Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG atspēlējas pret Monako un izcīna Francijas Superkausu

PSG atspēlējas pret Monako un izcīna Francijas Superkausu
PSG vārtu guvēji Dani Alvess un Adriens Rabio
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadīts Francijas Superkauss jeb ''Trophée des Champions'', kurā tikās Francijas čempione ''Monaco'' un Francijas kausa ieguvēja Parīzes ''Saint-Germain''. Saspringtā cīņā Monako pirmā izvirzījās vadībā, bet PSG prata atgūties un izcīnīja uzvaru 2:1.

Vasaras pārejas

Parīzes ''Saint Germain'' lielākais papildinājums šajā vasaras pāreju periodā līdz šim bijis viens no pasaulē labākajiem uzbrūkošajiem aizsargiem Dani Alvess, kurš pameta Turīnas ''Juventus''. Cita starpā, PSG ir galvenais vaininieks ''Barcelona'' uzbrucēja Neimāra epopejā. PSG esot gatava likt galdā 222 miljonus eiro lielo izpirkuma maksu, lai iegūtu vienu no labākajiem planētas futbolistiem. Plašāk šeit - Baumas par Neimāru un 222 miljoniem eiro:...

Paredzams, ka ''Monaco'' šogad savā sastāvā saglabās komandas lielāko talantu Kilianu Mbapē. Par 18 gadus veco uzbrucēju interesējas lielākie pasaules klubi ar Madrides ''Real'' priekšgalā un diez vai transfērs par šo puisi būs mazāks par 100 miljoniem eiro. Monako savukārt šajā transfēru periodā iekasējusi prāvu naudas summu. Francijas čempione pārdevusi Benžemēnu Mendī, Bernardu Silvu un Timuē Bakajoko, kopā iegūstot gandrīz 140 miljonus eiro. Pārdoti arī četri citi futbolisti, taču par krietni mazākām summām.

Komandas

Runājot par Francijas Superkausu, - to izspēlē komandas, kuras uzvarējušas aizvadītās sezonas ''Ligue 1'' turnīrā un Francijas kausā. Monako attiecīgi izcīnīja Francijas augstākās līgas trofeju, bet Parīzes komanda tirumfēja ''Coupe de France''. Abas vienības pēdējo reizi savā starpā tikās tieši Francijas kausā, kad pārliecinošu uzvaru (5:0) izcīnīja PSG.

PSG pirmais vārtsargs šovakar bija Alfonss Areolā, kurš, šķiet, izkonkurējis Kevinu Trapu. Parīzes kluba galvenais treneris Unajs Emerijs veica arī mazliet negaidītu izmaiņu, Alvesu sūtot flanga uzbrucēja pozīcijā. Lai arī Alvess ir uzbrūkoša tipa futbolists, tomēr viņa pamatpozīcija ir malējais aizsargs. ''Monaco'' savukārt spēlēja ar sev ierasto 4-4-2, bet arī ārpus savas dabīgās pozīcijas atradās Džibrils Sidibē, kurš pildīja malējā pussarga funkcijas.

Spēles gaita

Spēle jau no pirmajām minūtēm bija spraiga. Abas komandas apmainījās ar uzbrukumiem, taču reālas vārtu gūšanas epizodes nespēja izveidot. Kādā no epizodēm 21 gadu vecais Almamī Turē savā soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Havjeru Pastori, argentīnieti bloķējot, taču 11 metru sitiens nesekoja.

Nedaudz vēlāk ātrā ''Monaco'' uzbrukumā beļģu talants Juri Tīlemanss veica noslēdzošo piespēli Džibrilam Sidibē, kurš aizskrēja viens pret vienu ar Alfonsu Areolā un eleganti pārmeta bumbu viņam pāri, panākot 1:0. PSG līdz ar šādu pavērsienu pārņēma mača iniciatīvu un uzbruka vairāk par savu pretinieci.

