Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Poļi karsē atmosfēru (Polija - Čehija, tiešraide galā)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Poļi karsē atmosfēru (Polija - Čehija, tiešraide galā)
Divi no komandas līderiem Roberts Levandovskis un Lukašs Piščeks
Foto: AFP/Scanpix

Šodien esmu ieradies uz savu piekto, vienlaikus pirmspēdējo, "Euro2012" spēli - Polija pret Čehiju. Gaidāms kaut kas fantasisks!

Izbraucu no Poznaņas, kur vēroju Itālijas un Horvātijas (1:1) spēli aizvakar, plkst.9:30 un divarpus stundu laikā 165 kilometri pievarēti, vilciens brīžiem traucās 120 km/h. Tā kā iznāca maz gulētu stundu, cerēju nosnaust vilcienā. Kā tad... poļu fani, kas devās uz Vroclavu, jau rīta agrumā pieskandināja vilcienu ar dziesmām, saukļiem, bungu rīboņu. Droši saku, ka vilcienā ko tādu piedzīvoju pirmo reizi. Pagulēt neļāva ne vien poļu fani (viņi ir malači!), bet arī lielais karstums - ārā 25 grādi, bet vilcienā ar visu vēdināšanu 34 grādi.

Vroclavai ticis liels jo liels gods - uzņemt svarīgāko "Euro2012" mājinieces Polijas spēli. Pret kaimiņiem čehiem. Vroclavā ir 633 tūkstoši iedzīvotāju un ir ceturtā lielākā pilsēta Polijā aiz Varšavas, Krakovas un Lodzas. Kas interesanti, tad Krakova un Lodza palikušas bez "Euro2012", kamēr par saimnieču statusu priecājas 4.-6. lielākās pilsētas Vroclava, Poznaņa un Gdaņska ar saviem 459 tūkstošiem iedzīvotāju.

Šobrīd Polijā ir plkst.13:00 un līdz spēlei vēl ir gandrīz astoņas stundas. Laika gaitā šo materiālu papildināšu ar informāciju par atmosfēru pilsētā un citām saistošām lietām. Atgādinu, ka šovakar Polijai pret Čehiju vajag uzvaru un 1/4 fināls (visdrīzāk pret nemīlēto Vāciju) būs rokās. Čehiem der neizšķirts, ja vien grieķi pēkšņi nepārspēj krievus. Ja Zeva valstība tomēr uzvar, tad arī Čehijai nepieciešama uzvara. Tāpat atgādinu, ka 3. kārtā spēles notiek vienlaicīgi, lai nenotiktu ļaunprātīga rēķināšana - atliek paļauties tikai uz sevi!

15:14 Vroclavā ir ārprātīgi karsts, visiem ir grūti. Taču spēli gan jau tas neietekmēs, jo sākas vēlu - plkst.20:45 pēc vietējā laika.

16:00 Izskatās, ka šodien no Vroclavas būs arī video, kas iekļaus pāris intervijas.

17:45 Karstums tikai pieņemas spēkā... Pie stadiona patiesībā ir visai kluss, fani, visticamāk, iesildās pilsētā atpūtas vietās un bāros. Aprunājos ar pāris čehu faniem - viņiem ar angļu valodu ir vēl krietni sliktāk nekā man... Poļi šai ziņā ir milzu soli priekšā.

18:00 Diemžēl mediju zonā atkal problēmas ar "wifi", kā rezultātā video kavējas. Atbildīgie cilveki apgalvo, ka pie tā tiek strādāts - spēles dienā...

18:33 Poļu treneris Smuda uz jautājumu, vai viņa komanda metīsies uzbrukumā, atbildējis: "Nē, nemetīsimies pa galvu, pa kaklu uzbrukumā. Itālija nekad tā nedara, bet vai tas viņiem liedzis gūt uzvaras?"

18:37 Tāpat Smuda atzinis, ka šī vakara mačs pret Čehiju viņam būs nozīmīgākais dzīvē. Starp citu, bija runas, ka poļiem nevarēs palīdzēt uzreiz trīs spēlētāji, tai skaitā franču (naturalizētais) aizsargs Perkiss, tomēr tā nav izrādījusies taisnība - visi ir gatavi.

19:15 Fanu zonā ir ap 15 tūkstošiem līdzjutēju. Savukārt pie stadiona kā allaž uzdarbojas biļešu spekulanti un seju krāsotāji.

19:19 Kā vēsta poļu portāli, tad katrs pienākošais vilciens no dažādām pilsētām atved futbola fanu barus, kas skaļi dzied savas dziesmas.

19:46 Pie stadiona kļūst pavisam skaļš. Dominē, protams, mājinieki poļi. Līdz spēlei divas stundas.

20:25 Aizvien skaļāks un skaļāks, fanu rindas dodas stadiona virzienā. Saule un svelme beidzot nozudusi un elpot kļuvis vieglāk. Jācer, tas palīdzēs ne tikai skatītājiem, bet arī futbolistiem.

20:39 Rosickis tomēr nav pilnībā gatavs spēlēt un ir atstāts rezervē. Visādā citādā ziņā sākumsastāvi ir bez pāŗsteigumiem. Mazliet vairāk nekā stunda līdz mačam.

23:30 Čehija līksmo - uzvara ar 1:0 un 1/4 fināls rokās! Kas to būtu domājis, ka čehi A grupā ieņems 1. vietu pēc 1:4 pirmajā mačā?!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-06-16 19:24, pirms 12 gadiem
Aiz Zilupes nemāca angļu val.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-16 19:28, pirms 12 gadiem
POLAND WILL WIN