Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1601, Did:0, useCase: 3

papildināts Širokovs: "Nav iemesla priecāties, jo neuzvarējām"

Krišs Upenieks

Širokovs: "Nav iemesla priecāties, jo neuzvarējām"
Jakubs Blaščikovskis un Romāns Širokovs
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas futbola izlases spēlētāji Romāns Širokovs un Vjačeslavs Malafejevs pēc vakardienas neizšķirta (1:1) pret Poliju pauda neapmierinātību ar mača iznākumu, uzskatot, ka viņiem bija jāuzvar.

Šovakar 2012. gada Eiropas čempionātā futbolā A grupā aizvadītas abas otrā apļa spēles. Pirmajā mačā Čehija, gūstot divus vārtus pašā spēles sākumā, ar 2:1 uzvarēja grieķus, bet vēlajā mačā neizšķirti 1:1 cīnījās mājiniece Polija un Krievijas valstsvienība.

Poļu galvenais treneris Francišeks Smuda pēc mača pauda prieku par komandas parādīto sniegumu: ‘’Esmu priecīgs par spēlētājiem, jo viņi spēlēja pēc spēles plāna no pirmās līdz pēdējai minūtei. Visus taktiskos uzstādījumus, kuri bija sagatavoti uz šo maču, izpildījām uz visiem 100 procentiem. Domāju, ka tikām atalgoti, jo katrs no mums atdeva daudz no sevis šajā mačā. ‘’

Diks Advokāts, Krievijas izlases treneris pēc mača teica, ka pēc viņa domām Krievija spēlēja labāk: ‘’Uzskatu, ka spēlējām labāk, bet tajā pašā laikā bija laba spēle no abu komandu puses. Poļus uz priekšu dzina 40 tūkstoši atbalstītāju, bet tas ir liels pārsvars. Protams, uzvarēt būtu labi, bet diemžēl tas neizdevās. Spēle bija pavisam savādāk nekā pret čehiem. Pretinieki guva brīnišķīgus vārtus. Lai arī bumbu kontrolējām daudz, uzlauzt poļu aizsardzību bija ļoti grūti, jo viņi spēlēja disciplinēti.’’

Kāpēc netika nomainīts manāmi nogurušais Andrejs Aršavins? "Jā, viņš patiešām bija piekusis, taču Aršavinam bija jāpaliek laukumā. Viņš bija mūsu bīstamākais ierocis, tāpēc nevēlējos nomainīt. Uzskatu, ka viņš pārāk maz dabūja bumbu," norādīja Advokāts.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju ar trim vārtiem kļuvis Alans Dzagojevs, taču Advokāts izvairījās viņu izcelt: "Nevēlos runāt par atsevišķiem futbolistiem. Visi zina, ka Dzagojevs ir ļoti talantīgs. Mums šobrīd galvenais ir izkļūt no grupas. Sestdien jāiziet laukumā un jāapliecina tas, ka spējam nospēlēt labi."

Polijas izlases kapteinis Jakubs Blaščikovskis pēc mača sacīja, ka komandai jābūt priecīgai par šo punktu, lai arī nebija tālu līdz uzvarai: ‘’Visa komanda aizvadīja labu spēli. Uz laukumā atstājām daudz spēka. Apmērām uz 90 procentiem izpildījām visus taktiskos uzdevumus, kurus uzstādīja treneris, tāpēc par šajā mačā parādīto varam būt apmierināti. Nedaudz pietrūka, lai uzvarētu, bet arī neizšķirts pret tik lielisku pretinieku ir labs sasniegums.’’ Runājot par gūtajiem vārtiem, futbolists sacīja, ka parasti neizdara sitienus ar kreiso kāju, bet šoreiz būtu grēks neizmantot partnera labo piespēli.

Savā stilā uz neuzvarēto spēli reaģēja krievu pussargs Romāns Širokovs: "Vai mēs kaut ko uzvarējām, lai priecātos? Bijām vadībā ar 1:0, jābūt sarūgtinātiem. Negribu teikt, ka mums nepaveicās. Vienkārši precīzāk jāspēlē un labāk jāizrīkojas ar bumbu pēdējā piespēlē."

Krievijas izlases vārtsargs Vjačeslavs Malafejevs nebūt nebija apmierināts ar izcīnīto punktu, sacīdams, ka bija jānotur uzvara: ‘’Ja skatāmies, kā attīstījās mačs, domāju, ka zaudējām divus punktus. Varējām noturēt uzvaru un panākt sev labvēlīgu situāciju grupu turnīra sakarā. Jāatzīst, ka poļi asāk darbojās uzbrukuma noslēdzošajā stadijā, tāpēc varēja likties, ka Polija varēja cerēt uz ko vairāk šajā mačā. Bet atkārtošos – vajadzēja noturēt rezultātu un noņemt visus jautājumus. Bija ļoti grūti spēlēt šādā atmosfērā, un pretinieks spēlēja diezgan precīzi un disciplinēti. Mums neizdevās tādi pretuzbrukumi kā mača ar grieķiem.’’

Jau vēstījām, ka pirms Polijas un Krievijas spēles notika sadursmes starp abu komandu faniem. Vairāki līdzjutēji guvuši ievainojumus. Krievijas komandas vadība paziņojusi, ka noskaidros informācija par to, vai bojā gājis viens no krievu faniem.

16. jūnijā Grieķija spēlēs ar Krieviju, bet Polija tiksies ar čehiem.

Izmantotie resursi:
Goal.com
Sky Sports | Sport News
Спорт-Экспресс. Новости футбола, чемпионаты...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-06-13 03:43, pirms 12 gadiem
Mums neizdevās tādi pretuzbrukumi kā mača ar grieķiem? Laikam bija domāts ar čehiem, ne?

  +2 [+] [-]

, 2012-06-13 05:39, pirms 12 gadiem
Spēle bija laba,un krievi jau vairāk kontrolēja bumbu un krieviem bija parsvārs.Bet jā tā tad šīs rezultāts godīgs pret abam komandam.

  +1 [+] [-]

, 2012-06-13 07:28, pirms 12 gadiem
Domāju,ka rezultāts taisnīgs.Varbūt spēles gaitā Krievijas izlase bija nedaudz labāka,tomēr poļi ar savu cīņas sparu un neatlaidību zaudējumu nu nekādi nebija pelnījuši.Un ja salīdzina gūtos vārtus,tad šeit nu poļu iesistie bija super, bet krievu pussargs sitot bumbai ar galvu ,izskatījās ,ka trāpīja ar plecu.Tiesa ,nav svarīgi kā ,galvenais, lai bumba šķērso vārtu līniju.Pēdējā kārtā šajā grupā var gadīties visadi brīnumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja