Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pretinieci uzzinās arī Latvijas kausa fināliste un Eirokausu debitante "Auda"

Agris Suveizda

Pretinieci uzzinās arī Latvijas kausa fināliste un Eirokausu debitante "Auda"
Aleksejs Saveļjevs. Foto: Kristians Putniņš/FK Auda

Vakar notika UEFA Čempionu līgas un Eiropas Konferences līgas pirmās kvalifikācijas kārtas izlozes, bet šodien gaidāmas otrās kārtas izlozes – plkst. 13.00 pēc Latvijas laika būs Čempionu līgas izloze, bet stundu vēlāk Eiropas Konfernces līgas. Tiešraides UEFA mājaslapā.

Ja Rīgas lielklubu pāri izsēto statusā būs arī otrajā atlases kārtā, tad Latvijas kausa fināliste "Auda", kura atbilstoši valsts rangam automātiski sāk ar otro kārtu, debijas sezonas dēļ, protams, būs neizsētā un tādā statusā būtu bijusi arī pirmajā kārtā. Kā ierasts, vēl pirms izlozes UEFA komandas sadala mazākās grupiņās, līdz ar to "Audas" iespējamo pretinieču skaits sarucis līdz piecām (sešām) – Norvēģijas "Bodo/Glimt", Poznaņas "Lech", Trnavas "Spartak", Horvātijas "Osijek", kā arī Erevānas "Pyunik" un Narvas "Trans" pāra uzvarētāja.

Garantēti otrajā kārtā piedalīsies arī Latvijas čempione "Valmiera", taču vēl nav zināms, kurā turnīrā tas notiks. Vakar valmierieši pretī saņēma Slovēnijas čempioni Ļubļanas "Olimpija". Ja slovēņu barjeru izdosies pārvarēt, tad Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā ir palikuši trīs varianti: Stambulas "Galatasaray", kā arī Gibraltāra "Lincoln Red Imps"/Azerbaidžānas "Qarabag" un Kosovas "Ballkani"/Bulgārijas "Ludogorets" pāru uzvarētājas.

Ja valmierieši slovēņiem zaudēs, viņi nonāks Eiropas Konferences līgas otrās kārtas čempionu zarā, kurā kluba rangs vairs nav būtisks un izsēšana notiek atbilstoši iepriekšējā turnīra kārtai. Bez valmieriešu pāra mazajā grupiņā iekļauti arī Fēru salu KI/Ungārijas "Ferencvaros", Slovākijas "Slovan"/Luksemburgas "Swift", Īrijas "Shamrock Rovers"/priekšsacīkšu uzvarētājas, Zviedrijas "Hacken"/Velsas TNS un priekšsacīkšu pusfināla Sanmarīno "Tre Penne"/Islandes "Breidablik" zaudētājas.

Savukārt Rīgas lielklubiem dalība otrajā kārtā vēl būs jānopelna – "Riga" tiksies ar Islandes "Vikungur", bet RFS ar Skopjes "Makedonija". "Riga" iespējamo nākamo pretinieču pulkā ir Slovākijas "Žilina"/Igaunijas "Levadia", Fēru salu HB/Īrijas "Derry", Luksemburgas "Progres"/Kosovas "Gjilani" pāru uzvarētājas, kā arī Polijas "Pogon" un Ungārijas "Kecskemet". RFS savukārt varētu tikties ar Turcijas "Adana Demirspor", Ukrainas "Vorskla", Azerbaidžānas "Sabah", Kazahstānas "Ordabasy" vai arī Lietuvas "Panevežys/Moldovas "Milsami" pāra uzvarētāju.

Čempionu līgas pirmās kārtas spēles notiks 11./12. un 18./19. jūlijā, bet otrās kārtas spēles – 25./26. jūlijā un 1./2. augustā. Eiropas Konferences līgas pirmā kārta gaidāma 13. un 20. jūlijā, otrā kārta – 27. jūlijā un 3. augustā. Trešās kārtas izloze abos turnīros notiks 24. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...
https://www.uefa.com/uefaeuropaconf...