Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

Mājiniece Polija pret Čehiju tikai pēc uzvaras

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Mājiniece Polija pret Čehiju tikai pēc uzvaras
Roberts Levandovskis
Foto: AFP/Scanpix

Šodien sākas pēdējā kārta 2012. gada Eiropas čempionātā futbolā grupu turnīrā. A grupā viena no turnīra saimniecēm Polija tiksies ar Čehiju. Poļiem pašlaik ir divi punkti, kamēr čehiem par vienu vairāk, tomēr situācija abām līdzīga - uzvara garantēs vietu 1/4 finālā. Čehijai gan vēl var derēt arī neizšķirts. Mača sākums plkst. 21:45 Vroclavā.

Čehija sāka turnīru ar smagu zaudējumu Krievijai (1:4), jau pirmo 25 minūšu laikā ielaižot divus vārtus. Vēlāk gan čehi spēja samazināt starpību līdz minimumam, tomēr beigās ielaida vēl divreiz. Otrajā mačā Čehija ar 2:1 pieveica Grieķiju, abus vārtus gūstot jau pirmo sešu minūšu laikā pēc grieķu nepārliecinošas spēles aizsardzībā. Viena no turnīra saimniecēm Polija čempionāta atklāšanas mačā spēlēja neizšķirti ar Grieķiju – 1:1. Toreiz poļi pirmie izvirzījās vadībā, bet otrajā puslaikā izlaida pārsvaru. Savukārt spēlē pret Krieviju notikumu attīstība bija pretēja – sākumā vadībā izvirzījās krievi, bet tad Jakubs Blaščikovskis ar skaistu sitienu atjaunoja līdzsvaru un arī šajā mačā 1:1.

Čehiem pirms šī mača ir bažas par diviem svarīgiem pamatsastāva spēlētājiem. Tomāšs Rosickis pret grieķiem Ahilejas cīpslas savainojuma dēļ nospēlēja tikai 45 minūtes, un viņa dalība šovakar ir apšaubāma. "Tomāšs ir mūsu "atslēgas" spēlētājs. Viņš vada komandu, iesaistot spēlē arī citus futbolistus, tādēļ ar viņu laukumā komanda spēlē pārliecinošāk. Bez viņa būs grūti," saka čehu galvenais treneris Mihals Bīleks. Tāpat problēmas ir pamatvārtsargam Petram Čeham, kurš gan vēl ceturtdien izteicās, ka spēs iziet laukumā.

"Pret grieķiem mēs aizvadījām ļoti labu pirmo puslaiku. Ja otrā sākumā Grieķija nebūtu panākuši 2:1, tad mēs būtu kontrolējuši spēli līdz pat tās beigām. Otrais puslaiks bija ļoti nervozs, tomēr esam priecīgi par izcīnītājiem trim punktiem," turpina Bīleks. "Pirmajos divos mačos mums ļoti palīdzēja fanu atbalsts – mums līdzi juta gan čehu, gan arī poļu fani. Tagad mums jāspēlē pret Poliju, līdz ar to atbalsts būs vairs tikai no čehu faniem. Centīsimies panākt iespējami labāko rezultātu, jo ļoti labi apzināmies, ka nevaram spēlēt uz neizšķirtu – tas var neatmaksāties," saka Vāclavs Pilaržs, kurš guvis divus no trīs Čehijas izlases vārtiem šajā turnīrā.

Polijas izlasē vairāku futbolistu dalība ir zem jautājuma zīmes (Poļanskis, Dudka, Perkiss), toties pēc viena mača diskvalifikācijas sastāvā atgriezies pret grieķiem noraidītais vārtsargs Vojcehs Ščensnijs, kurš visticamāk ieņems vietu poļu cietoksnī, Pšemislavam Titoņam atgriežoties uz soliņa. Poļu galvenais treneris Francišeks Smuda gan esot izteicies, ka "nav nepieciešams mainīt komandas sastāvu, ja tā nav zaudējusi nevienā spēlē," liekot domāt, ka Titoņs varētu saglabāt savu vietu pamatsastāvā. "Mēs cīnīsimies līdz beigām," saka Jakubs Blaščikovskis. "Mums jātic saviem spēkiem, jāparāda pareizā attieksme un jāpierāda līdzjutējiem, ka esam pelnījuši viņu atbalstu."

