Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Zinedins Zidāns kandidē uz "Monaco" galvenā trenera amatu?

Agris Suveizda

Zinedins Zidāns kandidē uz "Monaco" galvenā trenera amatu?
Zinedins Zidāns un Karlo Ančeloti
Foto: AP/Scanpix

Francijas sporta laikraksts L'Equipe vēsta, ka "Monaco" apsver iespēju par komandas jauno galveno treneri nozīmēt franču futbola leģendu Zinedinu Zidānu.

"Monaco" pašreizējais galvenais treneris ir Klaudio Ranjēri, kurš 2012. gada maijā parakstīja divu gadu līgumu. Pēc šīs sezonas itālieša līgums ar "Monaco" beigsies, un L'Equipe lēš, ka ir ļoti liela iespēja, ka kluba vadība izvēlēsies neturpināt sadarbību ar pieredzējušo speciālistu. Iespējamo kandidātu lokā tiek minēti tādi treneri kā Paulu Bentu (Portugāles izlase), Žorže Žezušs (Lisabonas "Benfica") un Fabio Kapello (Krievijas izlase).

Tomēr starp potenciālajiem variantiem pavīd arī 1998. gada pasaules čempions Zinedins Zidāns, kurš šobrīd ir Madrides "Real" galvenā trenera Karlo Ančeloti asistents. 2010. gada novembrī Zidāns tika apstiprināts par "Real" īpašo padomnieku, 2011. gada jūlijā viņš kļuva par sporta direktoru, bet pēc galvenā trenera maiņas pagājušā gada vasarā kļuva par Ančeloti asistentu. Zidānam nav galvenā trenera pieredzes, tomēr līdzīgā situācijā, uzņemoties attiecīgi "Monaco" un "Bordeaux" vadību, savulaik bija arī kādreizējie Zidāna komandas biedri Didjē Dešāns un Lorāns Blāns.

Ranjēri pirmajā sezonā pie "Monaco" stūres ar 76 punktiem 38 mačos palīdzēja klubam triumfēt "Ligue 2", par sešiem punktiem apsteidzot "Guingamp" un atgriežoties augstākajā sabiedrībā. Šosezon "Monaco" kontā 32 cīņās ir 66 punkti un otrā vieta, par 13 punktiem atpaliekot no PSG un par sešiem punktiem apsteidzot "Lille".

2011. gada decembrī krīzē esošajā "Monaco" notika īpašnieku maiņa. Kluba kontrolpaketi ieguva Monako dzīvojošs krievu miljardieris Dmitrijs Ribolovļevs, kurš savā īpašumā ieguva divas trešdaļas akciju, pārējo daļu atstājot Monako firstistei. Piecu transfēru periodu laikā "Monaco" Ribolovļeva vadībā jaunu spēlētāju iegādē ir iztērējusi aptuveni 220 miljonus eiro.

Tikmēr cits Francijas klubs Marseļas "Olympique" beidzot ir ļoti tuvu jauna galvenā trenera paziņošanai. Iepriekšējā nedēļā Francijā ieradās pazīstamais argentīniešu speciālists Marselo Bjelsa, kuram iepriekšējā vasarā beidzās līgums ar Bilbao "Athletic". Bjelsa esot pieprasījis, lai viņam tiktu dotas pilnīga vara arī transfēru sakarā, un pārrunas starp abām pusēm ir iegājušas finiša taisnē.

Marseļas "Olympique" ar 48 punktiem Francijas čempionātā ieņem sesto vietu. Pagājušā gada decembrī darbu zaudēja "Olympique" galvenais treneris Elijs Bops, un kopš tā laika pagaidu galvenā trenera funkcijas pilda sporta direktors Žozē Anigo.

Izmantotie resursi:
Le sport à la Une. L'information sportive en...

  +1 [+] [-]

, 2014-04-10 18:45, pirms 10 gadiem
Manuprāt, vēl mazliet par agru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-04-10 19:18, pirms 10 gadiem
Mācīs pretiniekus bakstīt ar galvu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-10 20:35, pirms 10 gadiem
Ko tad Ranjeeri taadu buutu noziedzies. Prieksh nopietnas ciinjas ar PSG sastaavs veel par iisu, augstaak taapat neuzleekt par 2.v. lai tik straadaa.

     [+] [-]

, 2014-04-10 21:38, pirms 10 gadiem
march_2k rakstīja: Ko tad Ranjeeri taadu buutu noziedzies. Prieksh nopietnas ciinjas ar PSG sastaavs veel par iisu, augstaak taapat neuzleekt par 2.v. lai tik straadaa.
Pilnībā piekrītu, ja nemaldos pat PSG pirmajā sezonā pēc pārņemšanas arī čempi vēl nepacēla, un Ranjēri, godam sezonas sākumā parīziešiem lika pasvīst līgā. Pie tam Zizū, vēl kā galvenajam īsti pieredze nav. Protams, var cerēt uz vēl vienu Gvardiolu vai Mouriņju, bet kāpēc aizstāt pieredzējušu un sevi pierādījušu treneri?