Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

PSG pirmais pirkums, Verrati publiski atvainojas, "Barcelona" šķiras no Matjē

Agris Suveizda

PSG pirmais pirkums, Verrati publiski atvainojas, "Barcelona" šķiras no Matjē
Juri Berčiče pret Lionelu Mesi
Foto: imago/BPI/Scanpix

Francijas bagātākais futbola klubs PSG paziņojis par pirmo pirkumu šajā pāreju periodā, par 16 miljoniem eiro iegādājoties basku kreisās malas aizsargu Juri Berčiči. Savukārt "Barcelona" šķīrās no franču aizsarga Žeremī Matjē, kurš par velti pārgāja uz Lisabonas "Sporting".

27 gadus vecais Juri Berčiče profesionālo karjeru sāka Anglijas klubā "Tottenham", kurā gan tā arī neaizvadīja ne spēli un atgriezās Spānijā. Pēdējās trīs sezonas Berčiče pavadīja Sansebastjanas "Real Sociedad", šosezon Spānijas čempionātā 35 spēlēs gūstot trīs vārtus. Atšķirībā no uzbrūkošā tipa spēlētāja Levina Kurzavā basks ir vairāk uz aizsardzību tendēts aizsargs un aizstās brazīlieti Maksvelu, kurš beidzis karjeru un kļuvis par PSG sporta direktora asistentu.

Tikmēr Parīzi pameta 20 gadus vecais PSG audzēknis Žans Kevins Ogistēns, kurš lielāka spēles laika meklējumos pieņēmis Vācijas vicečempiones "Leipzig" piedāvājumu. Ogistēns aizvadītajā sezonā Francijas čempionātā tikai vienreiz izgāja pamatsastāvā, kopumā aizvadīja vien desmit spēļu un guva vienus vārtus. Francijas klubs iekasēs 13 miljonus eiro, bet Ogistēns kļuvis par Leipcigas ceturto pirkumu šovasar. Iepriekš tika iegādāts arī Bruma (12,5 miljoni, "Galatasaray"), Konrāds Laimers (septiņi miljoni, "Salzburg") un Ivons Mvogo (pieci miljoni, "Young Boys").

PSG vasaras galvenais uzdevums ir noturēt itāliešu centra pussargu Marko Verrati, kurš vēloties pāriet uz "Barcelona". Lielu spiedienu uz kluba vadību, kas atsakoties pat no 100 miljoniem eiro, izdara arī Verrati aģents, kurš vairākkārt publiski kritizējis PSG par nespēju piesaistīt augstākā līmeņa spēlētājus, lai reāli pretendētu uz uzvaru Čempionu līgā. Pēc pēdējās aģenta intervijas, kurā viņš Verrati nodēvēja par situācijas ķīlnieku un pat cietumnieku PSG klubā, itālietim nācās kluba televīzijā publiski atvainoties vadībai, sakot, ka viņš neatbalsta aģenta sacīto, tam nepiekrīt un ka viņu Parīzē viss apmierinot.

Jaunajai sezonai skaļi turpina komplektēties Portugāles bronzas medaļniece Lisabonas "Sporting", kas šovasar jau nopirkusi Brunu Fernandešu (8,5 miljoni, "Sampdoria"), Kristiano Pičīni (trīs miljoni, "Real Betis"), īrēs Seidū Dumbijā ("Roma") un Fabiu Kuentrau (Madrides "Real") un ieguvusi arī daudzus citus. Par jaunāko papildinājumu kļuvis nepilnus 34 gadus vecais franču aizsargs Žeremī Matjē, kurš izbeidza līgumu ar "Barcelona" un Portugāles klubam pievienojās par velti. "Barcelona" pirms trim gadiem francūzi no "Valencia" nopirka par 20 miljoniem eiro, bet Matjē šajā "La Liga" sezonā aizvadīja vien 13 mačus un guva vienus vārtus.

Kopš budžeta apstiprināšanas apņēmīgi komplektēšanos uzsākusi Marselo Bjelsas trenētā "Lille", kas darījumu tirgū par virkni perspektīvu spēlētāju iztērējusi gandrīz 50 miljonus eiro. Kā jaunākais pirkums šodien tika apstiprināts Kevins Malkuī, kurš no "St.-Etienne" iegādāts par deviņiem miljoniem eiro, bet pirms tam uz Lilli pārcēlās arī "Sao Paulo" brazīlieši Luizs Araužu (10,5 miljoni) un Tjagu Mendess (deviņi miljoni), "Angers" kotdivuāriešu uzbrucējs Nikolā Pepē (desmit miljoni) un portugāļi Edgars Iē (5,5 miljoni, "Belenenses") un Šeka, kurš pēc īres beigām par pieciem miljoniem izpirkts no "Braga".

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.com/footbal...
Yuri Berchiche au Paris Saint-Germain - PSG.fr
https://www.dierotenbullen.com/de/a...
https://www.losc.fr/actualites-foot...

     [+] [-]

, 2017-07-08 17:28, pirms 7 gadiem
Žēl Barsas, gribētos redzēt Beljerinu un Verrati, bet laikam nespīd nekas!!! Jāaicina un jāmeklē tagad kas līdzīgs, galvenais lai ir jauni un spēlēt griboši. Valverde mani nav simpatizejis ne ar ko, nezinu vai viņš Barsai spēs ko dot!