Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: "Rubin" mājās uzvar "Kobenhavn" un saglabā cerības uz 1/8 finālu

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

D grupa: "Rubin" mājās uzvar "Kobenhavn" un saglabā cerības uz 1/8 finālu
Vārtu guvējs Kristians Noboa (vidū)
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas D grupas agrajā mačā Kazaņā vietējais "Rubin" ar 1:0 pieveica dāņu "Kobenhavn", vienīgos vārtus gūstot ar 11 metru soda sitienu pirmā puslaika izskaņā. Iegūtie trīs punkti Kazaņas klubam ļauj saglabāt cerības uz iekļūšanu nākamajā kārtā.

Uzvarot šovakar, "Kobenhavn" bija iespēja vēl pirms pēdējās kārtas mačiem nodrošināt sev vietu nākamajā kārtā. Tiesa, uzdevums nebija no vieglajiem – viesos bija jāspēlē ar sīksto Kazaņas "Rubin", kas līdz šim bija spējusi apturēt arī "Barcelona" (1:1), piedzīvojot tikai vienu zaudējumu četrās spēles. Starp citu, pēc uefa.com datiem, mača norises laikā Kazaņā bija tikai 0 grādu pēc Celsija.

Mājinieki mača sākumā bija aktīvāki, pāris reizes nokļūstot Kopenhāgenas vārtu tuvumā, taču pretinieki veiksmīgi atvairīja šos uzbrukumus. "Kobenhavn" kontā pirmajās minūtēs bija Bolanjosa sitiens no izdevīgas pozīcijas soda laukumā – pa bumbu trāpīt īsti neizdevās, un tā lidoja pamatīgi pāri. "Rubin" pie iespējām iespēlēt bumbu soda laukumā tika biežāk, taču tās bija neprecīzas. Labs moments izveidojās pēc Korņiļenko individuāla gājiena, kad viņš tika līdz labai pozīcijas pretī vārtiem, taču sitiens nesanāca. Kazaņas 8. numurs pāris minūtes vēlāk mēģināja trāpīt vēlreiz jau no lielāka attāluma, taču iznākums līdzīgs. "Rubin" bija pārsvars, un pašās puslaika beigās viņi to arī apliecināja ar vārtu guvumu – visai strīdīgu 11 metru soda sitienu realizēja Noboa. 1:0.

Otrā puslaika sākumā labs uzbrukums sanāca viesiem, kuru ar sitienu noslēdza Pospehs, taču "Rubin" vārtsargs Rižikovs spēja bumbu atvairīt. Pēc sekojošās stūra sitiena viņam nācās iesaistīties spēlē vēlreiz. Interesanti, ka tie bija pirmie divi Kopenhāgenas kluba sitieni vārtu taisnstūrī šajā mačā. Mājinieku uzbrukumi tikmēr bija retums – šajā puslaikā pārsvars bija "Kobenhavn" pusē. Tiesa, viņi to izmantot īsti neprata, pieļaujot daudz kļūdu piespēlēs, kā arī izniekojot tos retos momentus, pie kuriem tika – piemēram, soda sitiens no izdevīgas pozīcijas tika raidīts "Rubin" futbolistu sieniņā. Apmēram 15 minūtes līdz mača beigām viens uzbrukums tomēr tika izspēlēts diezgan veiksmīgi, un mājiniekiem paveicās – pēc Ndojes sitiena bumba trāpīja pa pārliktni. Gandrīz zaudējuši vārtus, Kazaņas futbolisti pamodās un izveidoja pāris labus pretuzbrukumus. Tomēr viesi tos apturēja, un līdz mača beigām izdarīja pamatīgu spiedienu, kas kompensācijas laika beigās varēja vainagoties ar vārtu guvumu, taču Zohoras sitienu atvairīja Rižikovs, un "Rubin" tika pie trim punktiem. Tagad viņi no saviem šī vakara pretiniekiem atpaliek tikai par vienu, saglabājot cerības iekļūt 1/8 finālā.

UEFA Čempionu līga, D grupa

Kazaņas "Rubin" – "Kobenhavn" 1:0 (1:0)
Vārti: Noboa 45'+2

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona42209:38
2.Kobenhavn52124:47
3.Rubin51312:26
4.Panathinaikos40221:72

6. kārtas mači 7. decembrī

"Barcelona" – Kazaņas "Rubin"
"Kobenhavn" – Atēnu "Panathinaikos"

Izmantotie resursi:
UEFA.com - The official website for European...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-24 23:24, pirms 13 gadiem
Rubin varēs droši Eiropas līgas pirmajā kārtā izkrist.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-25 01:28, pirms 13 gadiem
Ceru, ka Barsa tikpat pārliecinoši uzvarēs arī pēdējā kārtā un tālāk tiks arī dāņi - viņi to pelnījuši! Turklāt viņi paši var noņemt visus jautājumus - atliek pēdējā kārtā vinnēt Panathinaikos, un tad pie jebkura otra mača iznākuma vārti uz nākamo posmu vaļā!