"Čehi pirmajā mačā atstāja Krievijai pārāk daudz brīvas vietas," saka Polijas izlases uzbrucējs Roberts Levandovskis. "Krievi iesita pāris ātrus vārtus, pēc tam sāka spēlēt no pretuzbrukumiem un iesita vēl dažus. Pret grieķiem Čehija iesita divus ātrus vārtus un sāka kontrolēt maču. Mēs zinām, ka varam viņus pieveikt un ļoti ceru, ka to arī izdarīsim. Mēs ļoti labi pazīstam viens otru un zinām, ko varam sagaidīt." "Ja nospēlēsim tāpat kā pirmajā puslaikā pret Grieķiju un otrajā pret Krieviju, būsim spējīgi uzvarēt. Mums tas jāizdara, lai sasniegtu pirms turnīra izvirzīto uzdevumu," apņēmības pilns ir aizsargs Lukašs Piščeks.

Šobrīd turnīra tabulā čehiem ir trīs punkti, bet Polijai ir par vienu mazāk. Lai nodrošinātu vietu 1/4 finālā, "visvieglākais" uzdevums ir uzvarēt – tādā gadījumā trīs punktus ieguvusī komanda varēs nepievērst uzmanību otrajam grupas mačam, jo nekas nevarēs tai atņemt vismaz otro vietu. Zaudējums abām izlasēm nozīmēs braukšanu mājās (poļiem gan tā būs visai nosacīta), savukārt neizšķirts var derēt tikai Čehijai. Tādā gadījumā, ja Grieķija uzvar Krieviju, gan var izveidoties situācija, kurā trim komandām būs pa četriem punktiem. Tad būs jāņem vērā vārtu starpība, kurā čehu klupšanas akmens ir pamatīgais 1:4 zaudējums krieviem. Tādēļ Čehijai būtu jācer uz Krievijas zaudējumu ar vismaz sešu vārtu starpību.

Iespējamie pamatsastāvi

Čehija: Čehs, Gebre Selasije, Sivoks, Kadlecs, Limberskis – Hibšmans, Plašils – Jirāčeks, Rosickis (vai Kolāržs), Pilaržs – Barošs
Polija: Ščensnijs, Piščeks, Vasiļevskis, Perkiss, Bēnišs – Dudka – Blaščikovskis, Poļanskis, Muravskis – Obraņjaks - Levandovskis

VKomandaSUNZVārtiP
1.Krievija21105:24
2.Čehija21013:53
3.Polija20202:22
4.Grieķija20112:31

Izmantotie resursi:
Goal.com
UEFA EURO – UEFA.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 11:32, pirms 12 gadiem
žēl, ka šo spēli nerādīs tiešraidē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-06-16 12:19, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: Nesāc vēl raudāt linki netā pa pilno kur skatīties, tas ka nerāda LTV7 nenozīmē ka nerāda neviens cits.

Še tev Прямая онлайн видео спорт трансляция Чехия -...

Прямая трансляция Польша

http://www.sportlemon.tv/c-1.html
nē nu čista es skatīšos uz mazā kompja ekrāna kā kubiciņi skrien pa laukumu man labāk patīk sēdēt uz dīvāna ar aliņu rokā un baudīt futbolu uz normāla izmēra ekrāna.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 12:24, pirms 12 gadiem
Royal rakstīja: žēl, ka šo spēli nerādīs tiešraidē
Es arī būtu labāk vēlējies, lai LTV7 rāda šo spēli, jo šeit intriga ir daudz lielāka. Kaut kā neticu, ka grieķi spēs veikt brīnumu spēlē ar krieviem, bet šeit izredzes ir līdzīgas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 12:29, pirms 12 gadiem
bakerboyz rakstīja: Čehi vinnēs, Grieķi vinnēs ar +2 un tālāk tiks abas šis komandas.
Grieķiem nemaz nevajag +2, pietiks ar parastu uzvaru, bet tāpat neticu, ka tas viņiem izdosies.

     [+] [-]

, 2012-06-16 14:00, pirms 12 gadiem
iepriekš lasīju, ka poļiem ir satraumēti 3 pamatsastāva spēlētāji. Te rakstīts ka problēmu nav. Kam lai tic?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-16 17:25, pirms 12 gadiem
Tiešām vēlējos skatīties šo spēli, bet nē LTV 7 jāizdabā krieviem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja