Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" īrēs "Udinese" spēlētāju Pepi; "Valencia" nopērk Soldado

"Juventus" īrēs "Udinese" spēlētāju Pepi; "Valencia" nopērk Soldado
Simone Pepe
Foto: Digitale/Scanpix

Itālijas A Sērijas klubs Turīnas "Juventus" no cita itāļu kluba "Udinese" uz nākamo sezonu īrēs Itālijas izlases uzbrūkošā tipa pussargu Simoni Pepi. Savukārt Spānijas klubs "Valencia" atradis aizvietotāju Davidam Viljam, no cita spāņu kluba "Getafe" iegādājoties bijušo Madrides "Real" uzbrucēju Roberto Soldado.

"Juventus" īrēs Pepi

Turīnas klubs uz gadu ilgu īri parakstījis līgumu ar Itālijas izlases un A Sērijas kluba "Udinese" uzbrūkošā tipa pussargu Simoni Pepi. "Udinese" par šo darījumu saņems 2,6 miljonus eiro, kamēr "Juvei" sezonas beigās būs iespēja izpirkt spēlētāju, piemaksājot vēl 7,5 miljonus eiro. 26 gadus vecais futbolists, kurš ir daļa no Marčello Lipi komandas sastāva gaidāmajai PK izcīņai, pēc pievienošanās "Juventus" sacīja:

"Tikai pāris dienu laikā piepildījušies divi mani kvēlākie sapņi: dalība Pasaules kausa izcīņā un pārcelšanās uz tādu lielu klubam kā "Juventus", kurš ir pats prestižākais klubs Itālijā. Kluba vēsture runā pati par sevi. Tagad mums šajā vēsturēs grāmatā būs jāieraksta jaunas nodaļas."

"AS Roma" jauniešu sistēmā karjeru uzsākušais spēlētājs "Udinese" pārstāv kopš 2006. gada. Tāpat Pepe spēlējis arī "Palermo", "Cagliari" u.c.. Itālijas izlasē Pepe aizvadījis 15 mačus.

"Valencia" atrod aizvietotāju Viljam

Tikmēr kļuvis zināms, ka spāņu klubs "Valencia" no cita spāņu kluba "Getafe" iegādājies bijušo Madrides "Real" uzbrucēju Roberto Soldado, tādējādi aizpildot Davida Viljas robu, kurš, kā zināms, par 40 miljoniem eiro pagājušajā mēnesī pārcēlās uz Spānijas pēdējo divu gadu čempioni "Barcelona". Komandu atstājis arī Serbijas izlases uzbrucējs Nikola Zigičs, kurš turpmāk spēlēs "Birmingham City". Pagaidām gan nav zināmas darījuma detaļas (tiek minēts, ka pārejas summa esot 10 miljoni eiro), taču zināms, ka 25 gadus vecais futbolists, kurš aizvadījis arī divas spēles Spānijas izlasē, parakstījis līgumu uz četriem gadiem.

Soldado gan atzina, ka nav pārcēlies uz "Valencia", lai kādu aizvietotu: "Šobrīd manī ir visas pasaules entuziasms, bet neesmu šeit ieradies kādu aizvietot. Ar savu darbu došu klubam visu, kas ir manos spēkos."

Pirmo reizi Spānijas čempionātā "La Liga" Soldado debitēja 2005./2006. gada sezonā Madrides "Real" rindās, taču triju sezonu laikā viņam tā arī neatradās vieta karaliskā kluba sākumsastāvā. Šī perioda laikā vienu sezonu viņš tika izīrēts "Osasuna", bet 2008. gadā jau pārdots "Getafe". "Getafe" rindās Soldado parādīja, uz ko ir spējīgs. Pirmajā sezonā vietējā čempionātā viņš guva 13 vārtus, bet nākamajā (aizvadītajā), pat neskatoties uz to, ka savainojuma dēļ nespēlēja mēnesi, – jau 16. Viņa sniegums palīdzēja "Getafe" kvalificēties Eiropas līgai, taču pats futbolists nākamajā sezonā varēs spēlēt Čempionu līgā jau "Valencia" rindās.

Roberto Soldado, Foto: AFP/Scanpix

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2010-06-10 19:16, pirms 14 gadiem
Soldado - pārbaudīta la Liga vērtība. No visiem presē minētajiem variantiem, manuprāt, labākais Valensijai.