Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Evrā pēc 11 gadu pārtraukuma atgriežas Francijā un pievienojas Marseļai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Evrā pēc 11 gadu pārtraukuma atgriežas Francijā un pievienojas Marseļai
Patriss Evrā
Foto: LaPresse/Scanpix

35 gadus vecais aizsargs Patriss Evrā atgriezies dzimtenē un pievienojies Marseļas "Olympique". Līgums ar Turīnas "Juventus" tika pārtraukts pēc abpusējas vienošanās.

Kreisās malas aizsargs Patriss Evrā Francijā pēdējoreiz spēlēja 2006. gadā, kad pārstāvēja "Monaco". Sekoja transfērs 5,5 miljonu mārciņu apmērā un pārcelšanās uz Mančestras "United", kopā ar kuru piecas reizes triumfēts Anglijas Premjerlīgā un uzvarēta arī UEFA Čempionu līga.

2014. gada vasarā Evrā pievienojās Turīnas "Juventus", parakstot līgumu uz diviem gadiem, kas šovasar tika pagarināts uz vēl vienu sezonu. Aizsargs divas reizes kļuva par Itālijas čempionu, tomēr pirms jaunās sezonas zaudēja vietu pamatsastāvā. Laukumā dodoties tikai trīs reizes, izdevās panākt līguma izbeigšanu.

Tādējādi Evrā bez pārejas maksas parakstījis līgumu uz 18 mēnešiem ar Marseļas "Olympique", atgriežoties dzimtenē. "Viņš pie mums aizvadīja labas divas ar pusi sezonas. Viņš ir čempions, profesionālis, tāpēc žēl par šķiršanos," teica Turnīras "Juventus" galvenais treneris Masimiljāno Alegri. "Aprunājāmies un nonācām pie šāda lēmuma. Man par viņu ir sakāms tikai labākais. Viņš mūsu komandā bija ļoti svarīgs spēlētājs."

Evrā, kurš piecas reizes piedalījies Čempionu līgas finālā, aizvadījis 81 spēli Francijas izlasē. 2010. gada Pasaules kausā viņš bija komandas kapteinis piedalījās spēlētāju streikā, kas bija vērsts pret galveno treneri Raimondu Domeneku. Pēcāk Francijas Futbola federācija Evrā piešķīra piecu maču diskvalifikāciju.

Marseļas "Olympique" ieņem septīto vietu Francijas čempionāta kopvērtējumā. Komandas kontā ir astoņas uzvaras, septiņi zaudējumi, seši neizšķirti un 30 punkti. Līdere "Monaco" ir savākusi 48 punktus, bet trešās vietas īpašniecei Parīzes "Saint-Germain" ir 45 punkti. Evrā piedāvājumu izteica arī ceturtās vietas īpašniece "Lyon", tomēr aizsargs deva priekšroku Marseļai.

Rudņevam Ķelnē pievienojas Subotičs

Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvētajai Vācijas Bundeslīgas komandai "Koln" uz sešiem mēnešiem no Dortmundes "Borussia" pievienojies centra aizsargs Nevens Subotičs. 2011. un 2012. gadā kļuvis par čempionu, viņš pēdējo gadu laikā vairāk mocījies ar savainojumiem, pēdējās divās sezonās laukumā dodoties tikai piecas reizes.

"Ar nepacietību gaidu izaicinājumus jaunajā komandā," teica 28 gadus vecais Serbijas izlases aizsargs. "Esmu pateicīgs par neticamajiem gadiem, kurus pavadīju Dortmundē. Kā ambiciozs profesionālis, kopš šās dienas esmu par 100% Ķelnes spēlētājs. Gribu spēlēt futbolu Bundeslīgā, un tā ir mana galvenā motivācija."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  -1 [+] [-]

, 2017-01-26 16:20, pirms 7 gadiem
Kur FC Riga, šeit bija free agent?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-26 16:32, pirms 7 gadiem
karlosm rakstīja: Kur FC Riga, šeit bija free agent?
tu esi nožēlojams

  +1 [+] [-]

, 2017-01-26 19:49, pirms 7 gadiem
Lai arī šis puisis savus skaistākos gadus pavadīja MU, tomēr arī Juves pārmaiņu laikā bija nozīmīgs. Paldies - un veiksmi, spēlējot mājās.

     [+] [-]

, 2017-01-26 20:17, pirms 7 gadiem
WELCOME BACK HOME!