Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Baltkrievi kaļ plānus pirms dueļa ar Ventspili

Andris Liepa
Andris Liepa

Baltkrievi kaļ plānus pirms dueļa ar Ventspili
Igors Savčenkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Baltkrievijas vicečempiones Soļigorskas „Shakhtyor” kapteinis Andrejs Leončiks pavēstījis, ka vēlas, lai viņa pārstāvētā komanda ne vien apspēlētu FK „Ventspili”, bet arī pacīnītos par iekļūšanu UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

„Shakhtyor” treneris Vladimirs Žuraveļs: „Protams, Ventspili pazīstam labi – pirms sezonas Turcijā nospēlējām ar viņiem 0:0. Taču toreiz to uztvērām kā kontroles maču, un arī viņi toreiz slīpēja aizsardzības spēli. Mums ir tā mača ieraksts – noskatīsimies vēlreiz. Taču saprotam, ka tagad viss būs citādi. Latviešiem ir vecuma ziņā jauns un organizēts kolektīvs – kopējās komandas darbības un pārkārtošanās ir augstā līmenī. Žēl, ka „BATE” un „Ventspils” spēles nebūs pietiekami informatīvas – baltiešiem nomainījies praktiski viss sastāvs, kuru Podpalijs būvējis no jauna. Taču ar Viktoru Gončarenko [„BATE” treneris – aut.piez.] jebkurā gadījumā pakonsultēšos, pirms doties uz Latviju. Skanēs banāli, bet pirmajā spēlē mājās nedrīkstam ielaist un kādi vārti jāiesit. Tas, ka Latvijā sezona rit pilnā sparā, noliek mūs vienādās pozīcijās. Ir arī pluss – drīzumā līderei „Ventspilij” jāspēlē ar tuvāko sekotāju „Liepājas Metalurgu” – mums jānosūta spiegs. Un vispār – operatīvi jāievāc informācija no dažādiem avotiem, jo laika nav palicis daudz.”

„Shakhtyor” kapteinis Andrejs Leončiks: „Ventspils? Kā jau vienmēr, var atrast gan plusus, gan mīnusus. Ar šo komandu esam spēlējuši starpsezonā treniņnometnē. Tātad priekšstats par viņiem mums ir, taču arī viņi ir lielā mērā ir informācija par mums. Tāpēc nezinu, priecāties vai nē. Godīgi sakot, man nebija īpašas nozīmes, ko mums ielozēs. Ja „Ventspils”, tad „Ventspils”. Domāsim, kā apspēlēt. Starp citu, atklāšu sev jauno valsti. Agrāk esmu bijis tikai Lietuvā – redzēs, kā iepatiksies Latvija. Taču ne tas ir svarīgākais. Domāju, mūsu pretinieks ir apspēlējams. Svarīgi ir nospēlēt savā līmenī. Gribētos, lai ne tikai „BATE” no baltkrievu klubiem sevi labi prezentētu Eiropā – arī „Shakhtyor” jāpamēģina tikt līdz grupu turnīram. Tas būtu vienkārši brīnišķīgi. Taču nav vērts zīlēt kafijas biezumos. Jāiet soli pa solim.

Cik zinu, tad kluba vadība pirms Eirokausiem plāno pastiprināt sastāvu. Principā arī šī brīža mūsu sastāvs nav slikts, taču, lai cienīgi startētu visās frontēs, nepieciešams pusotrs-divi līdzvērtīgi sastāvi. Vai liksim akcentu uz Eiropas līgu? Redzēsim, kādā pozīcijā pirms Eiropas līgas spēlēm būsim Baltkrievijas čempionātā. Gribētos sakrāt tā pavairāk punktu, lai Eiropas līgā varētu startēt ar mierīgu sirdi. Eiropas līga ir laba iespēja klubam nopelnīt, bet vēl kādam – sevi labi apliecināt uz starptautiskās skatuves. Centīsimies!”

„Shakhtyor” 2005. gadā vienīgo reizi kļuva par Baltkrievijas čempioni, tad nākamajos divos gados ieņēma 3. vietu, bet 2008. un 2009. gadā palika ārpus medaļnieku pulka (4. un 6. vieta). Pērn, 2010. gadā, ventspilnieku šīs vasaras pretiniekiem izdevās atgriezties TOP3, izcīnot sudrabu (čempione „BATE” iekrāja par sešiem punktiem vairāk) un ceļazīmi uz Eiropas līgu. Arī šajā sezonā Baltkrievijas čempionātā vadībā ir „BATE” (10-4-0), bet „Shakhtyor” (8-3-3) ir tuvākā sekotāja, atpaliekot par septiņiem punktiem. Jāpiebilst, ka, lai soļigorskieši vai ventspilnieki tiktu Eiropas līgas grupu turnīrā, jāpārvar 2. kārta, 3. kārta un „play-off” kārta.

