Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Van Mārveiks: "Ja būtu uzvarējuši dāņus, mums būtu pavisam citāda komanda"

Andrejs Siliņš

Van Mārveiks: "Ja būtu uzvarējuši dāņus, mums būtu pavisam citāda komanda"
Bērts van Mārveiks un Paulu Bentu
Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Bērts van Mārveiks pēc izstāšanās no "Euro 2012" atzina, ka problēmas komandā sākušās jau pēc zaudējuma pirmajā turnīra spēlē Dānijai. Portugāles treneris Paulu Bentu tikmēr izteica komplimentus savai komandai par lieliski aizvadīto spēli, taču atzina - ceturtdaļfināls nebūs viegls.

"Esmu lepns par to, ko paveicām kā komanda un apmierināts par to, ka esam veiksmīgi sasnieguši mērķi," pēc panākuma pār nīderlandiešiem priecīgs bija Portugāles izlases galvenais treneris Paulu Bentu. "Izdarījām to spīdoši, pateicoties vienotībai, ar kādu esam devušies laukumā šajos trīs mačos. Jau iepriekš tas ir teikts - mums ir konkrēts spēles stils, identitāte un noteiktas idejas. Spēlētāji izdarīja to, ko lūdzām viņiem darīt."

"Ja neskaita pirmās 12 minūtes, šī bija mūsu labākā spēle turnīrā līdz šim. Esam bijuši uzticīgi savam komandas garam, un par to esmu lepns," ar komplimentiem savai komandai neskopojās treneris. "Nepretendējam uz favorītu statusu [ceturtdaļfinālā pret Čehiju], un tā nebūs viegla cīņa. Mums jāturpina uzturēt darba kvalitāte, kāda tā bijusi līdz šim. Varbūt tad varam sasniegt pat pusfinālu. Darba vēl ir daudz, bet esmu lepns, ka tikām ārā no grupas ar Pasaules kausa finālistiem un trešās vietas ieguvējiem."

"Pirms spēles teicu puišiem, ka šī ir īpaša situācija," pēc mača sacīja Nīderlandes galvenais treneris Bērts van Mārveiks. "Ja tas būtu fināls, neizšķirts būtu OK, jo tad spēle var turpināties papildlaikā un pēcspēles sitienos. Bet tagad zinājām - mums der tikai uzvara ar divu vārtu pārsvaru, tāpēc bija jāriskē. Sākumā tas izdevās, vēlāk - vairs ne. Esam sarūgtināti, šī nebija laba spēle, un es esmu par to atbildīgs."

"Šī bija praktiski tā pati komanda [kas sasniedza Pasaules kausa finālu], izņemot vien dažas pozīcijas. Mēģinājām padarīt komandu nedaudz jaunāku un ātrāku. Zināju, ka vēlreiz izdarīt to, ko pirms diviem gadiem, nebūs viegli. To varēja paveikt ar gūtiem vārtiem. Nonācām iedzinējos, un spēlētāji, kuri parasti var izšķirt spēles gaitu, šoreiz, viena vai otra iemesla dēļ, savu līmeni nesasniedza. Pēc zaudējuma Dānijai sākās nedrošība. Ja mēs būtu uzvarējuši pirmo spēli, mums būtu pavisam citāda komanda."

Izmantotie resursi:
UEFA EURO – UEFA.com

  +5 [+] [-]

, 2012-06-18 08:42, pirms 12 gadiem
man likās, ka nīderlandes spēlētāji vienkārši nezināja kā spēlēt kopā. bumbojās laukumā vidū, bet ko darīt nezin. kura vaina? pieļauju, ka trenera

  +2 [+] [-]

, 2012-06-18 08:57, pirms 12 gadiem
Dāņi vai nedāņi, tas nemaina faktu ,ka bija priekšā vēl divas spēles, un katrā ir jācīnās neskatoties uz iepriekšējo. Izgāzās ? Varbūt jā, un varbūt nē , jo tomēr šī arī bija tā sauktā nāves grupa, bet kur lielākā daļa pat paredzēja Vācijas un Nīderlandes tikšanu tālāk, bet tajā pat laikā Dānijas un Portugāles zobi bija neparedzami, kuri arī diezgan labi parādijās čempionāta gaitā.

  +3 [+] [-]

, 2012-06-18 09:26, pirms 12 gadiem
Ja vecmāmiņai būtu olas, vecmāmiņa būtu vectētiņš!

  +2 [+] [-]

, 2012-06-18 09:31, pirms 12 gadiem
Kā būtu,ja būtu...

  +2 [+] [-]

, 2012-06-18 09:59, pirms 12 gadiem
Ja tantei būtu riteņi, tad viņa būtu trolejbūss.. ir tād teiciens Latvijā.
Iesist 2 vārtus 3jās spēlēs ar tādu sastāvu, nu to ir jāmāk noorganizēt.
Treneris pilnībā izgāzās.

  +3 [+] [-]

, 2012-06-18 10:18, pirms 12 gadiem
Nesaprotu kā Holande ar tādu sastāvu var spēlēt tik neskatāmu, pretīgu futbolu. Prieks par viņu izgāšanos.

     [+] [-]

, 2012-06-18 10:37, pirms 12 gadiem
nesaprotama attaisnosanas. spele ka süli
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-18 13:33, pirms 12 gadiem
Pelnīta izgāšanās!

     [+] [-]

, 2012-06-19 00:12, pirms 12 gadiem
čehi no 4:1 spēja gūt divas uzvaras un būt grupas līderis