Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G un H grupas: "Barcelona" Maskavā centīsies nodrošināt iekļūšanu 1/8 finālā

Andris Mednis
Andris Mednis

G un H grupas: "Barcelona" Maskavā centīsies nodrošināt iekļūšanu 1/8 finālā
Alekss Songs ierodas Maskavā
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tiks aizvadītas piektās kārtas spēles G un H grupās. G grupā plkst. 19:00 Maskavā "Spartak" tiksies ar grupas līderi "Barcelona", bet plkst. 21:45 "Benfica" centīsies uzvarēt "Celtic" un saglabāt iespējas iekļūt izslēgšanas spēlēs. H grupā abas spēles norisināsies plkst. 21:45. Priekšlaicīgi uzvaru grupā nodrošinājusī "Manchester United" viesosies Turcijā, kur tiksies ar "Galatasaray", bet CFR "Cluj" savā laukumā uzņems "Sporting Braga".

G grupa

Maskavas "Spartak" un "Barcelona" iepriekšējā kārtā piedzīvoja zaudējumus. "Spartak" šobrīd atrodas pēdējā vietā tabulā un tikai uzvara šovakar saglabās iespējas cīnīties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. Bet uzdevums būs ļoti sarežģīts, jo arī pretiniecei šajā spēlē ir nepieciešami punkti. "Barcelona" iepriekšējā kārtā pārsteidzoši zaudēja Glāzgovas "Celtic", nespējot jau pēc ceturtās kārtas nodrošināt iekļūšanu astotdaļfinālā. Spānijas čempionāta līdere nevar atļauties zaudēt otro spēli pēc kārtas un noteikti arī Maskavā neatkāpsies no sev ierastā uzbrūkošā spēles stila.

"Barcelona" galvenais treneris Tito Vilanova pirms spēles atzīmēja Krievijas klubu pēdējo gadu izaugsmi, iegādājoties labus spēlētājus un audzinot jaunos spēlētājus. "Arī laika apstākļi Krievijā nav tie piemērotākie mums. Bet ja esam uzstādījuši mērķi uzvarēt Čempionu līgā, mums jāspēj uzvarēt jebkādos apstākļos. Mēs izdarīsim visu lai šajā spēlē nodrošinātu kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm, bet ja tas neizdosies, mums būs iespēja to paveikt pēdējā grupas spēlē", Vilanova skaidroja. Sagaidāms, ka "Barcelona" sastāvā atgriezīsies centra aizsargi Karless Pujols un Herards Pikē, bet uz Maskavu komandai līdz nav devies Marks Bartra.

"Spartak" komandas sastāvā robi ir daudz būtiskāki. Spēlē nevarēs piedalīties Eidens Makgidijs, Artjoms Dzjuba un Dinjars Biljaledinovs. Komandas galvenais treneris Unai Emerijs, neskatoties uz sastāva problēmām, ir noskaņots optimistiski: "protams spēle pret "Barcelona" būs ļoti grūta! Tomēr arī "Spartak" ir spēcīga komanda un mums ir iespēja izcīnīt uzvaru. Nepieciešams ir gūt vārtus un ja izcīnīsim trīs punktus, mums būs labas iespējas turpināt spēlēt eirokausos pavasarī".

Glāzgovas "Celtic" šokar ir iespēja sagādāt vēl vienu pārsteigumu un nodrošināt iekļūšanu astotdaļfinālā, ja izdosies izcīnīt uzvaru Lisabonā. Nīla Lenona trenētajai komandai sastāvā būs pieejami visi spēlētāji, kuri iepriekšējā kārtā izcīnīja uzvaru pret "Barcelona". Savukārt Lisabonas "Benfica" šovakar ir nepieciešama tikai uzvara, lai turpinātu cīņu par otro vietu grupā. Komandas galvenais treneris Horhe Hesus tic komandai: " šovakar mums jāizcīna uzvara un tad arī mūsu iespējas būs reālas. Arī "Celtic" pēdējā kārtā nebūs viegli uzvarēt "Spartak", tādēļ joprojām ceram iekļūt astotdaļfinālā".