Izmantotie resursi:
Прессбол — белорусская спортивная газета

  +4 [+] [-]

, 2011-06-21 10:01, pirms 13 gadiem
Nju škiet belariem pedeja laika līmenis audzis, īpaši jau izlasei! Domaju būs smagi,bet cerams .šogad kada karta vinnēsim

  +1 [+] [-]

, 2011-06-21 10:02, pirms 13 gadiem
„Shakhtyor” kādreiz spēlēja Sļesarčuks, Pavlovs, Davidovs?

  +1 [+] [-]

, 2011-06-21 10:11, pirms 13 gadiem
1 rakstīja: „Shakhtyor” kādreiz spēlēja Sļesarčuks, Pavlovs, Davidovs?
Jā. Pavlovs tieši bija izīrēts no Ventspils pirms 2 gadiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-06-21 10:12, pirms 13 gadiem
Pret LM ar dublieriem

  +4 [+] [-]

, 2011-06-21 10:12, pirms 13 gadiem
YouTube
- ‪19.02.11 FK...

2011.gada 19.februāra pārbaudes spēle.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-21 10:14, pirms 13 gadiem
Nu ko. Man liekas, ka komandas spēka samēros ir ļoti, ļoti līdzīgas. Reālo situāciju, protams, redzēsim laukumā, bet šajā pārī nu neko nevar prognozēt. Ļoti ceru, ka uzvarēs ventspilnieki, taču arī baltkrievi grib uzvarēt. Vajadzētu Ventspilij papildināt sastāvu ar 2-3 spēlētājiem (labiem leģionāriem), lai vēl vairāk palielinātu savu potenciālu. Priekš Virslīgas sastāvs ir vairāk nekā labs, bet, kā būs ar Eirokausiem, - to lūkosim.

     [+] [-]

, 2011-06-21 10:15, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Pret LM ar dublieriem
Nebūtu slikts variants acu aizmālēšanai!

  -2 [+] [-]

, 2011-06-21 10:48, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: Pret LM ar dublieriem
Neesat jau nu tik vareni,lai ar dublieriem paņemtu kaut punktu pret LM!
Reālākais variants,sarunāta spēle,likmes,(kā tas pie guņas bieži notiek),pašiem labi(peļņa),un belari piečakarēti!

     [+] [-]

, 2011-06-21 16:00, pirms 13 gadiem
Vienkarsi jauzvar

  -1 [+] [-]

, 2011-06-21 18:29, pirms 13 gadiem
Nu, LM tak arī vajadzēs mānīt Zalcburgas izlūkus tai spēlē. Tā kā draudzīga vienošanās starp klubiem, ka izliek dublierus.

     [+] [-]

, 2011-06-21 20:27, pirms 13 gadiem
>>>Andris5
tā jau nav nekāda bravūra,šobrīd varam atļauties arī zaudēt punktus.Galvenais belariem acis aizmālēt.Tā bija domāts mans iepriekšējais koments.
Bet ,ja nopietni.Kāda šķirba?Eirokausos šogad nevienam nekas nespīd.
Kā būs, tā būs.

  +2 [+] [-]

, 2011-06-21 21:02, pirms 13 gadiem
domāju tomēr, ka Ventspilij šī belaru komanda ir pārvarama barjera! lai veicas!

     [+] [-]

, 2011-06-22 08:36, pirms 13 gadiem
alguns rakstīja: >>>Andris5
tā jau nav nekāda bravūra,šobrīd varam atļauties arī zaudēt punktus.Galvenais belariem acis aizmālēt.Tā bija domāts mans iepriekšējais koments.
Bet ,ja nopietni.Kāda šķirba?Eirokausos šogad nevienam nekas nespīd.
Kā būs, tā būs.
Atceros ,ka BATE arī upurēja maču iekšējā čempī,lai kārtīgi sagatavotos pret FKV atbildes mačā!Arī bija BATE solīds pārsvars toreiz pār tuvākiem sekotājiem,un viņi to drīkstēja atļauties,bet tāpat pakāsa FKV!
Lai arī FKV ir šis pārsvars,ar punktiem metāties nedrīkst!(šeit nav Baltkrievija)Beigās var pietrūkt!.........
Tikpat labi belari var sekot jebkuram FKV mačam,un piečakarēt ar paziņojumu,ka skatīsies tikai FKV-LM.