Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Dinaburg" zaudē arī savā laukumā

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

"Dinaburg" zaudē arī savā laukumā
Tamazs Pertija
Foto: Barak Pessah

Šovakar UEFA Eiropas līgas 2. kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē Daugavpilī vietējā "Dinaburg" ar 0:1 piekāpās Izraēlas vienībai "Bnei Yehuda", tādējādi kapitulējot divu spēļu summā ar 0:5 un izstājoties no Eirokausiem šosezon.

Maču Daugavpilī, neskatoties uz pirmajā spēlē izbraukumā piedzīvotās sakāves ar 0:4, klātienē vēroja aptuveni 600 skatītāju. Gan līdzjutējiem, gan pašiem "Dinaburg" treneriem un spēlētājiem jau pirms spēles bija skaidrs, ka uzvarēt divu spēļu summā nav reāli, tomēr kaut vai neizšķirts šodien Latvijai dotu vērtīgus punktus kopējā klubu ieskaitē UEFA rangā.

Maču aktīvāk iesāka viesi no Izraēlas, un jau pirmajās desmit minūtēs divreiz meistarību nācās demonstrēt Vadimam Fjodorovam, kurš atvairīja Atara un Galvana no asa leņķa raidītos sitienus. Spēles turpinājumā iniciatīvu pārliecinoši pārņēma "Dinaburg". Pēc stūra sitiena puslaika vidusdaļā vārtu tukšajā stūrī ar galvu netrāpīja Jurijs Sokolovs (uzsita virsū pretinieku vārtsargam), bet pāris minūtes vēlāk Ritus Krjauklis neizmantoja vēl vienu iespēju iesist pustukšos vārtos. Tomēr vislabāko momentu garām palaida Valērijs Afanasjevs, kurš laukuma vidusdaļā pārķēra bumbu, apspēlēja viesu aizsargus, taču itin vienkāršā pozīcijā nepārcēla bumbu pēdējam šķērslim - Izraēlas kluba vārtsargam.

Uzreiz pēc tam pretuzbrukumā "Bnei Yehuda" mūsējos sodīja par momentu izšķērdēšanu - pēc Balduta piespēles pretinieku uzbrukuma līderis Atars eleganti guva vārtus, panākot 1:0. Mača turpinājums gan vairs nebija tik interesants - spēle kļuva vienmuļa, līdzjutēju atbalsts noplaka, bet no "Dinaburg" iepriekšējās iniciatīvas vairs ne miņas. Pēc pirmā puslaika 0:1.

Otrais puslaiks sākās tāpat kā beidzās pirmais - neinteresanta spēle. Tomēr būtiskākā atšķirība bija tā, ka iniciatīva piederēja viesiem - "Dinaburg", kā izskatījās, negribēja spēlēt, neprecīzi izpildīja piespēles utt., kamēr "Bnei Yehuda" mierīgi saspēlējās un drīz vien varēja gūt otros vārtus - uz maiņu iznākušais Imsess netrāpīja jau tukšos daugavpiliešu vārtos, par ko ļoti pārdzīvoja. Mača galotnē laba iespēja panākt izlīdzinājumu radās mājiniekiem, tomēr pēc Sokolova centrējuma Kovaļovs ar galvu sita pārāk vāji. Izraēlieši atbildēja ar diviem visai bīstamiem tālsitieniem, tomēr - bez rezultativitātes. Maču ar minimālu uzvaru 1:0 noslēdza "Bnei Yehuda", kas divu spēļu summā triumfēja vairāk nekā pārliecinoši - 5:0.

"Dinaburg" tagad var koncentrēt visus spēkus LMT Virslīgai - tāpat kā "Liepājas Metalurgs". Visas cerības uz to, ka Eirokausus šosezon bez "Ventspils" turpinās vēl kāda Latvijas komanda, jāatliek uz "Skonto", kas plkst. 21:00 uzsāks cīņu izbraukumā pret "Derry City" (pirmajā mačā 1:1).

FK Dinaburg - Bnei Yehuda 0:1 (0:1)

Divu spēļu summā ar 5:0 triumfē "Bnei Yehuda".
Vārti: Atars (32').
Brīdinājumi: Aharonovičs (72'), Imsess (72'), Garido (75').
Dinaburg: Fjodorovs, Daņiļins, Kuļešovs, Sokolovs, Kokins (Kovaļovs 46'), Afanasjevs, Simonovs (Denisevičs 59'), Gabovs, Logins (Kortua 63'), Krjauklis, Hongs.
Bnei Yehuda: Aijenugba, Garido, Balduts, Radi, Atars (Imsess 56'), Moše Bitons, Azuzs, Galvans (Hatari 74'), Hadads, Edri, Abu Zaids (Aharonovičs 65').
Galvenais tiesnesis: Brage Sandmoens (Norvēģija).

Slēpts komentārs: Profiseonāls basketbolists
Slēpts komentārs: jaanis22
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-23 23:02, pirms 15 gadiem
Neslikti priekš Dinaburg!!! Isteniba Dinaburga nasing spešel!!

     [+] [-]

, 2009-07-23 23:18, pirms 15 gadiem
11x11.ru

  -1 [+] [-]

, 2009-07-24 02:03, pirms 15 gadiem
Nu ta ka domajams kas ir totiks zina visi, tad neliela piebilde pie neiesistajiem vartiem un 0:1. Dienas sakuma par izraelieshu uzvaru piedavaja kofu ~2.0 turpretim pirms macha kofs bija jau nokritis uz 1.37. Tadas svarstibas notiek loti, loti reti. Tas ta pardomam! Cerams ka nav, nebija ta ka izskataas...

     [+] [-]

, 2009-07-24 10:47, pirms 15 gadiem
Dina vareja nospelet labak!!!