc divu spēļu summas principa. Fināls katru gadu tiek aizvadīts ''Stadio Olimpico'' stadionā, kurā savas mājas spēles aizvada AS ''Roma'' vienība.

Divi Eto'o vārti palīdz ''Inter'' sasniegt ceturtdaļfinālu

''Inter'' savā laukumā vakar uzņēma ''Genoa''. Mājinieku rindās jau no pirmajām minūtēm laukumā devās jaunais ''Inter'' papildinājums, aizsargs Ranokija, kurš tikai pirms nedēļas vēl pārstāvēja tieši ''Genoa''. Pēc nospēlētām 15 minūtēm mājinieki izvirzījās vadībā – Samuels Eto'o soda laukumā uztvēra Muntari piespēli un, izkļūdams starp diviem pretinieku aizsargiem, viņš pie reizes raidīja bumbu garām vārtsargam, 1:0 ''Inter'' labā. ''Inter'' kontrolēja spēli, lai gan ''Genoa'' varēja arī pārsteigt kādā no pretuzbrukumiem. Īsi pirms došanās uz ģērbtuvēm zilimelnie dubultoja pārsvaru – pēc Maikona piespēles Eto'o lieliski sevi izvirzīja sitiena pozīcijā un guva savus un komandas otros vārtus.

Debitantam Ranokijam šajā spēlē nācās segt viņa bijušo komandas biedru Gergeliju Rudolfu. Ar šo uzdevumu viņš nespēja tikt galā 53. minūtē, kad viņš soda laukumā pēc neliela pieskāriena apstādināja savu sedzamo. Pendeli realizēja marokānis Karža, un rezultāts kļuva 2:1. Pēc ''Inter'' aizsarga Materaci kļūdas viesi varēja panākt 2:2, bet tā vietā viņi ielaida vēl vienus vārtus. Šoreiz pēc Maikona izpildītā stūra sitiena, spēcīgi sitot ar galvu, 3:1 panāca kenijietis Makdonalds Mariga. Atlikušajā spēles laikā mājinieki visai brīvi atļāva ''Genoa'' uzbrukt, tomēr viesiem vārtus gūt izdevās tikai 90. minūtē, kad precīzs bija Skulli. ''Inter'' futbolisti 1/4 finālā tiksies ar ''Napoli'' – ''Bologna'' spēles uzvarētāju.

Bufons atgriežas un ''Juventus'' uzvar

Atpazīstamais vārtsargs Džanluidži Bufons nebija spēlējis pēdējos septiņus mēnešus, jo aizvadītā gada Pasaules kausa laikā guva muguras savainojumu. Vecās senjores uzbrukuma smailē sevi apliecināt devās Alesandro Del Pjēro un Luka Toni. Turīnas vienība savā laukumā vienā no 1/8 fināla spēlēm uzņēma ''Catania'', kurai ceturtajā minūtē pēc stūra sitiena, sitot ar galvu, neprecīzs bija Genaro Delvekio. Nepatīkamas ziņas nāca mājiniekiem, kuriem Toni spēles sākumā guva ceļgala savainojumu. Viņa vietā laukumā devās pussargs Alberto Akvilani, bet Simone Pepe tika izvirzīts kā uzbrucējs.

Viesi lika par sevi manīt, un Bufonam nācās tikt galā ar vairākiem ''Catania'' spēlētāju sitieniem, kas viņam arī izdevās. 35. minūtē ''Juventus'' ieguva vadību – Del Pjēro apmuļķoja viesu aizsargu un adresēja piespēli uz tālo vārtu stabu, kur nenosegtais Krasičs nekļūdījās, 1:0 Juves labā. Pirmajā puslaikā mājinieki varēja panākt 2:0, bet pēc Del Pjēro piespēles Markizio pievīla viņa pirmais pieskāriens.

''Juventus'' otrā puslaikā sākumā palielināja pārsvaru – pēc Del Pjēro izpildītā stūra sitiena bumbu uz tālo vārtu stabu pāradresēja Kjelini, un, ātri reaģēdams, bumbu vārtos trieca Pepe. Komandas apmainījās ar bīstamiem momentiem, lai gan spēles beigās labāki uzbrukumā izskatījās ''Catania'' futbolisti. Vietā bija Bufons un arī aizsargs Leonardo Bonuči, kuram, stāvot uz savas vārtu līnijas, nācās izsist bumbu ārā no sava soda laukuma. ''Juventus'' ar 2:0 pieveica ''Catania'' un 1/4 finālā tiksies ar ''Roma'' – ''Lazio'' spēles uzvarētāju.

