Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Karvalju Ķīnā pievienojas Halkam un Oskaram, Bjelsa tuvojas Lillei

Agris Suveizda

Karvalju Ķīnā pievienojas Halkam un Oskaram, Bjelsa tuvojas Lillei
Rikardu Karvalju
Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais portugāļu centra aizsargs Rikardu Karvalju, kurš iepriekšējā vasarā triumfēja Eiropas čempionāta finālturnīrā, kļuvis par kārtējo pazīstamo futbolistu, kurš karjeru nolēmis turpināt Ķīnā. Superlīgas jaunās sezonas sākums paredzēts 3. martā.

Iepriekšējā sezonā Francijas čempionātā aizvadījis 33 spēles un guvis divus vārtus, Rikardu Karvalju kopš vasaras bija brīvais aģents, taču nu beidzot oficiāli pievienojies Ķīnas Superlīgas trešajam stiprākajam klubam Šanhajas SIPG. Vasarā Andrē Vilaša-Boaša trenētajai vienībai pievienojās Halks, bet šajā ziemā ārzemnieku kontingentu papildināja arī Oskars un uzbeks Odils Ahmedovs. Iepriekš 38 gadus vecais Karvalju pa trim sezonām aizvadīja "Monaco" un Madrides "Real", bet pirms tam spēlēja arī tādos klubos kā "Chelsea" un "Porto".

Ķīnā varētu nokļūt arī franču pussargs Lasanā Diarrā, kurš oficiāli izbeidzis līgumattiecības ar Marseļas "Olympique". Aizvadījis lielisku iepriekšējo sezonu, šosezon Diarrā piedalījies vien 11 spēlēs un savas attieksmes un jauna kluba meklēšanas dēļ izpelnījās lielu fanu nepatiku. 31 gadu vecā balsta pussarga situāciju apgrūtina, ka viņam ir jāsamaksā Maskavas "Lokomotiv" desmit miljonu sods par nekorektu līguma laušanu, tādēļ viņš meklē galvenokārt ienesīgu darījumu.

Bijušais Diarrā treneris Franks Pasī, kurš bija Marseļas "Olympique" trenera asistents, bet pēc treneru atkāpšanās vai atlaišanas vairākkārt bijis pagaidu galvenā trenera amatā, apstiprināts par "Lille" galveno treneri. Šāds notikumu pavērsiens arvien ticamāku padara Marselo Bjelsas atgriešanos Francijā – "Lille" jaunais īpašnieks Žerārs Lopess ar viņu esot panācis neoficiālu vienošanos par stāšanos amatā pēc sezonas beigām. Bjelsam strādājot Marseļā, Pasī bija viņa asistents. Šādam scenārijam gan ir viens būtisks šķērslis – "Lille" šobrīd tabulā ieņem tikai 17. vietu un izkrišanas zonu apsteidz tikai par vienu punktu.

Pamazām no sapņa par zelta medaļām attālinās pirmā apļa čempione "Nice", kas iepriekšējā spēlē izmuka no zaudējuma Rennā (2:2), taču ieņem trešo vietu un no "Monaco" atpaliek par pieciem punktiem. Arvien retāk nākas runāt arī par itāliešu uzbrucēju Mario Balotelli, kurš piedalījies tikai 13 mačos un guvis deviņus vārtus, gripas simptomu dēļ nespēlējot arī Rennā.

Viņu asi kritizēja komandas biedrs Valentēns Eseriks, kurš piektdien sacīja: "Viņam ir vairāk jādomā par komandu [nevis sevi] un vairāk jāstrādā mūsu labā.". Izrāvis neizšķirtu Rennā, Eseriks pēc mača no vārdiem neatkāpās un atkārtoja, ka Balotelli ir lielisks spēlētājs, kura galvenā problēma ir psiholoģija un attieksme: "Manas domas joprojām nav mainījušās – mani vārdi bija godīgi, un es pateicu patiesību. Šādā spēlē viņš mums būtu lieti noderējis. Visi redzam viņu treniņos – redzam, cik labs viņš ir. Godīgi sakot, viņam nemaz nebūtu jābūt mūsu komandā – tik pārāks viņš ir."

Izmantotie resursi:
OFFICIAL: Former Chelsea defender Ricardo...
https://www.om.net/actualites/30384...
Franck Passi, nouvel entraîneur du LOSC | Lille...
Mario Balotelli not making enough effort at...

     [+] [-]

, 2017-02-15 16:02, pirms 7 gadiem
Ķīnas futbola līga var piedāvāt 4 miljardus, kas ir vienā līmenī ar vadošajām Eiropas līgām!
Ja pieņem, ka vietējie saņem mazāk par angļu, spāņu, vācu līgās spēlējošajiem, tad nav brīnums, ka tik daudzi pārceļas uz Ķīnu!