Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

"Juventus" trenerim Kontem saīsināta diskvalifikācija

Andrejs Siliņš

"Juventus" trenerim Kontem saīsināta diskvalifikācija
Antonio Konte
Foto: Digitale/Scanpix

Itālijas Futbola granda Turīnas "Juventus" galvenais treneris Antonio Konte augustā saņēma desmit mēnešu diskvalifikāciju par līdzdalību spēļu sarunāšanas skandālā, taču nu šis sods saīsināts līdz četriem mēnešiem, un tas nozīmē, ka Konte varēs atsākt vadīt spēles jau decembrī.

Konte sodu saņēma, jo tika uzskatīts, ka viņš 2010./2011. gada sezonā, kad vēl B sērijā vadīja "Siena" komandu, bija informēts par divām sarunātām spēlēm. Tiesa lēma, ka Kontem jāpiešķir diskvalifikācija uz desmit mēnešiem, taču šajā laikā treneris joprojām drīkstēja vadīt komandu treniņos. Kontem nav ļauts vadīt oficiālas spēles, spēļu laikā atrasties komandas oficiālajā zonā, ģērbtuvēs, kā arī sniegt intervijas.

Kontes pārstāvji uzreiz pēc tiesas lēmuma paziņošanas paziņoja, ka apstrīdēs šādu soda mēru, un nnu tas nesis rezultātu. Kontes diskvalifikācija saīsināta līdz četriem mēnešiem - tātad līdz 8. decembrim. Tas nozīmē, ka Konte varēs atgriezties uz soliņa jau dienu vēlāk, kad "Juventus" viesosies Palermo.

Tomēr arī saīsinātais sods neļaus Kontem debitēt Čempionu līgā šajā kalendārajā gadā, jo "Juventus" pēdējā grupu turnīra spēle pret Doņeckas "Shakhtar" norisināsies 5. decembrī.

Izmantotie resursi:
Football Italia - Serie A news, fixtures,...