Citā spēlē ''Palermo'' uzņēma Veronas ''Chievo''. Abas vienības pēdējo reizi tikās pavisam nesen – svētdien ''Serie A'' ietvaros neviena no vienībām nespēja uzlauzt pretinieku vārtus un nospēlēja neizšķirti. Arī šoreiz spēle notika Sicīlijā, un ar otro piegājienu ''Palermo'' guva uzvaru. Spēles laikā mājinieki trīs reizes satricināja vārtu konstrukciju, bet 79. minūtē Mikoli realizēja sevis nopelnīto 11 metru soda sitienu, un 1:0 ''Palermo'' labā. Spēle tā arī noslēdzās.

Itālijas kausa izcīņas 1/8 fināli

DatumsSpēleRezultātsVārtu guvēji
14.12.2010.Parma – Fiorentina2:1Krespo 115' 117' – Santana 114'
12.01.2011.Palermo - Chievo1:0Mikoli 79' (11m)
12.01.2011.Inter Milan - Genoa3:2Eto'o 15' 43'; Mariga 59' – Karža 54' (11m); Skulli 90'
13.01.2011.Juventus – Catania2:0Krasičs 35'; Pepe 54'
18.01.2011.Napoli – Bologna
19.01.2011.Sampdoria – Udinese
19.01.2011.Roma – Lazio
20.01.2011.Milan – Bari

Izmantotie resursi:
Football Italia - the Italian football website...

  +5 [+] [-]

, 2011-01-13 19:47, pirms 13 gadiem
Zhel, ka tik leni zinas ienak ieks sportacentrs.com . Nepagaja pat 20h..

  +2 [+] [-]

, 2011-01-13 20:19, pirms 13 gadiem
Šodien Juve jāskatās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-13 20:28, pirms 13 gadiem
"Palermo" tomēr piebeidz "Chievo", savukārt Leonardu vadītais "Inter" izskatās tīri pieklājīgi. Redzēs kā ies pret "Napoli"(?).
"Juventus" šogad beidzot jāiepriecina savi līdzjutēji. Nešaubos, ka tā arī būs. Redzēs, ko Delneri būs izdomājis šoreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-13 20:45, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: ahhh I can wait for this game!

But now, back to VEF!
Es arī nevaru. Bet VEFs labi īsina laiku. Parasti viņiem īsti neticu, atšķirībā no LTV7, tomēr jāatzīst, ka pret "Žalgiri" VEFiņš izskatās labi.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-13 20:52, pirms 13 gadiem
Jā vaidzēs pavērot uz ko gan ir spējiga Juve

  -2 [+] [-]

, 2011-01-13 20:52, pirms 13 gadiem
Varam gaidiit no F.Melo kadu jaunu izgajienu?

  +2 [+] [-]

, 2011-01-13 22:15, pirms 13 gadiem
Bufoooons laukumāāāā!!1!!!! es esmu tik laimīīgs!!!

     [+] [-]

, 2011-01-14 01:08, pirms 13 gadiem
Bufona atgriešanās laukumā, "sausā" uzvara kausā...bet prieka nekāda. "Juventus" nedienas ar lazareti turpinās. Nepietika ar Kvaljarellas traumu, tagad arī jaunieguvums Toni, iespējams, būs ārā uz vairākām nedēļām, ja ceļgala saišu sastiepums izrādīsies nopietns. Pilnam komplektam vēl arī Groso pēc pirmā puslaika tika nomainīts (esot bijušas problēmas ar labās kājas lielu, tomēr šķiet, ka nekas nopietns). Izskatās, ka "Juventus" vadībai tomēr nāksies mainīt savus plānus un nopirkt kādu salīdzinoši jaunu un veselīgu uzbrucēju. Protams, ka arī ar visu pilno lazareti Turīnas klubam sezonu līdz šim var saukt par izdevušos, tomēr galvenā cīņa vēl tikai priekšā, tāpēc sastāvs jāpastiprina gribot negribot.
Atgriežoties pie spēles, protams, jāapsveic Dži Dži ar pirmo spēli pēc traumas sadziedēšanas. Pa cepumam arī abu vārtu autoriem - Krasičam un Pepem. Ceturtdaļfinālā "Juvei" pretī stāsies Romas derbija uzvarētāji.

