Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: trīs sitieni rāmī un trīs vārti - "Besiktas" izrauj uzvaru Neapolē

Agris Suveizda

B grupa: trīs sitieni rāmī un trīs vārti - "Besiktas" izrauj uzvaru Neapolē
Divu vārtu autors Vensāns Abubakārs (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas B grupā pārsteidzošu uzvaru svinēja Stambulas "Besiktas", kas izbraukumā lieliski realizēja savus momentus, izturēja "Napoli" spiedienu un četras minūtes līdz pamatlaika beigām izrāva trīs punktus pār grupas līderi. Par galveno varoni kļuva otro un trešo vārtu autors Vensāns Abubakārs.

Pirmajās kārtās "Napoli" pārspēja gan Kijevas "Dynamo" (2:1), gan Lisabonas "Benfica" (4:2), bet šovakar 12. minūtē negaidīti nokļuva iedzinējas lomā. Mājinieki iemiga aizsardzībā, un bijušais "Barcelona" aizsargs Adrianu pie tālā staba noslēdza Rikardu Kvarežmas piespēli (1:0). 30. minūtē "Napoli" panāca izlīdzinājumu – Hosē Kaljehons soda laukumā uztvēra piespēli pa gaisu, apstrādāja bumbu un piespēlēja gar vārtiem, kur cīņā ar aizsargu izveicīgākais bija Drīss Mertenss (1:1).

Stambulas "Besiktas" gan vajadzēja tikai astoņas minūtes, lai atgūtu vadību – izgājienu viens pret vienu realizēja kamerūniešu uzbrucējs Vensāns Abubakārs (2:1). "Napoli" pirmajā puslaikā piederēja liels pārsvars gan bumbas kontrolē, gan izdarīto sitienu ziņā, un jau otrā puslaika pašā sākumā Itālijas vicečempione tika pie pendeles. Fabri atvairīja Kaljehona sitienu un pēc tam neatļauti liedza Mertensam tikt pie atlēkušās bumbas, taču spāņu vārtsargs reabilitējās, atvairot Lorenco Insinjes pendeli – tiesnešu brigāde pēc apspriedes nolēma, ka sitiens nav jāatkārto un ka viss bijis noteikumu robežās.

Pavisam drīz krievu tiesnesis Sergejs Karasjovs uz viesu vārtiem piesprieda vēl vienu pendeli. Džaners Erkins soda laukumā ar rokām apķēra Kaljehonu, dodot spānim ieganstu krist un parādīt noteikumu pārkāpumu. Šoreiz no 11 metru atzīmes sita Manolo Gabjadīni, kurš tik tikko bija nomainījis tieši Insinji, un itāliešu uzbrucējs 69. minūtē atjaunoja līdzsvaru (2:2). "Napoli" metās pēc uzvaras un pat ieraidīja bumbu vārtos – Gabjadīni vispirms trāpīja pa pārliktni un tad šķērītē iesita atlēkušo bumbu, bet viņam jau iepriekšējā epizodē tika fiksēta aizmugure -, toties 86. minūtē trīs punktus izrāva "Besiktas". Pēc Kvarežmas standartsituācijas ar galvu iesita šķietamā aizmugurē esošais Abubakārs (3:2).

Ļoti vērtīgu uzvaru svinēja Lisabonas "Benfica", kas viesos pārspēja Kijevas "Dynamo" un saasināja cīņu par izkļūšanu no grupas. Portugāles čempione rezultātu atklāja jau devītajā minūtē. Divu portugāļu duelī Antunešs soda laukumā nogāza Gonsalu Gedešu, un argentīnietis Edvardo Salvio pārliecinoši realizēja pendeli (1:0). "Benfica" pārsvaru dubultoja otrajā puslaikā - pirmais pie Artura Rudko atvairītās bumbas bija Salvio tautietis Franko Červi (2:0).

UEFA Čempionu līga, B grupa

Trešā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Napoli - Besiktas2:3 (1:2)Mertenss 30`Gabjadīni 69`(11m) - Adrianu 12`Abubakārs 38`86`
Dinamo K - Benfica0:2 (0:1)Salvio 9` (11m) Červi 55`

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli32018:66
2.Besiktas31205:45
3.Benfica31115:54
4.Dinamo K30122:51

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  +2 [+] [-]

, 2016-10-19 23:52, pirms 8 gadiem
Napoli spēles ir pretstats itāļu catenaccio, pāris pēdējos gadus skatāmākā itāļu komanda