Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Portugālis Žardims kļūst par "Monaco" galveno treneri

Agris Suveizda

Portugālis Žardims kļūst par "Monaco" galveno treneri
Leonardu Žardims
Foto: AFP/Scanpix

Futbola klubs "Monaco" savā mājaslapā paziņoja, ka par tā jauno galveno treneri kļūs Leonardu Žardims, ar kuru sadarbība noslēgta uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu. 39 gadus vecais portugālis iepriekš trenēja Lisabonas "Sporting".

"Esmu ļoti priecīgs strādāt "Monaco", jo tas ir liels klubs. Pilnībā ticu tā projektam dun domāju, ka šis sastāvs var aiziet tālu," teica Leonardu Žardims. ""Monaco" ir komanda ar meistarīgiem spēlētājiem, tajā ir daudz jaunu un talantīgu spēlētāju. Darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu viņiem progresēt. Pirmā lieta, kas man būs jādara, būs jāsāk mācīties runāt franciski. Pēdējo dienu laikā man ir bijušas mācībstundas, tas ir jautājums par cieņu pret faniem un "Ligue 1" cilvēkiem."

"Viņš ir treneris, kurš visos iepriekšējos klubos ir sasniedzis teicamus rezultātus. Viņam ir spēcīga motivācija, un viņš ir daļa no jaunās treneru paaudzes, kas nāk ar jaunu dinamiku. Viņš ir ambiciozs, tāpat kā mēs," teica kluba viceprezidents Vadims Vasiļjevs. "Viņš atbilst tieši tādam profilam, kādu esam izveidojuši. Nekavējoties bijām pārliecināti, ka Leonardu Žardims ir cilvēks, kuram jāturpina vadīt mūsu projektu. Esam priecīgi, ka varēsim strādāt kopā ar viņu.

Nepilnus 40 gadus vecais Žardims trenera karjeru sāka jau 27 gadu vecumā, strādājot pēc spēka trešajā Portugāles līgā. 2008. gadā viņš pievienojās citam trešās līgas klubam "Chaves", izcīnot komandai ceļazīmi līgu augstāk, bet pats pārceļoties uz citu otrās līgas vienību "Beira Mar". Tās vadībā Žardims triumfēja otrajā līgā, taču savā debijas sezonā spēcīgākajā divīzijā februārī atkāpās no amata. "Beira Mar" gan izcīnīja 13. vietu 16 komandu konkurencē un noturējās līgā.

Nākamajā sezonā Žardims pārņēma vienu no spēcīgākajiem Portugāles klubiem "Braga", izcīnot bronzas godalgas, tomēr nepaliekot komandā. 2012. gadā viņš pievienojās Pirejas "Olympiakos", bet janvārī, komandai esot pārliecinošā Grieķijas čempionāta vadībā, tika atlaists. Aizvadītajā sezonā Žardims aizveda Lisabonas "Sporting" līdz vicečempiones titulam. "Monaco" iepriekšējā sezonā izcīnīja otro vietu un kvalificējās UEFA Čempionu līgas grupu turnīram. Kluba vadība izlēma neturpināt sadarbību ar Klaudio Ranjēri.

Izmantotie resursi:
Leonardo Jardim joins AS Monaco | News | AS...