Forza Italia! Forza Juve!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-14 02:01, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka dabūs ar Traori/Grigeru sezonas atlikušo daļu spēlēt. Ceru uz Immobiles atsaukšanu no īres Sjēnā. Žēl Storari, atkal dabūs beņķi sildīt. Man tagad būtu stipri jāpadomā, lai atrastu pasaulē klubu, kuram būtu līdzvērtīgs vārtsargu duets. City vienīgie nāk prātā, kko var arī Milānā salasīt, ja vien neņem vērā smieklīgo Abiati spēli šosezon. Spēli neredzēju, kāds var pastāstīt kā izskatījās Sērensens? Tiešām tik stabili, ka Motam benķis jau kuro spēli jāsilda?

  +1 [+] [-]

, 2011-01-14 02:33, pirms 13 gadiem
domāju, ka Bufonam būs viegla sausā spēle, bet kamon, divi lieliski seivi, viens no kuriem vienkārsi pasaules klases seivs! neticama atgriešanās pēc TIK ilga laika bez spēles. vot tas saucās par labāko vārtsargu pasaulē. bļāviens, ideāli, atkal futbols ir kļuvis skatāms, jo Džidžī ir atgriezies.

     [+] [-]

, 2011-01-14 11:44, pirms 13 gadiem
jasak ka Juves aizsardzībai Bufons ir kārtīgs ielāps,jo bij reizes kad aizsargi pieļāva kļūdas ,bet Bufons glāba.2-0 diezgan likumsakarīgs iznākums,kaut gan ja nebūtu Bufona, pretinieks iespējams ar kādu banku būtu ielicis,bet kas atiecas uz gūtajiem vārtiem,ne tur Krasičs,ne Pepe bij tie galvenie varoņi ,bet gan Delpjero un pretinieka malējais aizsargs kas abos golos atstāja vārtu autorus vienus

  +1 [+] [-]

, 2011-01-14 12:01, pirms 13 gadiem
jū, Storāri ir ļoti labs, bet tādus, kādus velk Džidžī, izvilkt neviens cits nevar. turklāt Džidžī ir kapteinis un vienkārši personība, kas prot ne tikai diktēt spēli no vārtiem, bet arī uzturēt mieru un iedvest pārleicības sajūtu savos aizsargos. to arī vakar redzējām. tā kā runas par to, ka Storāri varētu būt Nr.1 ir pilnīgi liekas un stulbas. neviens Juvē nevarētu būt Nr.1, ja tur vēl būtu Bufons. viņš ir pasaules labākais vārtsargs un tas ir fakts.

lai gan vakar Del Pjēro bija vienkārši topā. pāris dienas atpakaļ pateicu, ka Del Pjēro sen ir daudz zemāka līmeņa spēlētājs, bet vakar pat žēl palika par saviem vārdiem. tādas piespēles. abas rezultatīvās, pluss, tā ģeniālā piespēle Markizio, kurš izgāja viens pret viens, bet nespēja apspēlēt vārtsargu un vēl daži finti, sitieni. Alesandro vakar bija neapstādināms. gan jau, ka Bufona ietekme arī..

Sorensens bija stabils. darba viņam daudz nebija, jo Katanjas malējie aizsargi bija diezgan vāji. gan Pepe, gan Krasičs terorizēja savus flangus, kas nozīmēja, ka Katanjai flangos bija jāaizsargājas arī ar pussargu palīdzību. bet, neskatoties uz to, Sorensens tika galā ar visu, ko pasniedza viņam Maskara, kā arī vairākkārt nospēlēja ļoti labi jau soda laukumā. neatceros, kurš tur momentu izveidoja, bet viens no centriem aizlīda kaut kur pa tālu un tieši Sorensens izsita bumbu, kas vēl nedaudz un būtu ļāvusi Katanjas spēlētājam uzsist pa vārtiem no aptuveni 10 metriem. tā kā uzņem stabilitāti čalis.