Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E un F grupa: Anglijas un Francijas čempionu cīņa Londonā

Agris Suveizda

E un F grupa: Anglijas un Francijas čempionu cīņa Londonā
"Chelsea" futbolisti Nikolā Anelkā un Maiks Esjēns
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrajā kārtā Londonas "Chelsea" šovakar savā laukumā uzņems Marseļas "Olympique", bet otrā F grupas mačā Maskavas "Spartak" tiksies ar Slovākijas "Žilina". Tikmēr E grupā Bāzelē savā starpā tiksies vietējā "Basel" un Minhenes "Bayern", bet Itālijas "Roma" uzņems Rumānijas "Cluj".

Savainojumu māktais "Bayern" viesosies Bāzelē

Bāzelē savā starpā tiksies Šveices un Vācijas čempiones – "Basel" un Minhenes "Bayern". "Bayern", kas iepriekšējā sezonā Čempionu līgā aizkļuva līdz pat finālam, protams, grupu turnīram kvalificējās automātiski, toties šveiciešiem pa ceļam divu spēļu summā nācās pieveikt Ungārijas "Debreceni" un Moldovas "Sheriff", kuru jau kādu laiku pārstāv Edgars Gauračs.

Grupu turnīru abas komandas uzsāka atšķirīgi. "Bayern" savā laukumā potenciālo kvarteta favorītu duelī ar 2:0 apspēlēja Itālijas "Roma", toties "Basel" izbraukumā ar 1:2 piekāpās Rumānijas "Cluj". "Basel" kopš tā laika Šveices Superlīgā aizvadījusi divas spēles, tiekoties ar diviem Cīrihes klubiem – "Grasshoppers" (2:2) un "Zurich" (4:1). Savukārt "Bayern" pēdējo trīs maču laikā ieguvis tikai četrus punktus – neizšķirts pret "Koln" (0:0), uzvara pār "Hoffenheim", kā arī zaudējums "Mainz" (1:2).

Mājiniekiem vienīgais iztrūkstošais spēlētājs ir kamerūniešu uzbrucējs Žaks Zuā, toties "Bayern" problēmas ir daudz nopietnākas – spēlēt nevarēs tādi futbolisti kā Arjens Robens, Franks Riberī, kā arī Djēgo Kontento. Interesanti, ka "Basel" galvenais treneris Torstens Finks savā karjerā kā spēlētājs sešus gadus pārstāvējis "Bayern", izejot laukumā arī tik nelaimīgajā Čempionu līgas finālā pret "Manchester United" (1:2).

"Roma" lūkos atgriezties uz uzvaru takas

Otrā E grupas mačā viens no spēcīgākajiem Itālijas klubiem "Roma" savā laukumā uzņems Rumānijas "Cluj". Abas komandas vieno tas, ka tās ne pārāk veiksmīgi spēlē vietējos čempionātos. "Roma" piecās kārtās "A Sērijā" izcīnījusi piecus punktus un 20 komandu konkurencē ieņem tikai 18.vietu (tiesa, līdz līderei Milānas "Inter" ir tikai pieci punkti). Savukārt "Cluj" Rumānijā deviņos mačos ieguvis deviņus punktus un ierindojas 14.vietā, kas kā pirmā ļauj palikt augstākajā divīzijā.

Iepriekšējā sezonā abas komandas meistarību slīpēja UEFA Eiropas līgā. "Roma" savā apakšgrupā spēja apsteigt gan "Fulham", gan "Basel", gan Sofijas "CSKA", kvartetā ieņemot pirmo vietu. Savukārt "Cluj" sešās spēlēs izcīnīja tikai vienu uzvaru un palika aiz "PSV Eindhoven", Prāgas "Sparta" un Dānijas "Kobenhavn". Eiropas līgas 1/32 finālā "Roma" divu spēļu summā ar 4:6 piekāpās Atēnu "Panathinaikos". Gan "Roma", gan "Cluj" ir pa vienam kritušajam - attiecīgi vārtsargs Žuliu Seržiu un Gabriels Murešans. Jāpiebilst, ka abi klubi Romā savā starpā tikās jau pirms diviem gadiem, un toreiz ar 2:1 uzvarēja "Cluj".

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern11002:03
2.Cluj11002:13
3.Basel10011:20
4.Roma10010:20

Skolnieks Dešāms pret skolotāju Ančeloti

Grupu turnīra pirmajā kārtā Londonas "Chelsea" izbraukumā viegli izrēķinājās ar Slovākijas "Žilina" (4:1), toties Marseļas "Olympique" savā laukumā tik labi vis neklājās. Francijas čempionei pret Maskavas "Spartak" piederēja izteikts pārsvars, otrajā puslaikā mājinieki dominēja, tomēr spēles beigu daļā uzvaru izrāva viesi (0:1).

Turpretī pēc cīņas Čempionu līgā abu klubu sekmes ir atšķirīgas. "Chelsea" vispirms ar 4:0 viegli pieveica "Blackpool", toties tad sekoja divi zaudējumi – "Carling Cup" ietvaros pret "Newcastle" (3:4) un Premjerlīgā pret "Manchester City" (0:1). Neveiksme pret ambiciozo Mančestras klubu londoniešiem bija pirmais zaudējums Premjerlīgā šosezon. Savukārt Marseļas "Olympique" pamazām rāpjas ārā no bedres un uzlabo sniegumu – klupienam pret "Spartak" sekoja uzvara pret "Arles-Avignon" (3:0) un "Sochaux" (2:1). "Chelsea" Premjerlīgā pēc sešām kārtām atrodas pirmajā vietā, toties marseļieši Francijā ar 11 (no 21) punktiem ierindojas sestajā pozīcijā.