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Barcelona43018:59
2.Celtic42116:57
3.Benfica41123:44
4.Spartak41036:93

H grupa

Uzvaru grupā jau pēc iepriekšējās spēles nodrošināja "Manchester United", kas ļāva galvenajam trenerim Aleksam Fērgusonam uz spēli doties bez vairuma komandas līderu: "šovakar laukumā izies Fils Džounss, Niks Pauels, Aleksandrs Bitners, un šī būs lieliska iespēja sevi pārbaudīt jaunajiem spēlētājiem. Tomēr mēs negrasāmies sabojāt savu reputāciju un cienām visas grupas komandas. Tādēļ arī šovakar centīsimies uzvarēt, lai arī sastāvā būs daudz jauno spēlētāju". Jebkurā gadījumā "Galatasaray" šovakar būs lieliska iespēja izmantot šo iespēju un uzvaras gadījumā pietuvoties galvenajam mērķim, izcīnīt otro vietu grupā.

Grupas otrajā spēlē Rumānijas čempioni "Cluj" tiksies ar pēdējā vietā grupā esošo "Sporting Braga". Abām komandām ir labas iespējas pacīnīties par otro vietu grupā, bet zaudējums šovakar šādu iespēju praktiski likvidēs. Spēļu pirmajā kārtā rumāņi diezgan pārsteidzoši izbraukumā uzvarēja "Sporting Braga" ar 2:0 un noteikti centīsies šo panākumu atkārtot, bet portugāļi centīsies vismaz saglabāt iespējas pirms pēdējās kārtas, kad savā laukumā tiksies ar "Galatasaray".

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Manchester United44009:412
2.Galatasaray41124:54
3.Cluj41125:64
4.Braga41035:83

Izmantotie resursi:
Yahoo! UK & Ireland Eurosport - Sports News...

     [+] [-]

, 2012-11-20 12:36, pirms 11 gadiem
Ka-ta-ra, Ka-ta-ra Airways!

  +4 [+] [-]

, 2012-11-20 13:39, pirms 11 gadiem
Laba bilde Songs atgādina marihuānas tirgoni, kurš mēģina tikt cauri muitai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-20 19:31, pirms 11 gadiem
2-0 Barcas labā pirmā puslaika 30min,Dani Alves un Messi

     [+] [-]

, 2012-11-20 19:37, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: 2-0 Barcas labā pirmā puslaika 30min,Dani Alves un Messi
eu kaa vini guva vartus?pirmas 30 minutes neredzeju

     [+] [-]

, 2012-11-20 20:00, pirms 11 gadiem
limanans rakstīja: eu kaa vini guva vartus?pirmas 30 minutes neredzeju
Alves ideāli trāpīja no soda laukuma robežas pa aizsargu atsisto bumbu tālajā stūrī,Messi savukārt ar otro tempu bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas pēc Iniestas sitiena

     [+] [-]

, 2012-11-20 20:14, pirms 11 gadiem
NilsK rakstīja: Alves ideāli trāpīja no soda laukuma robežas pa aizsargu atsisto bumbu tālajā stūrī,Messi savukārt ar otro tempu bija pirmais pie vārtsarga atsistās bumbas pēc Iniestas sitiena
Skaidrs,liels paldies.

     [+] [-]

, 2012-11-20 20:27, pirms 11 gadiem
Nu skoteļi varētu šovakar visu nokārtot
Kā man patīk, kad krievi zaudē

     [+] [-]

, 2012-11-20 20:28, pirms 11 gadiem
Andresens rakstīja: Nu skoteļi varētu šovakar visu nokārtot
Kā man patīk, kad krievi zaudē
njaa pilnai laimei pietrukst tikai Messi hattrick