Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" dominē "Ligue 1" ceremonijā, taču labākā spēlētāja balvu iegūst Kavani

Agris Suveizda

"Monaco" dominē "Ligue 1" ceremonijā, taču labākā spēlētāja balvu iegūst Kavani
Edinsons Kavani
Foto: AFP/Scanpix

Lai arī Francijas futbola čempionātā vēl palikusi viena spēļu kārta un čempione oficiāli vēl nav zināma, jau pasniegtas balvas labākajiem spēlētājiem un treneriem šajā sezonā.

Lielāko daļu balvu augstākajā līgā ieguva "Monaco", kas jau rītvakar var tikt kronēta par čempioni, tomēr pati galvenā individuālā balva – labākā spēlētāja trofeja – negaidīti tika nevis galvenajam favorītam Bernardu Silvam ("Monaco"), bet gan labākajam snaiperim Edinsonam Kavani. Parīziešu uzbrucējs 35 mačos guvis 35 vārtus, bet sezonā kopumā viņam 49 vārti 48 spēlēs. Vēl uz šo trofeju pretendēja arī Marko Verrati (PSG) un Aleksandrs Lakazets (Lionas "Olympique").

Labākā trenera apbalvojumu, protams, pirmoreiz saņēma "Monaco" vadītājs Leonardu Žardims, kura galvenais konkurents bija Lisjēns Favrs no "Nice". Iepriekšējā balsojumā labāko četriniekā iekļuva arī Unajs Emerijs (PSG) un Žoslēns Gurveneks ("Bordeaux"). Labākā jaunā spēlētāja nominācijā uzvarēja galvenais favorīts Kilians Mbapē, kurš šosezon sācis 15 spēles un guvis 14 vārtus. Kandidēja arī viņa komandas biedrs Tomā Lemārs, kā arī Vilans Siprjēns ("Nice") un Adrjēns Rabio (PSG).

Tikmēr labākā vārtsarga balsojumā negaidīti uzvarēja "Monaco" pamatvārtsargs Danijels Subašičs. Kandidēja arī Baptists Renē ("Dijon"), Kevins Traps (PSG) un Antonī Lopešs (Lionas "Olympique"). Savukārt par labāko franču futbolistu ārzemēs tika atzīts "Chelsea" balsta pussargs Ngolo Kantē, kurš apsteidza Antuānu Grīzmanu (Madrides "Atletico"), Karimu Benzemā (Madrides "Real") un Usmanu Dembelē (Dortmundes "Borussia"). Par skaistāko vārtu guvumu tika atzīts Memfisa Depaja (Lionas "Olympique") precīzais sitiens no laukuma centra.

"Ligue 1" sezonas simboliskā izlase: Subašičs ("Monaco") – Sidibē ("Monaco"), Gliks ("Monaco"), T. Silva (PSG), Mendī ("Monaco") – Serī ("Nice"), Verrati (PSG), B. Silva ("Monaco") – Lakazets (Lionas "Olympique"), Kavani (PSG), Mbapē ("Monaco").

Pēdējo piecu gadu laureāti

GadsSpēlētājsKlubsJaunais sp.KlubsVārtsargsKlubsTrenerisKlubs
2017.KavaniPSGMbapēMonacoSubašičsMonacoŽardimsMonaco
2016.IbrahīmovičsPSGDembelēRennesMandandāMarseilleBlānsPSG
2015.LakazetsLyonFekirsLyonMandandāMarseilleBlānsPSG
2014.IbrahīmovičsPSGVerratiPSGSiriguPSGŽirārsLille
2013.IbrahīmovičsPSGTovēnsBastiaSiriguPSGAnčeloti/GaltjēPSG/St.-Etienne

Skaistākais vārtu guvums šosezon

Izmantotie resursi:
Cavani s’oppose à Monaco ! - Union Nationale...