Mājiniekiem diskvalifikācijas dēļ joprojām nevarēs palīdzēt uzbrukuma līderis Didjē Drogbā, kurš uz "Chelsea" pārcēlās tieši no Marseļas, bet savainojuma dēļ malā paliks arī Salomons Kalū, Josi Benajuns un, kas vissāpīgāk londoniešiem, Franks Lampards. Tā kā ierindā beidzot atgriezušies Suleimans Diavara un Loiks Remī, francūži šovakar varēs spēlēt labākajā sastāvā. Īpaša šī tikšanās noteikti būs viesu galvenajam trenerim Didjē Dešāmam, kurš savulaik vienu sezonu pavadīja "Chelsea" rindās, kā arī aptuveni pusgadu "Juventus" spēlēja Karlo Ančeloti ("Chelsea" tagadējais treneris) vadībā.

"Spartak" lūkos nostiprināt savas pozīcijas

Savukārt F kvarteta atlikušajā cīņā Krievijas vicečempione Maskavas "Spartak" savā laukumā uzņems Slovākijas spēcīgāko klubu "Žilina", kuru pārstāv bijušais skontietis Jozefs Pjačeks. Pirmajā mačā "Žilina" pret krietni bagātāko "Chelsea" sāka apņēmīgi, taču atdūrās realitātē – 1:4, savukārt "Spartak" spēlētāji par iznākumu Marseļā varēja būt ļoti apmierināti.

Tomēr vietējā čempionātā "Spartak" tik labi nesokas. Ar 21 spēlē iegūtiem 33 punktiem "Spartak" ierindojas vien sestajā vietā, līdz ar to Maskavas klubs riskē nākamsezon palikt bez Eirokausiem. Līdz līdervienībai "Zenit" spartakiešiem ir kā līdz Mēnesim – 17 punkti, turklāt "Zenit" ir spēle rezervē. Savukārt "Žilina" pēc aizvadītām 10 kārtām atrodas Slovākijas līgas vadībā, tiesa, tikpat punktu (20) ir arī "Senica" komandai. 10 mačos "Žilina" nav zaudējusi ne reizi.

"Spartak" galvenajam trenerim Valerijam Karpinam šovakar nāksies iztikt bez Ņikitas Baženova un Kirila Kombarova. No savainojuma atguvušies Nikola Drinčičs un Nikolass Pareha, taču gatavs spēlei acīmredzot būs tikai argentīniešu aizsargs Pareha. "Žilina" čehu trenera Pavela Hapela rīcībā ir visi futbolisti.

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Chelsea11004:13
2.Spartak11001:03
3.Marseille10010:10
4.Žilina10011:40

Izmantotie resursi:
Goal.com
UEFA.com - Union of European Football Associations

Vai "Chelsea" uzvarēs Marseļas "Olympique"?

  • 124

  • 49


Slēpts komentārs: Henrik_ Zetterberg

  -2 [+] [-]

, 2010-09-28 09:30, pirms 14 gadiem
Kā vienmēr PAR BAYERN

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 12:23, pirms 14 gadiem
Henrik_ Zetterberg rakstīja: domaju ka Chelsea un Maskavas spartaks bez problemām tiks gala, bet Roma un Minhenes klubi pec tā kā spēlē pagaidam gan varētu kadus parsteigumus veikt- ničš vai zaudējums!
Chelsea joprojām ir DSQ Drogbam un trauma Lempardam, tā kā ar Marseļu viegli nebūs, visdrīzāk ar minimālu pārsvaru.
Un diez vai rumāņi vai šveicieši būs tie, kas sagādās problēmas Roma un Bayern..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-28 15:33, pirms 14 gadiem
Jauki ka tv6 rādis, noteikti bus aizraujoša cīņa

  +2 [+] [-]

, 2010-09-28 16:10, pirms 14 gadiem
chelsea 4-0 uzvarēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-09-28 18:33, pirms 14 gadiem
Kā vienmēr ceru uz interesantu spēli pa Tv6

     [+] [-]

, 2010-09-28 18:50, pirms 14 gadiem
Marsela dabus pa dirsu .. Zel ka neredzesu Lampardu

     [+] [-]

, 2010-09-28 20:31, pirms 14 gadiem
Oi Oi Oi... :/
Gaidāma spraiga cīņa , jo Drogbā un Lampards nespēlēs...
Žēl , tiešām žēl.

     [+] [-]

, 2010-09-28 20:31, pirms 14 gadiem
bet nu es saku 3:0.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-09-28 20:42, pirms 14 gadiem
COME ON BLUES!

     [+] [-]

, 2010-09-28 21:59, pirms 14 gadiem
Priecājāties SPARTAČI! TIKAI NAUDA un LEĢIONĀRI jums taisa uzvaras. Bet paši esat MJASO (gaļa) -diemžēl PUVUSI ar LIELU šovinismu smaku!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 22:00, pirms 14 gadiem
kur neta var redzet speli video tiesraide??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-09-28 23:02, pirms 14 gadiem
Bavaria izlidzina-1-1