Kādā no epizodēm Edisons Kavani veica brīvsitienu no apmēram 25 metriem, taču šāva bumbu pāri vārtiem. Pirmais puslaiks tādējādi noslēdzās ar nemainīgu rezultātu. Pēc pārtraukuma parīzieši tika pie iespējas izpildīt brīvsitienu no pateicīgas pozīcijas. Pie bumbas stājās brīvsitienu meistars Alvess, kurš izpildīja lielisku sitienu, spēcīgi triecot bumbu tuvajā stūrī – 1:1.

Rezultāts atkal kļuva vienāds un spēle nervozāka. Pēc nedaudz vairāk kā 10 minūtēm PSG izdevās lauzt mača gaitu. Pēc ātras izspēles labajā flangā sekoja centrējums – pēc bumbas lēca blakus esošie Kavani un Adriens Rabio, taču otrais uzlēca augstāk un ar galvu raidīja bumbu vārtos, panākot svarīgu 1:2.

Mača izskaņā uzvirmoja asumi, kad Fabinju nospēlēja agresīvi pret Alvesu, bet savam komandas biedram steidzās palīgā Marko Verati, kurš nogrūda Fabinju zemē. Abi galvenie varoņi saņēma dzeltenās kartītes, pārējie nomierinājās, un mačs varēja atsākties. Monako atlikušajās minūtēs uzbruka vairāk, cenšoties izraut neizšķirtu, tomēr tas neizdevās, un spēle noslēdzās ar nemainīgu rezultātu un septīto PSG Superkausu kluba vēsturē.

Monaco – PSG 1:2 (1:0)

Vārti: Sidibē 30' – Alvess 51' Rabio 63'
Brīdinājumi: Sidibē 50', Gliks 53', Fabinju 82' – Verati 82'
Monaco: Subasičs – Kongolo (Lopess 66'), Žemersons, Gliks, Turē – Lemārs, Fabinju, Tīlemanss, Sidibē (Maksimins 77') – Mbapē (Karilo 71'), Falkao
PSG: Areolā – Kurzava, Silva, Markinjuss, Menjē – Rabio, Mota (Matuīdi 71'), Verati (Nkunkū 90')– Pastore (Gvedess 86'), Kavani, Alvess
Galvenais tiesnesis: Nuredīns El Jāfari

''Trophée des Champions'' uzvarētāji pēdējos 10 gados

GadsUzvarētājaFinālisteRezultāts
2017.PSGMonaco2:1
2016.PSGLyon4:1
2015.PSGLyon2:0
2014.PSGGuingamp2:0
2013.PSGBordeaux2:1
2012.LyonMontpellier2:2*
2011.MarseilleLille5:4
2010.MarseillePSG0:0**
2009.BordeauxGuingamp2:0
2008.BordeauxLyon0:0***

*11 metru sitienu sērijā 4:2
**11 metru sitienu sērijā 5:4
***11 metru sitienu sērijā 5:4

Trofejām bagātākie klubi

KomandaUzvaras2. vietas
Lyon84
PSG74
Stade Reims51
Saint-Etienne51
AS Monaco42
Nantes34
Bordeaux34
Marseille32
Nice13
Sedan11
Rennes11

  +2 [+] [-]

, 2017-07-30 02:11, pirms 7 gadiem
nu tad tagad jaagaida,Tiago Silva pirms speeles runaaja ka peec Francijas superkausa visa pasaule runaas par Neimaaru,cerams ka beidzot shai ziepju operai tiks pielikts punkts

     [+] [-]

, 2017-07-30 04:00, pirms 7 gadiem
Neimaars tikmeer zipaa no visa speeka un puuleem pret REAL pashlaik

  +2 [+] [-]

, 2017-07-30 04:21, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: Neimaars tikmeer zipaa no visa speeka un puuleem pret REAL pashlaik
buutu labaak pienjeemis leemumu jau,jo uz laukuma izskataas ka praataa atrodas jebkur citur kaa speelee